Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem jutunk dűlőre ebben?

Nem jutunk dűlőre ebben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Évek óta fennálló probléma nálunk, kíváncsi vagyok mások véleményére.

Mindketten 8órában dolgoz(t)unk, 2 gyerek volt, most gyesen vagyok itthon a harmadikkal. Időközben elköltöztünk egy 4 hálószobás 3 szintes házba.

Férjem úgy gondolja hogy sokat segít, én pedig hogy valóban sokat de így sincs szabadidőm, cserébe cseszeget h a gyerekkel takarózom amiért nem jutok ki a kertbe vagy nincs odabent rend/tisztaság.

Vannak még ki nem pakolt dobozaink, tény. Ő másfél éve homeofficeban van itthon.

Napirendünk úgy alakul h ő reggelizik a nagyokkal, én intézem a picit (6hós), majd elviszem suliba az iskolásokat, ő vagy sétálgat a picivel, vagy melléül és telót nyomkod. Hazaérek, fogja amíg reggelizek, fél9-től neki meló. Vannak napjai amikor több meetingje is van, van amikor elintéz pár emailt, pár hívást és filmezik, a héten pl 2nap alatt elolvasott egy könyvet... Néha lejön egy puszira, átveszi pár percre a babát, de alapvetően kb 6ig du nincs jelen igazán. Ahol élünk, ott nincs ebédeltetés, tehát hazahozom a gyerekeket ebédelni és visszaviszem, majd 4kor újra haza, mindezt babával. Kettő közt hazimunkázok, altatok, majd ebédeltetek, férj is eszik, ő kanalazza be a babába a pépet (elkészíteni, elpakolni én) addig tálalok, elpakolok stb. Mosás enyém. Amit ált még megcsinál hogy kipakolja a mosogatógépet 1x/nap. Párhetente kampányszerűen felmos valahol vagy arrébb rak valamit de naponta nem pakol,nem takarít,pláne nem főz. Fürdetésnél jelen van, sokszor telót nyomkod a végére. Vacsizni a nagyokkal eszik hideget, vagy elpakolnak utána, vagy ha letettem a kicsit, jövök és rendbeszedem a konyhát. Hétvégén 9ig hagyom aludni, leviszem a kicsit és csendben tartom a nagyokat hogy ő kipihenje magát. Éjjel 2-4x kelek szoptatni.

Tegnap viszont behisztiztem mert reggel kértem hogy nagyon rossz éjszakánk volt 4x ébredtünk, vigye le ő, aludnom kell reggel. Azt mondta csendben tartja, pihenjek, de a gyereknek ébredési idő volt, nem arra vágyott h az apja sötétben a mellkasára tegye, ennek hangot is adott. A vége az lett h lementem és végigtoltam a következő 3órát reggeliztettem, babáztam, ő aludt. Ebédet én sütöttem, amíg a babát altattam, olvasott, du amíg ebédeltem a lábához tettem a picit, vigyázott rá (olvasott), végül én játszottam a babával és újabb alvásidőben kivittem babakocsizni mert ő olvasott, de pénteken pl beült a nappaliba mesét nézni a nagyokkal délután és a besötétített szobában mit kezdjek egy csecsemővel, kivittem babakocsizni.

Ö úgy gondolja h a gyerekkel takarózom amiért nem teszek még többet a családért a napi többszöri sulibamászkáláson, összes kaja prezentálásán (ez eleve egy-két óra/nap+ mosogatás, törölgetés, hétvégén több fogás elkészítésén és babázáson túl, én pedig úgy gondolom h ha neki belefér filmezés, lövöldözős játék, könyv, mese, nekem meg nem, sőt, akkor ő segít keveset és ezért tartunk itt. Miután ezen megsértődött, este elvonult a homeofficába egy könyvvel és én vacsiztattam, elpakoltam, letettem a gyerekeket. Imént néztem, egy hálózsákban alszik a padláson😀 egyébként 3x annyit keres mint én, ezzel szokott jönni h ő fizeti a kaját, ami 5főre nem kevés,tény de nem vásárolhatja meg a szabadidejét ha egész nap itthon van és megtehetné h segítsen. Pláne hétvégén amikor elvileg nekem is hétvége van, ha hétközben az én dolgom a ház, kaja, gyerekek. Szerintem.

