Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adhatom a fiamnak itthon...

Adhatom a fiamnak itthon (magyarban) japán nevet a fiamnak?

Figyelt kérdés
Terveznék majd örökbe fogadni két fiút és mind a kettőnek japán nevet szeretnék adni. Engedélyezik ezt itthon? Mert azt hiszem régen nem engedték.

2021. máj. 10. 11:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem előbb tanulj meg magyarul.

"Adhatom a fiamnak itthon (magyarban) japán nevet a fiamnak?"

Azaz: Adhatok a fiamnak itthon (Magyarországon) japán nevet?

A válasz: nem

🙂

2021. máj. 10. 13:32
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Kovács Naruto.

Ezen jót röhögtem.

2021. máj. 10. 13:47
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Orsós Szamuráj :-D
2021. máj. 10. 13:52
 24/33 anonim ***** válasza:
89%
Lakatos Songoku
2021. máj. 10. 14:26
 25/33 anonim ***** válasza:
50%

24 általában az anime rajongók és a nem anime rajongók nem jönnek ki egymással (legalábbis tini korban), mivel azok, akik nem kedvelik az animéket, gyakran infantilis hülye gyereknek állítják be azt, aki viszont kedveli a műfajt. Így az anime kedvelő fiatal, ha nem olyan társaságban tölti az idejét, ahol anime rajongók vannak, akkor a témaként elő sem kerül legtöbbször, vagy ha elő is kerül, inkább letagadja, és csak olyanokkal beszéli ki a témát, akikről tudja, hogy ő maguk is nézik, vagy legalábbis nem nézik miatta űrlénynek.

Amúgy több ezer fiatal ( ha nem több tízezer) nézi. Egy-egy ilyen 2 napos rendezvényen itthon megfordul napi 4-5 ezer ember.

Én 34 éves vagyok, a férjem 38. Mind a ketten gyerek korunk óta nézünk még a mai napig animéket, és a gyerekkori barátaink 90%-a is, és valőszínűleg így a gyermekeink is fogják, azokkal a gyerekekkel együtt nézni, akiknek a szülei annó nézték.

2021. máj. 10. 14:51
 26/33 anonim ***** válasza:
29%

1. Amit javasolni tudok, hogy töltsd le az MTA fiú-, és lánynév listáját, abban van az összes név, amit itthon engedélyeztek, lehet van japán eredetű, vagy, amit Japánban és itt is lehet adni.

2. Emlékszem a Keikó névre, az itthon adható, de ha jól emlékszem lánynév. Japán eredetű.

3. Kérvényezhetsz új neveket az MTA-nál, de csak magyar átírással. Vagy olyan nevet kérvényezz, ami japánul kiejtve ugyanaz, mint magyarul kiejtve.

Remélem tudtam segíteni, az utálókkal meg ne foglalkozz. :)

2021. máj. 10. 15:05
 27/33 anonim ***** válasza:
82%
Hagyjátok már a kérdezőt, egyértelmű, hogy gyerek. Majd kinövi az ilyen ötleteket.
2021. máj. 10. 16:28
 28/33 anonim ***** válasza:
80%
De cuki is lemne a kis Lakatos Kendzsiro
2021. máj. 10. 19:20
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

Úgy hívod a gyereked, ahogy akarod. Papíron Béla, de attól te még szólíthatod japánul aminek akarod.

Ne hagyd magad!

2021. máj. 10. 22:35
 30/33 A kérdező kommentje:
Akik segitettek azoknak koszonom szepen! 💖
2021. máj. 12. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!