Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fejéssel fenntartható a...

Fejéssel fenntartható a tejtermelődés?

Figyelt kérdés
A babám 1 hónapos, fejem a tejet és cumisüvegből kapja. Éppenhogy, de megvan az adagja. Néhány naponta kell tápszerrel kiegészíteni. Viszont azt vettem észre, hogy hiába fejek nagyon sűrűn, a tej mennyisége nem igazán növekszik.
2021. máj. 11. 15:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

Van, aki fenn tudja, de szerintem az a ritkább.

Nekem nem ment. Amíg szoptattam, volt tej. Onnan hogy fejnem kellett, nagyon gyorsan elapadt. Se kézzel, se géppel nem sikerült kiváltanom normálisan a tejleadó reflexet.

2021. máj. 11. 15:13
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
Miért nem szoptatsz?
2021. máj. 11. 15:20
 3/16 A kérdező kommentje:
Szoptatnék én, de nem megy. Alapból csak bimbóvédővel tudok mert befelé forduló a mellbimbóm. A fiam pedig sajnos nem tudja kienni az adagját, minden szoptatás után sír. Nincs sok tejem,mármint pont a jelenlegi adagja van meg, de szoptatások után mindig tudok még fejni. Volt nálam szoptatási tanácsadó, ott jól csinált mindent, jól is lakott. Ez azóta soha nem ismétlődött meg. Éjszakánkent pedig egyáltalán nem hajlandó szopni.
2021. máj. 11. 15:23
 4/16 Andizsuzsi ***** válasza:
70%
Elméletileg igen, hiszen a tejtermelő haszonállatok tejtermelését is elég hosszú ideig fenn lehet tartani a fejéssel. Nálunk inkább a fejés módja az, ami ezt nehezíti.
2021. máj. 11. 15:25
 5/16 anonim ***** válasza:
71%
13 honapig kapta fejve a tejet a fiam. Karamalz sor volt az,ami segített fent tartani 😊
2021. máj. 11. 15:31
 6/16 anonim ***** válasza:
56%
Próbáld meg, hogy ugyanúgy megeteted az anyatejet a cumisüvegből és utána még mellre teszed a babát, hogy szopjon is. Ezzel tejtermelésre serkented a melled. Ha így jóllakva nem akar szopni, akkor csináld fordítva: először szoptatod aztán ha jelzi, hogy nincs benne több tej, odaadod üvegből a már előzőleg lefejt tejet. A babák többet ki tudnak szívni, mint amit a gép.
2021. máj. 11. 15:31
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A tippet kipróbálom.
2021. máj. 11. 15:55
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Miert nem kered szoptatasi tanacsado segitseget?
2021. máj. 11. 16:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Kértem de sajnos nem sokra mentem vele. A lényeg, hogy erőltessem és csak szoptatás legyen. De nekem nincs szívem éheztetni
2021. máj. 11. 16:21
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
3 ilyen ismerősöm van akik különböző okok miatt nem tudtak/akartak szoptatni. Kettőnek nem sikerült fennt tartani,növekedési ugrásoknál már tápszerért kellett nyúlni. Egynek viszont nagyon jól megy így. Csak fejve kapja az anyatejet,már 8 hónapos a kisfiú,szépen eszeget is már mellé,tápszert még nem látott.
2021. máj. 11. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!