Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudok úgy kötődni a...

Miért nem tudok úgy kötődni a második babámhoz, mint az elsőhöz?

Figyelt kérdés
A lányom 2,5 éves. Mikor megszületett olyan békesség, öröm szállt rám, azonnal odáig voltam érte. Nem tudom most mi a baj, mert a második babát is terveztük, nagyon vártuk mind. Mégis mikor megszületett, nem történt semmi. Ellátom, babusgatom, törődöm vele, de nem érzek semmit. Nem látom szépnek, nem akarom szoptatni sem, inkább cumisüvegből etetem, nem tudom mi van velem, úgy érzem mintha nem az enyém lenne. 3 hetes kisfiú. Férjem szerint csak depresszió, de engem megrémiszt ez a helyzet. Vagy csak több idő kell most?
2021. máj. 28. 09:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szerintem keress szakembert, mert az hogy nem akarod szoptatni az nagyon erős elutasítás, tudat alatt. A másik, hogy lehet 1-2 hónap után azért lesz depi meg önmarcangolás, mert nem szoptattad.
2021. máj. 28. 22:22
 22/26 A kérdező kommentje:

Nem a szoptatás a legfontosabb. Ha nektek az, megértem.

Lányomat nem tudtam egyébként, mert sajnos a nehéz szülés miatt nagyon erős C tartásban tartotta magát, annyira hogy az arcizmai is teljesen le voltak tapadva féloldalasan és nagyon fájt neki a szopó mozdulat, cumisüvegből is nehezen evett egy darabig. Mire ezt kezelték, kb 5 hónapig tartott, addigra már hozzászokott a cumisüveghez. Addig fejtem neki ameddig tudtam, de nem éltem meg kudarcnak hogy ez nem sikerült akkor. Fiammal könnyen ment, de nem jó érzés. Zavar, hogy a szájába veszi a mellem. Meg amit írtam, hogy belőlem eszik. Nem ez a szoptatás téma ami érdekel, hanem hogy azt vagy olyasmit akarok érezni, mint első alkalommal, azt a szeretetfelhőt, hogy ő a kisbabám és hogy mennyire szeretem. Nem akarok olyan szülő lenni aki különbséget tesz a gyerekei között. Elsővel úsztam a boldogságban, most meg semmi. Ez bánt és okoz bűntudatot is. De majd keresek szakembert.

2021. máj. 28. 22:47
 23/26 anonim ***** válasza:
Én 18 és 20 évesen szültem tervezetten, vártam is mind 2 gyerekem, de sosem értettem mikor azt mondták, hogy olyan mint a szerelem. Most 40 évesen 3. gyerekemnél éreztem csak ezt, de nem érzem úgy, hogy bármelyik gyerekemet jobban szeretném a 3 közül.
2021. máj. 28. 22:54
 24/26 anonim ***** válasza:

Ugyanazt ne várd! Egyszer születhet először gyereked. A második már nem újdonság, de ugyanakkora csoda, csak egy más életszituációba csöppen, már nehezebb is mert most még a másik is ott van.

Neked van testvéred?

2021. máj. 29. 12:54
 25/26 anonim ***** válasza:
Majd ha egy eves lesz akkor kotodol hozzaja jobban
2021. máj. 29. 14:10
 26/26 anonim ***** válasza:

Hasonlót éreztem én is és erre előre fel is készültem, mert többen is mondták, hogy lehet másodszorra nem jön egyből a rózsaszín köd. Nem is jött.

1 hetes volt a babám, amikor szivbetegség gyanúja merült fel nála, na akkor kikészültem, és rettegtem, hogy elveszítem. 2 hetesen kiderül, hogy minden ok és ezzel egyidőben újra csökkent a mindent elsöprő szeretem érzés. Talán úgy 3 hónapos korától érzem újra, amióta mosolyog, és jelez felém. Most 5 hónapos, imádom, de hiába az első gyerek annyi figyelmet igényel még midig, hogy nem találom az igazi egyensúlyt a két gyerek között. Remélem ez is változik. Ami biztos, hogy boldog vagyok.

Ja és a szoptatni én sem tudtam, vagyis közel nem tettem meg mindent, hogy tudjam. Volt idő, hogy ez nagyon bántott, de már elengedtem.

2021. máj. 29. 23:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!