Ki mit gondol?

Bocs h hosszú lett, árnyalni akartam infokkal.

Nagyobb gyerekek ritkán segítenek, inkább csak szétpakolnak.

2021. jún. 6. 05:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

Válj el és keress végre egy normális társat. Mondanám, hogy ne csinálj meg semmit, csinálja meg ő, nem fogja. Eddig mindent megcsináltál neki, nem most kell elkezdeni az összecsiszolódást. Erről már lekéstél, babám.

Vagy ha neked így jó, írj még ki 10 kérdést ezzel kapcsolatban, két kérdés között meg moss, főzz, takaríts, s a haza fényre derül!

Előbb kellett volna gondolkodni. Sokkal előbb. De most még dönthetsz: vagy házicseléd leszel, amibe egy idő után tönkremész, és a gyerekeid is tönkremennek egy ilyen her.eapuka láttán (főleg a lányaid, akiknek fontos az otthonról látott apaminta), és egy depressziós, idegbeteg nő leszel, vagy lemondasz a szép, nagy házról, a her.eférjedről, és megadod az esélyt magadnak, hogy egy normális férfit találhass?

2021. jún. 6. 06:47
 12/22 A kérdező kommentje:

#2 számtalanszor szóltam hogy ennél többet nem bírok, illetve volt időszak amikor egyik éjjeli szopi után intéztem a mosást, hisz úgyis ébren vagyok, de nehezen aludtam vissza és jött a köv. kör.

A sors iróniája h hamarosan jobban bele fog látni, mert vissza kell mennem dolgozni és ő marad apaságin, de sejtésem szerint vagy el fog úszni, vagy én csinálom majd ha hazajöttem, vagy a gyerek járókában, ő meg sikamikál, de az biztos h a kaját le fogja redukálni főtt tésztára és vajas kenyérre vagyis időt nyer.

#3 folyamatosan próbálkozom a nagyobbaknál, ezerféleképpen, nem megy. Legutóbb a nagyobbik jött hogy szívesen segítene óránként 1Euroért a zsebpénzén felül, én benne lettem volna, mert ha valami motiválja, akkor odateszi magát és többször volt hogy akár 30p alatt is kitakarítottunk 3an 3szobát amíg a férjem babázott, de ez nagyon ad-hoc. Férjem mondta neki h a segítésért nem fizetünk, az természetes kell h legyen, különben mi is beárazzuk a kaját. Így meg a gyerek elkullogott h hülye lenne takarítani, az osztálytársai semmit sem tesznek keresztbe, neki miért kell.

#7 nannyk vannak, akik magukhoz visznek több gyereket ebédeltetni illetve napközi ebédre és suli utánra, de több száz gyerek van előttünk várólistán.

Nannys ebéd opciót nem választottuk a covid miatt (régi városban napközisek voltak), takarítónőröl szó volt, covid miatt egyelőre nem téma.

Nem tudom ki írta, nem, régen nem így volt, sokkal kisebb lakásban éltünk, reggel 8kor mindenki suliban volt, felnőttek dolgozni, este 6után értünk minden este haza, szendvics vacsora.

Teljesen más amikor ennyit van mindenki itthon és napi többször eszik, lomol, szétpakol. Plusz mászkálni értük + baba.

Köszi a válaszokat, senkit nem pontoztam le.

2021. jún. 6. 07:48
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Ezek után kérdező, meg is érdemled, hogy csicskának, cselédnek nézzenek. Ha úszik a lakás, akkor úszik. Csinálja meg. De te vagy olyan csicska, hogy több óra után még leállnál főzni, mosni, takarítani, gyerekezni. Jól teszi a párod, hogy kihasznál téged, mert te örömmel veted alá magad az ő akaratának.
2021. jún. 6. 08:02
 14/22 anonim ***** válasza:
98%

1eske fejtsd már ki, miért is lusta a kérdező? Mi mindent kellene még megcsinálnia otthon tök egyedül? Te a szokásos módon itt lébecoló nőgyűlölő kis farok vagy, érvek és józan ész nélkül mi?

