Sportoló szülők hogy viselik ha gyerekük nem sportoló alkat?
Férjem ultrákat fut. Épp 12 órás országos bajnokságra készül. Gyerekkorában a Szolnoknál focizott, naponta efzés, hétvég meccs.
A nagyobbik fia (előző házasságából) 13 éves. Egyetlen sportban sem ragadt meg. 2019 őszén együtt kezdtek járni csoportos crossfitre. Az úgy ahogy tetszett neki, de heti kettőből egyet legtöbbször lemondott. Aztán jött a covid és azóta semmi. Férjem elfogadta, mert tudja hogy ráerőltetni nem lehet. Csak reméli, hogy ahogy nő rádöbben a sport fontosságára.
Én versenysportoló voltam komoly egyesületben.
Két fiam van, egy bölcsis és egy ovis, de már most látszik, hogy a nagyobbik inkább szellemi területen lesz jó, a kisebbik pedig mozgásban. Mindkettôt elvisszük majd, hogy próbálgassák magukat, de erôltetni nem fogjuk. Nem lesz mindenkibôl sportoló, de nem is kell. Abban kell segíteni ôt, amiben tehetséges.
az apám kölyökkorunk óta szid minket, megaláz, őrjöng, mert szerinte gyengék vagyunk, minden közös mozgásra tett kísérlete sírással végződött gyerekkorunkban... és nem érti, hogy nem a mi hibánk. engem ideig-óráig tornára is beíratott, de az edző egy fsz volt, a többi gyerek meg folyton kigúnyolt, mert engem nem engedett apám versenyekre járni, mert attól hülye leszek, és leromlik az átlagom, tehát csak gyakoroltam magamnak valamit a sarokban (kamaszként aztán én és öcsém is táncolni kezdtünk, hobbi szinten csak, de legalább mozgunk, meg felfedeztük, hogy mozogni amúgy jó élmény is lehet)
mondjuk a sportolásáról annyit, hogy én még embert nem láttam ilyen rossz technikával futni vagy éppen súlyt emelni, ekkora sörhassal, de azért ő nagyon sportos és egészséges...
Én élsportoló voltam, külföldre is többször kijutottam, sport ösztöndíjam volt, szerepeltem a tv-be is, benne voltam az újságokba.
De eszembe se jutna, hogy a gyerekemre rákényszerítsek akármit is. Meg nem is lenne értelme, mert ha nem megy, akkor nem megy. 5 éves, de már most látszik rajta, hogy nem a sport, és főképp nem az élsport lesz az élete fő mozgatórugója.
Max nézője lesz a sportnak. Neki a hegedű és a cselló a mindene, nem is lehetnék rá büszkébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!