Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom felgoldozni az 6...

Nem tudom felgoldozni az 6 évvel ezelőtti koraszülést, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok 6 évvel ezelőtt volt egy koraszülésem, hellp szindróma miatt, mivel a baba kicsi súllyal született több mint 1 hónapig voltunk a PIC-en.Azóta megszületett második babánk is, akire 2 évet vártunk mert nem sikerült teherbe esnem, ez a terhesség sem volt teljesen problemamentes de időre született a kicsi.Azóta mindkét gyerkőc rendben van, egészséges nagyon szeretem őket.

Mégis sokat sírok, feszült vagyok, ingerült, nem sikerült feldolgozni a koraszülést, a kórházban töltött idóőszakot, a teherbeesési gondokat stb. pedig voltam pszichológusnál, mégsem segített.Nővérem terhes és teljesen problémamentes terhessége van. Az jut eszembe, hogy nekem mennyi problémám volt, én miért érdemeltem ezt az élettől, Istentől, vele meg egy a genetikám és nála meg semmi.Ne értsetek félre nem akarom, hogy neki baja legyen, az bánt, hogy én miért kaptam azt a sok sz@rt amit. Ezt az érzésemet el sem mondhatom senkinek a családomba,mert tuti keresztrefeszítenének, hogy hogy gondolhatok,érezhetek így,viszont így névtelenül, arctalanul muszáj volt kiírnom magamból.

Kérlek ne bántsatok így is kivagyok!Csak segítő szándékú hozzaszólásokat légyszi.

2021. jún. 15. 11:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Keresned kellene egy másik pszichológust. Elhiszem, hogy rossz érzés, de 2 egészséges gyereket nevelsz, ami nagyban segítenie kellene, hogy előre és ne hátrafelé nézz. Nem lehet, hogy nem is az akkori helyzet visel meg, hanem a jelenben vannak problémáid akár a férjeddel?
2021. jún. 15. 12:20
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Hát figyelj, azért itt valami nagyon nincsen rendben, ha 6 év után is így állsz hozzá. Más is jár így, nem te vagy az egyetlen, micsoda SZERENCSE, hogy nem lett baja a gyermekednek, sem neked. Akkor újra fel kell keresni egy szakembert, mert nem tartom egészséges hozzáállásnak, ha a testvéred terhességéről az jut eszedbe, hogy anno neked milyen rossz volt. Nem minden terhesség probléma mentes. Egyébként pedig ezt, amit leírtál, mondd annak, akinek fogyatékos gyermeke született. Vagy csak egyszerűen menj el pár napos önkéntes munkát végezni egy halmozottan sérülteknek fenntartott intézménybe. Mindjárt másként fogod látni a világot, mindjárt a világ legszerencsésebb emberének fogod érezni magad, amiért nem az lett a vége. Én dolgoztam ilyen helyen, hidd el, minden csak jobb lehet annál, minthogy olyan gyereked születik, aki egész nap kikötözve fekszik, mert különben kárt tesz magában, etetni kell, pelenkázni kell még 16 évesen is, beszélni nem tud, folyik a nyála, az egész család élete köré van berendezkedve, a szülők meg vakaróznak, hogy vajon meddig él még a gyermekük, mert ha ők már nem lesznek, akkor ki fog gondoskodni róla? Mindenki azzal járna a legjobban, ha szegény ártatlan idő előtt elmenne, de ez nem mindig működik így. Tudom, aljadék vagyok, amiért ilyesmit le mertem írni, én csak beleképzeltem magam azon szülők helyzetébe, akik évek óta így élnek, míg én csak naponta néhány órát töltöttem el velük. Borzasztó!
2021. jún. 15. 12:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen igazatok van!És szégyellem magam amiért így érzek, és tudom, hogy szar ember vagyok de nem tudok ellene mit tenni, vagyis nem tudom, hogyan tudnék ellene tenni.Illetve azzal is tisztában vagyok, hogy sokkal rosszabbul is járhattunk volna.

