Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy éves gyerekem folyton...

Egy éves gyerekem folyton hisztizik, mit tegyek?

Figyelt kérdés

10 hónapos koráig egy álombaba volt. 1 hónapos korában átaludta az éjszakát, nem viselte meg az időjárás, a front, nem volt hasfájós. Nagyon nyugodt baba volt. 3 hónapja viszont elkezdett hisztizni. Nem sírni, hisztizni. Egy csepp könny nem jön ki a szemeből, csak hisztizik. Lefekszik a földre, dobálja magát, a kezét, a lábát, fetreng, dobálózik, és alig eszik-iszik. Vettem neki már babavizet, tejpépet, tejitalt, mindent. De semmi nem jó. Elvittem 15 000 ft-ért egy kivizsgálásra, hogy mi van vele, nem találtak semmit.

Semmi nem jó neki. Nem eszik, nem iszik, kevesebbet pisil.

Akik most rámondanák, hogy szeparációs szorongás: engem se igényel, tol elfele magától. Az se jó, hogyha ott vagyok, az se jó, hogyha nem vagyok ott. Csak hisztizik. Egy idő után már én se bírom és beteszem a kiságyba, otthagyom, mert már nem tudok vele mit kezdeni. A házban se jó, az udvaron se jó, a parkba se jó, az apjánál se jó, nagyszülőknél se jó. Ordít, visít, földön fetreng.

Egyik barátnőm mondta, hogy ez lehet akár autizmus is, mert így kezdődött xy-nál is, hogy elutasította a szilárd táplálékot. De nekem nemcsak a szilárd, hanem már minden táplálékot elutasít, a babavizet szereti inni csak.

Aki mocskolódni akar, az most menjen más kérdéshez, légys zi.

2021. máj. 11. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Ötletek:

- jön a foga, éhes, de nem tud miatta enni, és ez megviseli

- túlságosan lefárad (pl. a nem evés miatt), vagy nem eléggé, esetleg csak idegileg van kikerülve, fizikailag nem

- érzékeny az időjárás változásokra

- valamilyen szülők közti konfliktus (akár "csak" annyi, hogy te nagyon le vagy terhelve, és érzi a frusztrációdat)

- így akarja felkelteni a figyelmed

- nem képes még dolgokra egyedül, ettől dühös

- túl sok a szabály, nem tud kibontakozni

Az én lányom is ilyen korában kezdte, csak ő mellette csüngött a cicin szinte állandóan. Most kicsit jobb, hogy kijöttek a hátsó fogai. Ezeket ette: müzli, joghurt, kiflibél, borsó, virsli, bab, kukorica, spagetti, gyümölcslé, rántott ételek, leves. Mindent apróra darabolva vagy szívószállal, még a joghurtot és a levest is.

Remélem, idővel javul a helyzet. Ha már nagyon nem bírod, öt percre szerintem sem baj, ha magára hagyod, amíg kicsit csillapítod magad. De jó lenne egy kis segítség, pár órára, ha tudod, bízd rá valakire. A nagyszülők nekünk nagyon beváltak, utána kipihent kisangyalt kapunk mindig vissza, én is tudok egy kicsit töltődni.

Ha néz mesét esetleg, akkor azt érdemes minimalizálni, helyette sétálj vele vagy rajzoljatok filctollal, énekelgess, és ha jön a hiszti, tereld el a figyelmét, vagy csak helyezd őt biztonságba, és biztosítsd arról, hogy ha kellesz neki, akkor ott vagy.

2021. máj. 11. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem semmi baj a gyerekeddel. Képzeld el, te mennyire lennél frusztrált, ha lennének gondolataid, és érzelmeid, de képtelen lennél azokat kifejezni. Nagyon bosszantó lehet. És egy 1 éves nagyjából ezt éli meg. Gondolom babaként "igény szerint" gondoztad, hagytad, hogy a kicsi igényei alakítsák a napot. Most itt lenne az ideje egy fix napirendnek. Ebben a korban fontos, hogy legyenek keretek, legyenek fix kapaszkodók, kiszámítható legyen, mikor mi fog történni. Próbálj meg egyensúlyt találni, ne érje túl sok inger a gyereket, mert attól is kiborulhat. Egyszerre 2-3 játék legyen kéznél, a többit pakold el. Nyugodj meg, teljesen normális a gyereked,csak véget ért a babakorszak.
2021. máj. 11. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
97%

Ennek semmi köze az autizmushoz!

Egy dolgot tudsz tenni, megvárod, amít átjut ezen az idöszakon, a legtöbb ilyen idösnél elöjön ez a viselkedés-

2021. máj. 11. 15:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem igény szerint gondoztam.
2021. máj. 11. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Hagyd ott, ha hisztizik. Ha nem eszik, vidd el az asztaltól. Ha éhes lesz, majd eszik. Semmi baja nem lesz, ha egy napig nem eszik semmit. Ha nem törődsz a hisztijével, abba fogja hagyni.
2021. máj. 11. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Az evésnél nekem az vált be, hogy hagyom járkálni, nem ültetem be az etetőszékbe. Most 1 éves, egy ideje jár, és azóta inkább nem eszik minthogy egy percre is nyugodtan üljön.

Inni szívószálas pohárból iszik.

Ölben nem szeret lenni, de néha elkapom és jól megcsikizem, puszilgatom, akkor abbahagyja a vinnyogást.

Leülök vele a földre akkor is ha nem játszok vele, mert igényli a jelenlétemet, akkor szokott nyafogni ha mosogatok vagy főzök, de olyankor zenét kapcsolok neki (jöhet a lepontozás) youtubeon és arra táncikál meg próbálja a hangokat utánozni.

Olyan "játékokat" adok neki ami miatt hisztizik, pl szoktam bolti jegeskávét inni, és imádja a dobozát, azt adom neki oda, és akkor nem sír, vagy odaadom neki a telefonom, és diadalmasan korzózik vele körbe, hogy végre megszerezte.

Nagyon hisztizik ha a kanapéra ülök, szóval babzsákfotelben ülök a játszósarka mellett.

2-szer alszik nappal hogy ne legyen nyűgös.

Rengeteg gyümölcsöt eszik, nem akarom stresszelni magunkat azon, hogy mit kellene ennie, tudom hogy nem szereti a zöldséget és a húst, cserébe gyümi, tejtermék, és kenyér a mániája, és majd ha kicsit jobba megérik, enni fog mindent, nem kínzom magunk.

Nem tudom segített-e.

2021. máj. 11. 16:20
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Ilyenkor mèg nem kèpesek szabàlyozni az èrzèseket nyilvàn, azt sem tudjàk mik azok. Simàn csak fusztràlt is lehet, mert nem tudja kifejezni magàt. A tudatos hiszti kèsőbb kezdődik. Pròbàlj mellette lenni. Ha nem akar ilyenkor testi kontaktot mondd el neki, hogy ott vagy neki, pròbàld hangosan megnevezni, mit èrezhet.

Meg engedd el ezt az àlombaba valamit. A lànyom többemberes, nekem mègis ő a tökèletes

2021. máj. 11. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!