Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is azt érzi, hogy rossz anya?

Más is azt érzi, hogy rossz anya?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz anyának érzem magam. Nagyon keveset alszunk, kisfiam meg egy energiabomba, a földön valameddig elvan játékokkal, de aztán sír. Felveszem, de ha nagyon bepörgeti magát, csíp, mar, harap (már 4 hósan kijött az alsó két foga), a hajamat tépi. Ezek nekem nem csak fizikailag, hanem lelkileg is nagyon fájnak. Nem is tudom hogy mafyaráztam. Úgy érzem nem vagyok elég jó számára, nem tudok mit kezdeni a heyzettel, alapból én egy nyugis természet vagyok, apuka családja ilyen vehemens inkább. Amikor megharap, hirtelen rákiabálok, akkor meg elsírja magát, egyből megbánom. De nem szokik le róla. Altatás közben a vállamra veszem fel, és úgy alszik el, hogy közben a babahajaimat tépkedi, ami szintén nagyon fáj. Éjszaka köztünk alszik, de csak sír, vergődik félálomban, semmi se jó, én meg folyton idegbeteg vagyok. Pedig annyira szeretem. Mégis mit csináljak, tudom hogy elmúlik és nem tart örökké ez az állapot, de már azt sem tartom kizártnak, hogy depressziós vagyok.
2021. jún. 15. 08:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az éjszakai nem-alvás az egyik legrosszabb dolog, mert az idegrendszered így nem tudja kipihenni magát, persze, hogy idegesebb vagy.

Én is sokszor (mármint ahányszor csinálja) és határozottan mondom, ha nem szabad valamit. Tipikusan pont úgy, mint te, hogy helyette mondom és mutatom a kezével, hogy simi-simi, vagy ölelés, stb. Nem mindig vevők rá, de legtöbbször igen. 8 hónaposan még elég pici, de majd csak megérti jobban.

2021. jún. 15. 12:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy pillanatig azt hittem én írtam ki a kérdést. Annyi a különbség, hogy a kisfiunk a saját ágyában alszik. Nagyon sokat vergődtem én is a hajhúzás-harapás miatt, most ezeket már szerencsére nem csinálja (20 hónapos, egy ideje abbahagyta), de akkoriban volt, hogy levágtam a babahajaimat kínomban, csak ne húzza többet. Most épp a rugdosás és sikítás van terítéken, amivel az őrületbe kergethet. Ilyenkor én is kikelek magamból és rossz anyának érzem magam.

Nekem sokat segít, hogy sokszor járunk közösségbe (végre lehet :)), a délelőtt nagy részét a játszótéren töltjük. Legalább kikapcsol kicsit az agyam és látom néha, hogy nem csak az én gyerekem csinálja ezeket, hanem a korral jár. És megnyugtató, amikor mondják más anyukák is, hogy ők is kiabáltak és mégis normális, szeretetteljes kapcsolatuk van a gyerekükkel. Szóval csak fel a fejjel, majd jobb lesz. :)

2021. jún. 15. 13:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez egy megbizhato asztrologus, a mi esetunkben egyelore felismerem a szuz tulajdonsagokat a lanyunkban:) bar en csinaltattam szemelyre szabottat is.

Skorpio: [link]

[link]

[link]

[link]

2021. jún. 15. 13:35
 14/16 anonim ***** válasza:

A csillagjegyetek alapjan nagyon is jol teszed hogy kimozdulsz, es toltesz tole kulon idot mert neked KELL kulonido tole hogy feltoltodj, valoszinuleg ezert birod nehezen. Viszont jo hir hogy kesobb magaban is elfog jatszani a poronty :) addig is tul kell elni.

"Ne akarj tökéletes anya lenni

Szétszórt vagy, lázadó és fontos számodra a szabadság, függetlenség is. Ezért ha úgy tervezed, hogy mindent egyedül oldasz meg, hogy minden nap főzöl három fogást, hétvégén sütit sütsz, kertészkedsz, fejlesztő játékokat találsz ki gyermekeid számára, jelmezt varrsz, de még az uzsijukat is te sütöd minden hajnalban frissen, ha olyan rendet és tisztaságot szeretnél egyedül fenntartani több gyermek mellett is, ahol akár a padlóról is lehetne enni - akkor hamar eluralkodik majd rajtad az érzés, hogy csapdában vagy, amiből ki kell törnöd. Engedj az elvárásaidból magad felé, szervezd meg és oszd fel - ehhez amúgy is jól értesz - az otthoni feladatokat, és törekedj az egyensúlyra az élet minden területén."

