#10, elég sok érintettel vagyok kapcsolatban, nem egyedi eset. Az egész rendszer velejéig korrupt és rohad belülről.
De mindegy, majd megoldom.
Elég sok feladata van, sok minden meg nem az, amit az emberek gyámhatósági feladatnak hisznek.
Alapvetően a kiskorú jogainak képviselete és védelme, pl az ilyen ingatlanos meg más, vagyonnal kapcsolatos esetekben, aztán ott vannak a konkrét gyámsági ügyek, ha valaki mellé gyámot kell kirendelni, ilyenkor a gyám járhat el a gyerek hivatalos ügyeiben (ellentétben a nevelőszülővel, aki viszont neveli). Ők adnak engedélyt olyan dolgokra, amikben alapvetően kiskorú nem dönthet egyedül (pl házasságkötés, lakóhely megváltoztatása, külföldre költözés - ha nincs szülő, vagy a szülők közt nincs egyetértés például, házasságkötés esetén meg amúgy is).
Viszont az ilyen "azt hiszem, a szomszédom veri a gyerekét", meg "a sógornőm nem öltözteti megfelelően a gyerekét", meg ehhez hasonló ügyek a családsegítő és gyermekjóléri szolgálatra tartoznak első körben, de sokan ilyenekkel is a gyámhivatalhoz futkosnak.
Törvényesen mi a feladata vagy mire használják manapság?
Elvileg kiskorúak védelme, de a felnőtt korúak esetében is előfordul hogy gyámság alá kell helyezni valakit valamilyen okból. pl Betegség miatt cselekvő képtelen. Ha egy baleset vagy agyvérzés miatt virág állapotba kerül valaki akkor előfordul hogy se mozogni se beszélni nem képes. Akkor már mindegy a gyámhivatal felé hogy kómában is van -e vagy az azért nincsen meg.
Ha még sem látnak el valamit vagy nem úgy működnek ahogy kéne arra viszont nem annyira van jogorvoslati lehetőség. Úgy hogy ember függő milyen a gyámhivatal. Magyarországon csak rossz tapasztalatom van ez ügyben.
Testvéremnek vagyok a gondnoka, öröklés okán. Többször jeleztem a gyámhivatalnak - email, epapír -, hogy az örökség nem tőkevédett papírokban van, egy válság esetén elúszik a befektetés, adjanak már egy kva határozatot, hogy áttehessem állampapírokba. Hónapok óra tesznek rám magasról, nem reagálnak, telefont nem veszik fel, a hagyatéki tárgyalásra - noha idézve voltak -, nem jöttek el. A közjegyző pirított rájuk, akkor - egy év múlva - megmozdultak, engem beidéztek, de amolyan "ugorj-pattanj", különben rendőrrel vezettetünk elő" stílusban.
Gyalázat, ami itt működik.
Harcolok a testvérem jogaiért - ami pedig az ő dolguk lenne -, és köpnek bele az egészbe. Följelenthetném őket, de hosszútávon kell(ene) tudnunk együttműködni.
Ja, és az öröklés 2,5 éve történt.
"meggyőződésem szerint olyan emberek, akiket máshová nem vettek volna fel dolgozni "
ezt ugye te sem gondolod komolyan???
Az, hogy itt is van pár, aki nem odavaló, na bumm, minden szakmában van, de ezért megítélni egy egész szakmát...
AMúgy annak is gratulálok (nyilván kivétel, ha öröklés volt), aki kiskorú nevére írat ingatlant.
Akit meg gondnokság alá vettek... te ezt így hogy gondolod, hogy bárki elhiszi? Ott álltak lesben, várva, hogy meghaljon a nagyi és rádugorhassanak??? Valaki nyilván jelzett nekik, és ha egy halom 100év lom közepén ültél depressziósan, nulla bevétellel pl, akkor még mindig így jártál a legjobban...
Kedves 19-es, a 16-os írás is tőlem származik. Bemásolom.
Testvéremnek vagyok a gondnoka, öröklés okán. Többször jeleztem a gyámhivatalnak - email, epapír -, hogy az örökség nem tőkevédett papírokban van, egy válság esetén elúszik a befektetés, adjanak már egy kva határozatot, hogy áttehessem állampapírokba. Hónapok óra tesznek rám magasról, nem reagálnak, telefont nem veszik fel, a hagyatéki tárgyalásra - noha idézve voltak -, nem jöttek el. A közjegyző pirított rájuk, akkor - egy év múlva - megmozdultak, engem beidéztek, de amolyan "ugorj-pattanj", különben rendőrrel vezettetünk elő" stílusban.
Gyalázat, ami itt működik.
Harcolok a testvérem jogaiért - ami pedig az ő dolguk lenne -, és köpnek bele az egészbe. Följelenthetném őket, de hosszútávon kell(ene) tudnunk együttműködni.
Ja, és az öröklés 2,5 éve történt.
Kieg: Az ügyintézőnek, akihez tartozunk, lövése nincs, mi az az értékpapír, mi az értékpapír ISIN-kódja; ha felajánlom, hogy segítek összeállítani a határozatot - pénzügyi területen dolgozom -, ellenőrizzék le, hogy el tudják-e a fogadni, arra nem reagál...
Egy valamiben igazad van, a szülőknek kellett volna a testvéremről gondoskodni és elhelyezni egy bizonyos összeget egy számlán, és ahhoz adni egy meghatalmazást valakinek, aki cselekvőképes. De ahogy az életében se törődtek vele - behajították egy intézetbe -, a haláluk esetén se jutott ez nekik az eszükbe. Mert ez a közös öröklés valami téboly, már bánom, hogy nem utasítottam vissza.
De majd megoldom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!