Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermeket vállalni egy ösztönö...

Gyermeket vállalni egy ösztönös késztetés vagy társadalmi megfelelési kényszer?

Figyelt kérdés

Esetleg van más tényező?

Mi a véleményetek?

2021. máj. 16. 00:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%
Is is. Nálam megvolt anno mindketto. De! Nagyon jó döntés volt, így utólag bátran mondhatom már.
2021. máj. 16. 00:11
 2/13 anonim ***** válasza:
42%

Nem vagyok ösztönlény, akkor lenne annyi gyerekem amennyit az Isten ad, ráadásul sokan nem vágynak egyáltalán gyerekre ösztön ide vqgy oda. Nem nyomaszt a társadalom sem mert pont leszarom mit vár el (meg mit nem).

Azért lettek gyerekeim mert mindig is szerettem volna és pont.

2021. máj. 16. 00:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Mindig is szerettél volna..ösztönből. Hiába próbálsz kibújni alóla.
2021. máj. 16. 00:40
 4/13 anonim ***** válasza:
37%
Nem próbálok. 🙄😂😂
2021. máj. 16. 00:42
 5/13 anonim ***** válasza:
43%
Aki lefele pontoz, azokat nagyon sajnálom. Valószínűleg gyerek és család utan sovargo szegény flotasok lehetnek. Ne adjátok fel, osszejon, csak a rosszindulatbol adjatok lejjebb.... Tudjátok... Pozitívan. 🤪
2021. máj. 16. 00:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha úgy fogod fel az ösztön jelentését mint 2, akkor inkább egyik sem. Nyilván nem szülnék nyakra főre, de azért se, hogy másnak feleljek meg. Akkor meg nem csak egy lenne hiszen ugye egy gyerek nem gyerek.
2021. máj. 16. 07:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én az elvárásokkal sosem foglalkoztam.

Ösztönösen mindig is vágytam rá, de nem csak gyerekre, hanem egy erős hagyományos családmodellre, ami nekem gyerekként nem adatott meg, mert elváltak a szüleim és mozaik család lettünk.

Amikor már úgy gondoltam, a párom valóban komolyan gondolja velem hosszútávon, elvett feleségül, akkor vágtunk bele. Most van úton az első babánk, miután már 11 éve együtt vagyunk.

34n

2021. máj. 16. 07:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ösztön, szerintem az, hogy egy után jön a vágy a gyerek után a legtöbb embernek, szerintem ösztön.

Két sajnálatos eset van:

Sajnos van, aki ösztönlény, a józaneszét nem használva is gyereket csinál.

És

Sajnos van aki csak társadalmi elváras miatt vállal gyereket, nem, mert szeretne.

2021. máj. 16. 07:46
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Társadalmi elvárás nem érdekelt. Sokáig az ösztöneim se indultak be, nem érdekelt, nem foglalkoztam a gyerektémával. Aztán 28 évesen rákattantam, hogy én szeretnék, bár akkora már anyagilag úgy álltunk, hpgy mindenünk nagyjából, amot akartunk megvolt.
2021. máj. 16. 07:50
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Én nem bírom elképzelni, hogy valaki tényleg társadalmi elvárás miatt szüljön gyereket. Ezt hogy kell elképzelni?

"Nehogy majd ne legyen aki fizeti a nyugdíjamat, ha megöregszem, inkább szülök pár gyereket, hogy szaporodjon a nemzet." Vagy "Szegény anyám már annyira unokázna, szülök már hogy ne nyaggasson."

Komolyan van, akit ezek motiválnak??

2021. máj. 16. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!