Több gyerekesek! Hogyan oldjátok meg baba mellett?
Ha muszáj, akkor muszáj. Akkor is, ha végigordítja az utat a kicsi, a nagyért el kell menni az oviba. Persze ha van alternatív megoldás (mondjuk az apja érte tud menni), az jó, de ha nincs, akkor megoldod kisbabával is.
Mint ahogy bármi mást. Szoptatás közben tudsz mesét olvasni a nagynak, a házimunka idejére magadra kötöd, de hamar kihozza az ember magából a lehetőségeket. Én már cipőt kötni is tudok fél kézzel.
Ha muszáj, akkor muszáj. Akkor is, ha végigordítja az utat a kicsi, a nagyért el kell menni az oviba. Persze ha van alternatív megoldás (mondjuk az apja érte tud menni), az jó, de ha nincs, akkor megoldod kisbabával is.
Mint ahogy bármi mást. Szoptatás közben tudsz mesét olvasni a nagynak, a házimunka idejére magadra kötöd, de hamar kihozza az ember magából a lehetőségeket. Én már cipőt kötni is tudok fél kézzel.
Ha már ott a nagyobbik gyerkőc is, akkor teljesen máshogy alakul a napi rendetek. Akkor azt szokja meg a kicsi. Ebből sose volt gondom. /4gyerkőc anyukája/
És nálunk a "nagy" tesók is alkalmazkodtak.
"Hogy oldjátok meg, hogy a nagyobbikkal fixen időpontra kell mennetek mindennap pl oviba és ehhez hozzá kell igazítani a kicsi igényeit?"
Van egy apjuk is, jó esetben. Nálunk ő viszi a nagyot oviba reggel, és eleinte ő is hozta el délután. Onnantól, hogy lett egy kiszámítható napirendünk, illetve átállt a kicsi napi 2 alvásra, már sokszor mi sétálunk el érte, de még most is van, hogy a férjem hozza haza (ha rossz idő van pl).
Illetve én nem akartam nagyon kicsi korkülönbséget, pont azért, mert attól féltem, megőrülnék, ha az újszülött mellett még a tesót is pelenkázni, etetni, öltöztetni-vetkőzteni kéne. 4 év van köztük, eddig ez így nagyon jó nekünk. A fiam már okos, ügyes, szinte önálló nagyfiú volt, amikor megszületett a húga (most meg még inkább az). Megértette, hogy nem lehet csak úgy kikapcsolni, félretenni és otthagyni a kicsit, és nagyon imádja szerencsére. Egy 2-3 éves gyerek még csak azt látja, hogy anya nem velem foglalkozik, hanem vele, szóval ő "rossz", ebből van a féltékenység, és így baromi nehéz lehet velük. Nyilván ez most nem a kis korkülönbség ellen szól, mert annak is van rengeteg előnye, de nekünk személy szerint így jobb.
Az egész napos szoptatáshoz nem tudok hozzászólni érdemben, mert nekem sajnos vagy nem sajnos tápszeres (volt) mindkettő. Most 5 lesz a nagy, 1 a kicsi, júniusban mindketten.
A kicsik beleszokbak a rendszerbe.
A férjem 3 műszakban dolgozik. De a "napirendet" a babák miatt tartani kell.
Úgy 5 körül jelnek enni.Majd visszaalszanak.
Reggel fél7kor keltem az ikreket, öltözés stb.
7kor a nagyot. Öltözés stb.
Ha én viszem, akkor bepakolokmindenkit a kocsiba, a kicsikkel 8körül érünk haza, reggelizünk, majd belevágunk a napba. Ha nekünk kell érte menni akkor fél4kor (overál odőszakban negyed 4kor) öltözünk és indulunk az oviba. 4körül vagyunk itthon. A kicsik még ilyenkor szundiznak egy fél órát, mi addig a naggyal tudunk játszani beszélgetni.
A 8 órás fürdés fix. Ha egyedül vok este velük akkor A 3 gyerek egyszerre fürdik. Kicsik az ágyba. Mi fél 10kor megyünk lefeküdni. Addig beszélgetünk játszunk. Olvasok egy mesét és alvás.
A szünetben most is ragaszkodtam a napirendhez (a reggeli kelést leszámítva)
Így tudtam mindenkire figyelni is.
Mikor kissebbek voltak az ikrek, egyszerűbb volt annyiban h ringatás közben, vagy etetés közben pl tudtam lufizni vagy szinezni a naggyal. Most h járnak, hárman 4 felé mennek. Így elég kapkodós kuszás napok is vannak
Meglepo modon a 3.gyerekkel olyan rendszer jott az eletunkbe, amilyen elsovel 8hosan sem volt. Valahogy elsovel kifolytak a napok az ujjaim kozul, volt h igy ebredtunk, volt h ugy, ha olyanom volt, ki se vittem stb. Harmadik ota MUSZAJ mindennek es mindenkinek a helyen lennie h mukodjon, tehat a kicsi is ebred 6:50kor akkor is ha elotte 5kor is ebren volt es akkor is ha aznap tovabb aludna, kialakitottunk napi fix pontokat amihez ragaszkodunk es ami biztonsagerzetet ad neki pl h reggel o a rezgos pihenoszekbe erkezik es onnan nezi amig eszik a csalad es onnan mindig a jarokaba kerul jatszani, az alvasok idejen esetek 90%ban kinn vagyunk es amint beteszem, pillanatokon belul el is alszik a babakocsiban, napkozben lehetnek kisebb-nagyobb csuszasok a tobbi gyerek programja miatt, de 7kor kőbe vesve furdetes van es onnantol o mar lazul es pilled, mire altatashoz erunk, minimalis ellenallassal fekszik a kisagyba.
A csalad pedig ahol tud, alkalmazkodik. Nagyon rugalmas, simulekony harmadik babat kaptunk egyebkent, bar majd nyilatkozom dackorszakot kovetoen. Kozepso lanyom tobbemberes, mazli h a kicsi ilyen relative egyszeru eset, szoval nem lett nehezebb az eletunk, de sok logisztika es ido-kalkulacio van mogotte plusz ferjem is atveszi eleg gyakran h haladjak a tobbi dologgal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!