Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan fontos mostanában...

Miért olyan fontos mostanában egyeseknek, hogy minél előbb elhagyják a babakocsit?

Figyelt kérdés

Több kérdést is olvastam, ahol szinte verseny ment, hogy ki hagyta el előbb a babakocsit, illetve tanácsot kértek, hogyan lehetne elhagyni. Miért olyan lényeges az, hogy egy 1 éves gyerek már ne üljön babakocsiban? Vagy akár egy 2 éves?

Szinte már kinézik az embert, ha egy 1 évesnél nagyobb gyerek kocsiban ül.

2021. jún. 9. 12:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10! Vegyél rá testvérfellépőt!
2021. jún. 9. 15:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézett ki senki, olyan két és fél éves korig szerintem teljesen oké. Mindenben megy a veseny, járjon, beszéljen, egyen evöeszközzel, legyen szobatiszta lehetőleg 1, másfél éves korára, ha nem megy, rakd bölcsibe, hogy fel tudjon zárkózni, ez a divat, nem kell foglalkozni vele, rakd kocsiba ha akarod, ha nem akkor pedig ne.
2021. jún. 9. 16:39
 13/23 A kérdező kommentje:

És utána miért nem oké? Miért jobb cipelni a gyereket vagy nyűglődni vele, ha elfáradt? Ezek szerint egy 3 éves már olyan nagy, hogy bármit bírnia kell?

Én nem értem ezt. Ezek mind olyan dolgok, amit minden egészséges gyerek meg fog tanulni, tök mindegy, hogy mikor. Én még egy gyereket sem láttam, amelyik pelenkában maradt volna, vagy nem tudná használni a kanalat.

Engem nem zavart soha, hogy ki mit szól, csak próbálom megérteni a jelenséget.

2021. jún. 9. 19:28
 14/23 anonim ***** válasza:
Én amint lehetett elhagytuk baba kocsit még mielőtt ovis lett volna ,2 évesen már nem babakocsiztunk bölcsiböl is gyalog mentünk haza,messzebbre is gyalog mentünk mert bizony babakocsis gyerekel Budapesten közlekedni nem nagyon jó.várjak alacsonypadlós buszra amire könnyebb felszállni,vagy villamosok egy része sem babakocsi barát.
2021. jún. 9. 19:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy egészséges 3 évesnek van annyi energiája, hogy elsétáljon a boltba vagy kibírjon egy állatkerti sétát. Max jobbat fog aludni este.

Nyilván mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy szeretné, de nekem néha úgy tűnik, hogy csatoljuk bele a babakocsiba és akkor nem kell vele foglalkozni, mert nem kell rá figyelni az úton, boltban, program alatt, csak ül és néz ki a fejéből.

Azért egy 3 éves és egy 1 éves között nagy különbség van mozgásigény tekintetében.

2021. jún. 9. 19:34
 16/23 A kérdező kommentje:

De mit kellene vele foglalkozni, amíg pl valamilyen programról hazaérsz és tök fáradt a gyerek? Esetleg be is alszik?

Komolyan akkor akarod neki tanítgatni a közlekedési szabályokat?

Én sem arról beszélek, hogy nem lehet vele menni 100m-t a boltig, de honnan tudod, hogy x épp csak a boltba megy vagy félnapos programja van? A 3 éves meg nagyrészt addig bírja a sétát, amíg van kedve hozzá, utána meg elkezd nyűglődni, és végül valamelyik szülő viheti a kezében.

2021. jún. 9. 19:49
 17/23 anonim ***** válasza:

Ez így van, kérdező. Csak sokan ebből presztízs kérdést csinálnak. Versenyt.

Hülyeség!!

5 éves korra minden gyerek egyenlő lesz!

2021. jún. 9. 19:52
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

Nem presztízs kérdés.

Kérdező, te miért hiszed azt, hogy mindenki azzal foglalkozik, hogy más használ-e még babakocsit vagy sem? Neked is van véleményed róla, számodra hasznos dolog, és másnak is van véleménye róla, szerinte felesleges. Mi kisvárosban élünk, minden kb 10 perc sétára, ha nem akkor tömegközlekedéssel is 10 perc alatt elérhető a város másik vége, szóval szerintem teljesen felesleges a mi helyzetünkben a babakocsi (ha meg nagybevsárálást szeretnék csinálni, akkor úgy logisztikázom, hogy megvárom a hétvégét vagy, hogy a férjem hazaérjen. A másik, hogy én a saját gyerekemből indulok ki. Tudom, hogy brutálisan nagy a mozgásigénye, szinte lefáraszthatatlan. 1,5 évesen 5 km-t túrázott hegyen, egyszerűen nem volt hajlandó a hordozóba ülni, szóval ő most 2 évesen simán kibírja a reggel 8tól délig tartó városjárást.

Akinek kényelmesebb babakocsival közlekedni, hát tegye, magánügye. (engem speciel pont pont nem érdekel, hogy ki honnan hova megy)

Csak egy sztori: korábban vigyáztam ismerősöm 3 éves gyerekére. Mindenhova babakocsival mentek. (értsd letolták a játszótérig, ott szaladgálhatott, majd vissza a babakocsiba és tolták haza. Egyszer babakocsi nélkül maradtunk, a kislány mégis le- és hazatudott sétálni a játszóról.)

2021. jún. 9. 20:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a 4-5 éves gyerek fura babakocsiban és magyarországon ez egyáltalán nem divat, szerencsére, német ismerős meg hülyének nézett, mikor megkérdeztem miért van a 4 éves gyereke babakocsiban, ott úgy tűnik ez normális. 2 évest itthon is babakocsiba rakják, nincs abban semmi fura.
2021. jún. 9. 20:39
 20/23 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy mindenkit ez érdekel, mégis kapsz rá megjegyzést, mint ahogy már itt is láttad. Lehet véleménye, de miért nem tartja magában, miért néz úgy az emberre, mintha valami bűnt követne el, amiért a gyerek időnként a babakocsiban ül?

Látod, te is úgy gondolod, hogy aki babakocsiban ül, az nem tud járni. Miért van ez benned? Szerinted nem egyszerűbb a játszótérre lemenni kocsival, amibe bele tudod pakolni a homokozójátékot, labdát, ráakasztod a futobiciklit, stb, és nem a hátadon cipeled? Plusz hazafelé esetleg a fáradt gyereket is, aki nem hajlandó sétálni? Tudom, a tiéd egész nap rohangál, ergo más nem is létezik. Téged pont nem érdekel, de azért leszólod, hogy letolják. Erről ennyit.

Miért kell úgy csinálni, mintha egy 3 éves már valami kiforrott személyiség lenne, aki sosem nyűgös, dacos, fáradt, és mindig minden tökéletesen működik vele?

2021. jún. 10. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!