Mennyire lenne ez segítség?
Ha az egyik nagymama felajánlja hogy a szülés után jön segíteni, ami azt jelentené hogy éjszaka az etetésekhez felkelt, mondja mit csinálj, napközben pedig felügyeli jól csinálod-e a dolgokat. Tehát nem helyetted csinálja meg.
Főzésben nem tud segíteni mert a gdm diétás dolgokat nem hajlandó elkészíteni, ezért a fagyóládában már pihen kb 2 havi főétkezés.
Ti mit mondanátok?
Miért kéne felkelteni? Megteszi a baba
Nem kell megmondani mit kell csinálni. Majd megtapasztalod. Ő sem ismeri a babát, honnan tudná mit akar. magadtól is tudod h mit nézz meg ilyenkor(pelus, éhes e, álmos e stb)
Mit kell felügyelni?
Csak tisztába tudsz tenni egy babát (gyakorlat teszi a mestert)
Ha olyan kaját nem főz amit megesztek, akkor minek főz egyáltalán? Tiszta pazarlás! Szüretelitek a pénzt a fátokról?
Nem nem kéne a mama segítsége!
Az ikrek születésekor igényeltem anagyi segítséget. Az 5 évesemnek kellett egy kis társaság, és jó volt h felváltva főztünk mosogattunk stb. Nagy segítség volt
Segítek én neked inkább:
Éjjel ordít a baba: felkelsz, meszoptatod (vagy adsz neki tápszert), tisztába teszed, visszaaltatod.
Nappal ordít a baba: megszoptatod (vagy tápszer), hagyod játszani, bőg, berakod hintába/hordozokendöbe/pihenöszékbe, néha elalszik, felkel újra kaja, pelenkázás ha bepisilt/kakált. Ehhez miért kellene plusz segítség?
Akkor jól gondolom hogy nem kéne ez nekünk... 😕 szeretnék majd minél többet pihenni, amennyit enged a baba, az éjszakai műszak az enyém lesz fixen.
A fagyóba már én főztem be a nekem valókat hogy pár hétig ne stresszeljek azon mit kéne enni😁 férjem is megeszi hála vagy kifőzdézni fog a melóhelyen (én nagyon rég IR-es vagyok sajnos).
A takarítást eddig is úgy csináltuk hogy napi 10 perc valamelyik szoba, remélem ezt tudjuk majd csinálni vagy letojom az elején és lesz egy kis káosz 😄
Majd hallgathatod: Miért éhes, még nem telt el 3 óra!!?? Nincs tejed, biztos azért! Miért van ennyit kézben, elkényezteted! El kéne tudnia aludni egyedül. Tedd le a kiságyba, nem egészséges, ha együtt alszotok. Sír? Hagyjad csak, ne szokja meg, hogy felkapkodod. Lehet, hogy szomjas, miért nem adsz neki egy kis teát?
Nem gondoltam volna, de durva generációs különbségek vannak. Hidd el, erre nincs szükséged az első időszakban (sem). Mondd neki, hogy köszönöd, nem kell jönni, egyelőre összeszoknátok hármasban, de ha kell segítség, szólni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!