Kérdező tudom nem segít, de gőzöm sincs ilyen kapcsolatba minek 3 gyerek. 1 gyerekkel is robot az élet, ha a férjed egy széket nem tesz odébb.

2021. jún. 6. 08:54
 15/22 anonim ***** válasza:
8%
Ilyen a gold/csok-diggerek sorsa.
2021. jún. 6. 08:59
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Az iskolás gyerekek hozzáállásán sürgősen változtatni kéne valahogy. Nem normális, hogy nem segítenék semmit, már ez elejétől kezdve mindig a szintjüknek megfelelő házimunkát kellett volna rájuk bízni. Ebben igaza van az apjuknak, hogy házimunkáért nem fizetünk, ez alap. Ha őket valahogy rá tudod venni, sokkal több szabadidőd lenne. A férjed pedig szeritnem legkorábban az apasági alatt fogja megérteni a te nézőpontodat
2021. jún. 6. 09:34
 17/22 anonim ***** válasza:
19%

"de takarítónőt, szakácsnőt, bébiszittert, kertészt nem tud fizetni,"

Ha ezek lennének akkor közülük némelyik biztosan szívesen aláfeküdne néha napján így fölösleges lenne azt a plusz egy éhes szájat kitartani.

2021. jún. 6. 09:36
 18/22 anonim ***** válasza:
97%

Mindig elgondolkodom,hogy ilyen házasságba mi a francnak 3 gyerek... 1 után nem tűnt fel, hogy ez lesz?

Mondd meg neki, hogy keressetek takarítónőt, mert nem bírod. Ha olyan jól keres, csak belefér....

2021. jún. 6. 09:57
 19/22 anonim ***** válasza:
98%
Tipikus. Azt mondja, ő segít, csendben tartja a gyereket, pihenj. De a gyerek nem marad csendben. Ő viszont nem viszi ki, megvárja, hogy neked legyen eleged, felkelj és vidd te, ő meg marad szundikálni, mert hát akart ő segíteni, de hát nem sikerült. Remekül manipulálja ki magának, hogy ne kelljen megmozdulni. És amúgy igen, vannak ilyen pozik, hogy magas fizetésért kb napi 5 email és amúgy tökvakarás, néha kis online meeting jópofizás, de hát melóra hivatkozva be lehet zárkózni és rejszolni estig. Tudom, miről beszélek, nekem is volt ilyen munkám, többet kerestem, mint a férjem, aki kb 10x annyit dolgozott, mint én. Kérdező, ez addig nem lesz jobb, míg vissza nem mész dolgozni, viszont a férjed elszokott a rendes munkától, kemény lesz neki visszarázódni... azt ne hagyd, hogy a gyerekek szemét kaján éljenek. Viszont ne is neked legyen plusz éjjeli műszak emiatt. Na, majd meglátod, ha ott lesztek... addig kitartás.
2021. jún. 6. 10:21
 20/22 anonim ***** válasza:
89%

Ohh mi cseréltünk. A ferjem van itthon a gyerekkel. Elvileg. Mert folyton a mamaval van a gyerek. Aztan mégis ki mosott takarított egész hétvégén? Nyertel. En.

De mondjuk nem nagyon érdekel mert ha nincs kedvem akkor nem csinálom meg. Élünk kupiban azt kész. Pasik nagy része teljesen alkalmatlanok ilyesmire. Pedig azért az en ferjem meg valamennyire házias is és sokat foglalkozik a gyerekkel is. De csak apa szinten. Azon is folyton hisztizik hogy a mosogatogepet neki kell pakolnia. Ahhoz tényleg nem nyúlok hozza. Akkor se ha minden rohad a konyhában. Azok a hisztik te... de végül kénytelen megcsinalni.

2021. jún. 6. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!