Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a gyerekem...

Mit tegyek, hogyha a gyerekem mostohaanyja úgy viselkedik, mintha a gyerekem az övé lenne, mert meddő és az előző kapcsolatában is próbálkozott, de nem jön össze a gyerek?

Figyelt kérdés

Előre tisztázom, mert itt valaki úgyis elkezd azzal dobálózni, hogy "örülj, mert a gyereked meg a mostohaanyja nagyon jól kijönnek" meg "anyai feladatokat lát el, így ő is az anyja" meg "nem örülnél, ha a te párodnak azt mondaná a kislányod, hogy apa?":

1. Nekem semmi bajom nincs azzal, hogy a gyerekem és a mostohaanyja jól megvannak. Örülök neki.

2. Attól, mert megmossa, megfésüli a haját, attól nem lesz a gyerek anyja. Attól se lesz az anyja, hogy esti mesét olvas neki.

3. Nem örülnék neki, ha a lányom a páromat apának szólítaná, mert nem az apja. Annak is örülök, hogy ők ketten szintén nagyon jól kijönnek és együtt játszanak boltosat meg fociznak, de attól még nem az apja.

Olyanokat csinál, hogy helyettem aláírja a gyereknek a tájékoztatóját (nálunk még használnak a Kréta mellett papír alapú ellenőrzőt is), meg letöltötte magának a Krétát is, hogy tudja nézni a gyerek jegyeit. Többször mondta a lányomnak, hogy mivel engem Anyunak szólít, ezért őt szólíta Anyának. Úgy mutassa be őt mindenkinek, mintha a lánya lenne.

De amivel nagyon kiverte nálam a biztosítékot, az a mostani húzása volt:

A férjem az ország másik végében van jelenleg. Tegnap felhívott a volt férjem párja, hogy hazajött a volt férjem, és suli után nem vihetné-e hozzájuk a gyereket, mert a volt férjemnek hiányzott a lánya. Természetesen igent mondtam, mert úgyse terveztünk programot, miért ne lehetne az apjával. Erre ma reggel derült ki, hogy a volt férjem nincs is otthon, még mindig az anyjánál van, a gyerekem meg otthon a mostohaanyjával. Nem is értem, hogy miért kellett belehazudnia a pofámba, amikor mindig elengedtem vele is a gyerekemet, még vidékre is levihette.

Akármit mondok, a férjem szinte meg se hallja és mindig ez a válasz:

- neki nincs gyereke

- örüljek, hogy jóba vannak

- biztos örülnék neki, hogyha apának szólítaná a gyerekem az élettársamat

- mivel eteti, itatja, fürdeti, öltözteti, így anyai feladatokat lát el, tehát ő is a gyerek anyja

- örüljek, hogy nem bánik vele mostohán

2021. máj. 29. 09:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

7-es, miben mondott csődöt? :D Te nagyon mellette vagy a témának. Lehet, hogy a mostoha az új feleség, de a gyereknek SOHA nem lesz új anyja. Egy anyja van, aki világra hozta és neveli, pont.

Örülök, hogy nálunk nem volt ilyen, elvált szülők gyermekei vagyunk a testvéreimmel, soha de soha nem szólítottam volna anyának vagy apának a szüleim új párját.

Kérdező, a gyermekednek szerintem nyugodtan (de ne indulatosan, ne lássa, hogy te itt most fújsz a mostohára) mondd meg, hogy ne szólítsa anyunak, mivel nem az édesanyja. Illetve ne a volt férjeddel beszélj, mert ezekszerint sz.rik az alkotmányra, hanem a nővel, hogy legyen szíves nem belenyúlni a gyerek ellenőrzőjébe, stb. Ha mégis megteszi, az iskolánál jelezném, hogy ne fogadják el az ő aláírását, mivel nem ő a gondviselő (már ha ilyet lehet, nem tudom, nincs iskolás korú gyermekem).

2021. máj. 29. 10:42
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Bicskanyitogató történet az biztos.
2021. máj. 29. 10:49
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

Először is beszélnék a mostohával, hogy mi nem okés, őszintén, és ibdulatok nélkül.

Illetve én megbeszélném a gyerekkel, hogy nekem rosszul esne ha őt is anyának, anyunak vagy bármi hasonlónak hívná. Szerintem vele is őszintének kell lenni.

Amúgy anyának hívja a mostohaanyját? Vagy csak a felajánlás történt meg?

Iskolában megbeszélném, hogy ha az aláírásnál az ő nevét látják, ne fogadják el, mivel nem szülő, mondják meg a kislánynak, hogy neked vigye az ellenőrzőt, illetve heti egyszer átnézném hogy aláírt-e. Nehogy már engedélyezzen valamit ami pl beked nem fér bele, vagy elmulassz valamit miatta.

A kreta dolog nem zavarna, csak ne akarja a tuti megmondani.

Szerinten ezek közül a legrosszabb az anya anyu dolog. Szívem szakadna meg.

2021. máj. 29. 11:03
 14/16 anonim ***** válasza:
82%

Az ellenőrzős dolog nagyon gáz. Jogilag semmi köze a gyerekhez, nincs joga belenézni az irataiba, személyes adataiba, sem olyan feladatokat ellátni, amikhez csak a törvényes képviselőnek (szülő) van joga. Én emiatt szólnék elsősorban, és jelezném a problémát az iskola felé is.

A többiből, amit felsoroltál, nagyon nem oké az, hogy szólítsa ót anyának a gyerek. Hány éves egyébként? Mert van olyan kor, amikor ez kifejezetten összezavarhatja. Értem, hogy a meddőségi problémák miatt az ember néha egészen durva dolgokra lehet képes, de ezt mindenképp meg kéne beszélni, akár úgy, hogy családterápián vagy hasonló tanácsadáson egy mediátor segít benne, hogy ne vezessen még nagyobb konfliktushoz.

2021. máj. 29. 12:30
 15/16 anonim ***** válasza:
82%

Milyen jogon ír bele az ellenőrzőjébe? Ilyet nem tehetne, mert se nem az anyja, se nem az apja, se nem a gyámja a gyereknek. Ilyet nem csinál, hogy csak úgy aláfirkantja a gyerek jegyeit vagy éppen a szülői igazolását. Szerintem szólj az iskolába, hogy csak a te vagy a párod aláírását fogadják el, ismeretlen emberét ne.

Az meg, hogy szólítsa anyának, nem vall ép elmére.

2021. máj. 29. 13:11
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
Az ellenőrzős dolog durva, az meg főleg nincs rendben hogy hazudik. A gyerek akkor menjen ha az apja is ott van. Az a baj ezzel hogy szerintem mentalis problema is lehet a háttérben. A ragaszkodast es a szeretetet elfogadnám. De ez nem az ez inkább mánia.
2021. máj. 29. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!