Miért olyan fontos a közös gyerek két olyan ember kapcsolata esetén, ahol már mind a két félnek van?
Azt megértem, hogy ha valakinek nincs, és mondjuk csak 45 évesen találja meg az igazit, akkor szeretne.
De egyre gyakrabban látom, hogy középkorú emberek (akár 45-50 évesek is) egy válás után összejönnek, mind a két félnél van már akár felnőtt gyerek, erre közöset is akarnak.
A legextrémebb ilyen, amiről hallottam már javában postmenopausában volt (60 felett) és még ő akadt ki, mikor az orvos megmondta neki, hogy felejtse el.
Azért,(bármilyen hihetetlenül is hangzik),mert aki már túl van egy házasságon,az is képes újra szerelembe esni.Ha 2 ember szereti egymást,akkor pedig szeretnének gyermeket vállalni.
Az,aki 60 évesen gyereket tervez,az egy nagyon felelőtlen ember,függetlenül attól,hogy hányadik anyától lenne a gyerek.
Én értem, hogy képes szerelembe esni, szeressék is egymást, ez remek. De miért kell mindenáron gyerek, ha már van?
Nyilván nem is az az érdekes, mikor mondjuk 30-35 évesen vállalnak másik párral újat, de 45 év felett?
Minek? Az a legjobb, mikor ráadásul a saját egészségét is veszélyezteti, de azért ő akar még egyet az új pasival...
"Kérdezd meg azoktól akiket érint , neked ehhez mi közöd?"
Hát éppen tőlük kérdezném.
Én csak az ismerősömet tudom idézni.
Mert a közös gyerek mi vagyunk. Egy kicsi belőle és belőlem. Van gyerekünk, de nem tőle. Felnőtt fia volt, a férfinek is, de semmi kapcsolata nincs a gyerekével.
45 volt a férje 47. Nem tudom, hogy végül lett vagy sem.
5. válaszadó!
Köszönöm. Végre, legalább egy ember tudott normálisan válaszolni a kérdésre.
Egyébként szerintem marhára szomorú, amit írsz. "de semmi kapcsolata nincs a gyerekével"
Tehát a meglévőre szarik magasról, de azért kell egy új. Mert csak. Mert új pasi/nő, új gyerek, még akkor is, ha a régivel sem törődik.
Úgy bírom, hogy néhányan nem képesek értelmezni, hogy mi a kérdés. És letudják ilyen válasszal, hogy "azért, mert akarnak". Bameg, de az volt a kérdés, hogy MIÉRT? Ha valaki nem tudja erre a választ, az miért érzi úgy, hogy a "mi közöd hozzá?" meg a "csak" típusú válaszok megfelelőek?
Egyébként nekem az a tippem, hogy egyszerűen szeretnék közösen is átélni a babavárás, gyereknevelés élményeit. Nem azért, mert a meglévő gyerekek már nem számítanak, hanem mert ez egy olyan dolog, amit együtt még nem csináltak. A másik, hogy biológiailag így vagyunk kódolva: utódot akarunk attól, akibe szerelmesek vagyunk, akit - bizonyos szempontok szerint - megfelelő anyának/apának érzünk.
Persze, valamilyen szinten talán érthető, próbálom beleélni magam a helyzetbe. Csak nekem totál meglepő, mikor valaki akár a saját életét kockáztatja, pedig van már egészséges gyermeke neki is, a párjának is. De olyannal is találkoztam már, aki konkrétan az első 3 gyerekét letagadta, mintha nem is létezne, de már az ötödiket várja (a másodikat az új pasitól). Mint kiderült, a nagyokat a nagymama neveli, de ők mindenképp akartak egy közös másodikat is.
Számomra ez hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!