Baba vállalás miatt tesó vélemény kikérése?
Ti ha tervezték meg gyerkőcöt és van már gyerek akkor a nagyobbaknak ki kéritek a véleményét hogy ők szeretnének e még tesót? Vagy nem foglalkoztok vele?
Mert mi szeretnénk még gyerkőcöt, aztán meg a barátnőm "lecseszett" hogy miért nem kérem ki a nagyobbak véleményét. Mert ő is megkerdezte az ő gyereket mikor tervezték meg 1 babát,csak ő nekik azt mondta nem kell így nem vállalnak.
Hát biztos nem egy 2-3-4 vagy akárhány éves gyerek döntené el, hogy szeretnénk e még egy gyereket vagy sem.Azt is kétlem, hogy barátnődéknél valóban azért nincs még egy mert a nagyobbat megkérdezték és nemet mondott:)
Aki valóban gyereket akar, az nem kérdez hanem terhes lesz.
Nem ő dönti el, de beszélünk róla, hogy ha lesz, milyen lesz tesóval élni, öcsi vagy hugi, a baba.
De a döntés nem az övé lesz.
Hát pedig de. Ő nagyon akart volna meg egyet. De a lánya (9 éves) kijelentette neki bizony nem kell tesó így lemondott róla.Kerdeztem is miért, a válasza "nem fog szülni mert akkor biztos utána a kicsit vagy bántana így minek"... Hát nem értettem én sem.
Nekünk vannak nagyobbak 14,9 éves és én se kérem ki a véleményüket. Ami nem tetszett neki. Ezért is kérdezzem más mit tesz.
Szimplán csak féltékeny rád, hogy neked lesz még egy.
Én sem kérném ki a véleményét, maximum beszélgetnénk róla.
Nem a nagynak kell testvért szülni, hanem a szülők magunknak vállalnak gyereket.
Ha nincs még testvére fogalma sincs róla mire mond nemet.
Eszembe nem jutott megkérdezni.
Nem kérdeztem. Nem örült, illetve nem örültek. 3 gyerek van, 5-5 év korkülönbséggel. Nekünk okkal volt jó így. Ma nagyon jó testvérek.
Az az egy kérdésem van, ha a nagynak joga van eldönteni, hogy akar-e tesót, akkor nyilván a kicsinek is. Ugye? Tehát ha a kicsi nem akar tesót, akkor a nagyot kiteszik?
Pff, 10 évesen én is mondtam a szüleimnek hogy nem akarok tesót de szerencsére volt eszük és nem ez alapján döntötték el. Amióta megszületett azóta imádjuk egymást, 20 éve :)
Semmiképp nem kérdezném meg, kiskorban az ember még nem tudja, mire mond nemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!