[link]

2021. jún. 15. 13:44
 15/16 A kérdező kommentje:

13,14: hú, de soksokminden igaz ezekből,végigolvastam mindent. Szinte nincs olyan ami ne lenne ránk igaz, csak az utolsóból, hogy jó szervező vagyok, mert az nagyon nem igaz :D de szeretek neki teret engedni, mindig hagyom, hogy saját maga tapasztaljon meg mindent, ha olyan helyzetbe kerül, ahonnan nehezen tud kijönni (pl. asztal alól, vagy nem tudja hogy merre rakja a kezeit, lábait), szeretem megvárni hogy megoldja maga. Ha nagyon sír persze segítek, de általában ügyesen megoldja.

Engedjek az elvárásaimból..hát ez már megtörtént, már rengeteg elvemet feladtam (többek közt azt is, hogy nem vesszük magunk közé az ágyba). Egyébként minden estét úgy kezdünk, hogy saját agyba van lerakva, de az éjszaka közepén mikor már megunom az átjárkálást akkor áthozom.

Messze nem vagyok tökéletes, bár nagyon jó lenne. Mindig elvagyok maradva a takarítással, mosással, a kanapén mindig van hajtogatnivaló ruha (régebben vasaltam is, főleg a babaruhákat, meg pólókat, mostmár ezt se), másnaponta szoktam főzni. Van mosogatógép, szárítógép, szóval minden dolgom meg van könnyítve. Néha mégis úgy érzem, megőrülök a kupiban. Játékok csak imitt amott vannak szétdobálva, de azokat 1 perc alatt összedobálom egy járókába. Igen, az igaz, hogy többet várnék magamtól, hiszen "csak" ez a dolgom. Férjem sokat dolgozik, 8 órája után még itthon is, van hogy hétvégén is. Ebből kifolyólag fáradt, mégis jobban bírja az éjszakákat, többször volt már olyan, hogy ő próbálta visszaaltatni órákon keresztül, mert én nem láttam az idegtől. :( ettől persze megintcsak lelkifurdalásom van. És sajnos, lehet az a legnagyobb baj, hogy ezeket a dolgokat nincs kivel megbeszélnem, mert Ő sem érti meg, hogy lehetek ideges a babára (nem rá vagyok ideges, csak a helyzetre, hogy már megint nem alszunk). És már attól is sokkal jobban érzem magam, hogy ezt ide leírtam.

2021. jún. 15. 14:51
 16/16 anonim ***** válasza:

"Engedjek az elvárásaimból..hát ez már megtörtént, már rengeteg elvemet feladtam (többek közt azt is, hogy nem vesszük magunk közé az ágyba). Egyébként minden estét úgy kezdünk, hogy saját agyba van lerakva, de az éjszaka közepén mikor már megunom az átjárkálást akkor áthozom."

Tehat engedtel vagyis sikerult:) Nalunk is vita targya volt hogy neha hogy beszelek a gyerekrol idegbol de mondtam a ferjemnek hogy muszaj mert rajta kivul senkinek nem beszelhetek igy, es igy levezetem a feszkot. Megertette azota hogy semmit nem jelent csak en igy adom ki a duhom. Nem eleg hogy magamban mondom! Ki kell mondani.

En halak szulokent hasonlo vagyok mint te, engedem hogy a gyerek usszon mint hal a vizben. Meg hat tipukus halak vagyok, lusta 😅 ugy alakitok mindent hogy kozben en is pihenjek. Ha alszik a lanyom en is alszom vele. Csak akkor fozok takaritok ha ebren van. Podcastokat interjukat youtubereket hallgatok/nezek. Este ha elaludt kikapcsolodom.

2021. jún. 15. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!