Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért újul ki a striám mikor...

Miért újul ki a striám mikor nem hízok?

Figyelt kérdés
Volt egy terhességem ahol az utolsó egy hétben teljesen szét repedt a borom. Szépen alhalvanyultak azok a bizonyos striak, tehát teljesen feheres színűek lettek. de.. egy hete azt vettem észre hogy felül szinte a koldokomnel piros csíkok jelentek meg, vagyis most lett olyan. Néha viszket, és nem tudom miért mikor nem híztam, sőt pont, hogy fogytam.. miért lehet ez?
2021. máj. 10. 13:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Hirtelen hízás és fogyás is okozhat striát. Ha viszket és vakarod attól is tovább repedhet.
2021. máj. 10. 13:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Valószínű akkor a fogyás mert életmódot váltottam. Mit lehet vele kezdeni? Bio oil kilőve. Esetleg valamilyen krém?
2021. máj. 10. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Bármilyen olajos krém+ jó minőségű kollagén, de ha hajlamos vagy rá, akkor sajnos kenheted akármivel :(
2021. máj. 10. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:

-Kollagén szedés

- napi szintű ápolás (én pl utalom kenni magam, de muszáj :/)

- krém : kakaóvaj bio boltból baromi olcsora jön ki

Egyebkent a viszketés lehet cukorbetegség, vagy pajzsmirigy, epe probléma is.

Esetleg ezek közül valami nem áll fenn?

2021. máj. 10. 14:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Az a baj nagyon hajlamos vagyok rá. Amikor régen le fogytam tele lett a combom, derekam hasam vele de azok olyan aprok voltak. Szülés után sokkal masabbak lettem, nagyok :(

Ritkán viszket, de hála a jó istennek semmi ilyen problémám nincs( fel évente járok vizsgálatokra, ver stb)

Szerintem az avonos stria elleni krémet fogom újra használni, az segített a legtöbbet. De a Kollagen sem rossz ötlet. Koszi mindenkinek!

2021. máj. 10. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!