Lehet azért is erősödött fel bennem ez az érzést most, mert mostanában lesz a nagy szülinapja és feljönnek a rossz emlékek.

A férjemmel teljesen rendben vagyunk,szeretnénk 3. babát.

2021. jún. 15. 12:26
 4/17 A kérdező kommentje:
De amúgy az is lehet, hogy ez frusztrál, hogy szeretnénk harmadikat és hogy vajon annyit kell-e érte küldeni mint a másoddikért?Kell majd megint szteroidot szednem, 6 féle orvoshoz járnom...stb.?Problemás lesz az a terhessés is?Lehet ez is közrejátszik...nem tudom.
2021. jún. 15. 12:29
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Meddig jártál pszichológushoz és konkrétan milyen technikával dolgoztatok?
2021. jún. 15. 12:32
 6/17 A kérdező kommentje:
És egyébként én sem értem, hogy miért rágódok a múlton, hiszen az már elmúlt, nem lehet változtatni rajta, most minden rendben van, nem értem saját magam mit rugózok ezeken a dolgokon.Az eszemmel felfogom, hogy hülyeség, de mégis a régi rossz emlékek beárnyékolják a jelenemet.
2021. jún. 15. 12:33
 7/17 anonim ***** válasza:
49%

Szakember....

Ez azért durva, hogy még mindig a 6 évvel ezelötti dolgokon rágódsz, mikor okod nincs rá... van 2 egészséges gyereked. Mi kell még?!

2021. jún. 15. 12:37
 8/17 A kérdező kommentje:
6 hónapig jártam, kognitív terápia, viselkedésterápia volt
2021. jún. 15. 12:39
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

6 hónap?! Az elég kevés....

Nekem egyéb családi okokbol kellett pszichológushoz járnom, nekem a 2 év kevés volt.

2021. jún. 15. 12:46
 10/17 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk én kerültem vissza az intenzívre pár hétre. Utána meg még másfél év volt, mire rendbe jöttem és kettesben mertem maradni a gyerekemmel. Hát nagyon selejtesnek éreztem magam, aki megbukott és nem jó semmire. Nekem is sorban szültek a barátnőim, ami olyan volt, mintha ők valamit jobban csináltak volna, ügyesebbek, okosabbak nálam, én meg biztos elrontottam és nem vagyok ott annak, akinek szüksége lenne rám. Úgyhogy átérzem ezt a részt. Ugyanakkor én végig nagyon hálás voltam a gyerekért, hogy ő mégis rendben van és azt éreztem, ha meghalok, hát ezért legalább megérte, ki kívánhatna szebb indokot. Erre mégis meggyógyultam, bár azt mondták, nem fogok :) Nagyon sokat segített, hogy naplót írtam arról az időszakról. Aztán lett kistestvér is (előtte vagy 30 orvost végigkérdeztem, jó ötlet-e), akinél végig rettegtem, de nagyjából minden rendben ment. (Ennyit a "bevonzásról", amivel hibáztatni szokták a szerencsétleneket, hogy velük miért nem történhet meg...) Visszatekintve nagyon nehéz volt ugyan, de talán ez kellett ahhoz, hogy felnőjek, hogy ne akarjak mindent irányítani és toporzékolni felette, ha nem sikerül. Egyébként én is arra gyanakodnék, hogy a párod akkor nem támogatott vagy van valami más is a mélyben, mondjuk ha a gyerek éned féltékeny a nővéredre bármiért, ami miatt két egészséges gyerek dacára, még mindig a múltat akarod megváltoztatni. Kicsit pedig meg kéne fordítanod, és azt mondani, hogy háhá, te sokkal hősiesebb vagy, mert ezek dacára is végigcsináltad - és megveregetni a válladat. :) És ha a pszichomókussal nem ment, ajánlom én is, hogy valamiben éld ki magad, legyen az művészet, sport, ami más, kevésbé tudatos kapukat nyit meg és le tudod vezetni a feszültséget.
2021. jún. 15. 12:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!