Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Terhességi cukorbetegség is...

Terhességi cukorbetegség is befolyásolhatja a tejtermelődést?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a "sima" cukorbetegség késlelteti a tejbelövellést és negatívan hat úgy általában is a tejtermelésre. Ugyanez igaz a terhességi cukorbetegségre is? Ha jól tudom, az a szüléssel megszűnik, mert egy "külső" ok hozta létre az egyensúlyi állapot felborulását, de ez vajon azonnali?

Első baba lesz, nagyon szeretnék szoptatni, de ha ez nehezített, akkor eleve úgy készülök lelkiekben is meg egyébként is. GDM-es vagyok de korábban nem volt megállapított cukorbetegségem/IR-em.

+1 kérdés: a kórházi betegfelvételnél megkérdezik, hogy van-e valami különleges étkezési kívánságom, vagy nem is tudom, ugye hogy gluténérzékeny, vegán, akármi vagyok-e. A terhességi cukorra hivatkozva ilyenkor jelezzem, hogy szénhidrátszegény menüt hozzanak, vagy ez addigra már mellékes lesz?

Köszönet előre is!

2020. jún. 5. 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lépj be a terhességi cukor fb csoportba!

Ez így túl hosszú. Ott szakmai cikkekkel alátámasztva minden válasz megvan.

Röviden pedig: mindent rosszul tudsz.

2020. jún. 5. 13:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, amikor mész szülni akkor megkérdezik hogy ch dietan vagy e de tökmindegy mert a kórházi koszt az minden csak nem diétás. Lépj be az említett csoportba mindenképp 🙂
2020. jún. 5. 18:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Gdm em volt, simán tudtam utána szoptatni,három hónap múlva a kontroll vizsgálaton kiderült, hogy 10ből az az egy vagyok, akinek nem múlt el a cukorbetegség a szüléssel. Szülés után amúgy nyugodtan ehetsz bármit, nem kell első körben diétázni. Nekem szülés közben is csak azt nézték mindig, hogy ne essen le a cukrom. Ha neked is megmaradna a betegség, akkor sem lesz semmi bajod, ha eszel ezt azt és kicsit magasabb lesz a cukrod, mivel már nincs bent a baba a hasadban, aki korrigálja az értéket. Ezek az én tapasztalataim, de mindenképp az orvossal beszélj ezekről, mert lehet tök mást mond neked
2020. jún. 11. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!