Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet mentálisan...

Hogyan lehet mentálisan kibírni felnőtten pl a játszóteret?

Figyelt kérdés

Helyzet: eljegyzés, házasság, gyerekvállalás kapujában.

Leültem egy játszótér közelébe csak ugy. Befásult fejek a szülők részéről, vagy erőltetett fogócskázás, homokozás a gyerekkel, vagy mások beszélgetve mint vmi nyugdíjasklubban a gyerekek mellett, és kb fél óra múlva erős késztetésem volt arra hogy felálljak, es induljak, mert én ezt nézni sem bírom, de kitartottam még egy darabig, próbáltam átérezni, keresni a feeling-et. Hogy mi ebben a jó?

De ha mondjuk ez ilyen, és lenne gyerekünk, hogyan lehet ebben megtalálni a jót, hogy majdan a játszótéren mentálisan én ezt kibírjam? Meg belegondolva mikor órákat sétálgatnak babakocsival. Ezeket hogyan lehetne feldobni?

#kisgyerek szinten lenni
2021. máj. 5. 09:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
95%

Néha nem tudom, hogy magamat vagy a gyerekeket viszem játszótérre. 🙈

Babakocsis séták: sok anya összeköti a sétát az edzéssel. Amíg pici a baba, addig nincs túl sok lehetőséged, de a szülés után amúgy is tanácsos időt hagyni a testednek a regenerálósásra. Amikor már nagyobbacska a baba, be lehet tenni sportbabakocsiba és séta helyett futhatsz. Vagy lehet kapni biciklire utánfutót. Vagy hordozóval a hátadra csatolod a gyereket, mint egy hátizsákot és mehettek túrázni.

A játszótéren sokáig úgy éreztem, hogy én a hintát lökdösve fogok megöregedni. Aztán ez idővel jobb lett, lassan egyre önállóbbak lettek. Én viszek magammak felnőtt kifestőt a játszótérre. Vagy sudokut. De olyan is van, hogy viszem a görkorimat és én is korizok, amíg a gyerekek bicikliznek vagy rollereznek.

Ha a férjem is jön, viszünk tollast, frizbit és játszunk.

Érdemes körbenézni, van-e olyan játszótér a környéken, ahol több korosztály is jól érezheti magát. Ahová mi járunk, ott vannak játékok kifejezetten felnőtteknek is. (Saját testsúlyos edzőpálya, strandröplabda pálya, biciklipálya, napozóágyak)

Egyébként nagyon helyes, ha átgondolod, valóban akarsz-e gyereket és alkalmas vagy-e rá.

2021. máj. 5. 19:25
 22/26 anonim ***** válasza:
95%

1 éves a lányom. A játszóterezés a legkönnyebb része a napunknak. Én nem bájcsevegek, nincs hozzá kedvem. Inkább játszom a lányommal vagy csak figyelem, hogy old meg olyan helyzeteket, amiket eleinte nem tudott vagy hogy teremt kapcsolatot más gyerekekkel. Számomra ezeket a dolgokat megfigyelni, néha rácsodálkozni, érdekesek.

Otthon lenni, és kitalálni, hogy mit csináljon addig, amíg én mást csinálnék. Nah, az az agyleszívós. A játszótér az kész felüdülés. A fásult arcok meg azért vannak, mert a gyereknevelés úgy egészében megterhelő, az első 3 év meg agyleszívás, kialvatlansággal kombinálva.

Futni lehet babakocsival, de azt se mindig. Filmet nézni is lehet szoptatás alatt, de az az idő is hamar elmúlik. Pár hónap. Jobb ha megjegyzed és eszerint mérlegelsz: ha gyereked lesz, megváltozik az életed. Illetve akkor nem, ha állandóan lepasszolod és nagymama meg a bébiszitter neveli. Ha Te leszel otthon vele, ha kevés segítséged van, akkor ugyanolyan soha nem lesz az életed, mint a gyerek előtt. A játszóteres korszak meg max pár év... aztán jönnek a szülői értekezletek, az együtt tanulás, a kamaszkor... Mindig van és lesz valami, ami nem fogadra való a gyerekes létben, mert "sajnos" egy másik emberi lény is része lesz a mindennapjaidnak, akiről neked kell gondoskodnod.

Én is úgy futottam neki az egésznek, hogy "majd a gyerek alkalmazkodik a mi életünkhöz". Akkora volt a pofáraesés, hogy kb fél év után ocsúdtam.

Good luck :)

2021. máj. 5. 23:45
 23/26 anonim ***** válasza:
92%

22

Próbáld bevonni őt is a házimunkába. Nekünk bejött. Ő nem nagyon van el magában. 🙄 Nincs azzal baj ha játékosan megtanulja a dolgokat. Másfél évesem hozza a lapátot ha sepregetek, tologatja a porszívót, pakolja a mosógépet, pancsol a mosogatóban, ha főzök a pulton ül és "főz" ő is.

Persze ez csak egy tipp. Úgy csinálod ahogy neked jó. Én még így is jobban haladok mintha próbálnám elterelni, lefoglalni.

2021. máj. 6. 00:35
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Ezek mind megvannak, csináljuk, de amíg először érdekes pakolgatni a kanalakat, edényeket vagy "főzni", huszadjára nem annyira. Most már a mosógépet se pakolja, pedig eleinte lelkes volt. Porszívót utálja. Szóval ezek a 10 percek nem elegek, hogy ennyi idő aalat meglegyen egy ebéd - legalábbis én nem tudom megcsinálni. De ezen nem pörgök. Vagy rendelünk vagy a férjem segít. Ettől függetlenül a kisgyerekes lét egy része szívás. Ezt szerintem ki lehet mondani. Attól függetlenül, hogy vannak benne olyan pillanatok, amiket máshogy soha nem lehetne megélni.
2021. máj. 6. 07:38
 25/26 anonim ***** válasza:
89%
24 Teljesen igazad van. Sokszor szívás. Sokmindent feladunk értük. Sajnálom hogy nálatok nem jött be a közös házimunka 😔 Biztos nehéz lehet így
2021. máj. 6. 08:04
 26/26 anonim ***** válasza:
93%
Nem a szívás részével van a baj, hanem hogy ezt tudni kell mielőtt az ember belevág. De ahogy minden, ez is elmúlik. Kérdés mit vesz ki belőle az ember, mi marad meg az emlékekben.
2021. máj. 6. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!