Terhességi cukorbetegség is befolyásolhatja a tejtermelődést?
Azt tudom, hogy a "sima" cukorbetegség késlelteti a tejbelövellést és negatívan hat úgy általában is a tejtermelésre. Ugyanez igaz a terhességi cukorbetegségre is? Ha jól tudom, az a szüléssel megszűnik, mert egy "külső" ok hozta létre az egyensúlyi állapot felborulását, de ez vajon azonnali?
Első baba lesz, nagyon szeretnék szoptatni, de ha ez nehezített, akkor eleve úgy készülök lelkiekben is meg egyébként is. GDM-es vagyok de korábban nem volt megállapított cukorbetegségem/IR-em.
+1 kérdés: a kórházi betegfelvételnél megkérdezik, hogy van-e valami különleges étkezési kívánságom, vagy nem is tudom, ugye hogy gluténérzékeny, vegán, akármi vagyok-e. A terhességi cukorra hivatkozva ilyenkor jelezzem, hogy szénhidrátszegény menüt hozzanak, vagy ez addigra már mellékes lesz?
Köszönet előre is!
Lépj be a terhességi cukor fb csoportba!
Ez így túl hosszú. Ott szakmai cikkekkel alátámasztva minden válasz megvan.
Röviden pedig: mindent rosszul tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!