Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Roma anyukák! Titeket milyen...

Roma anyukák! Titeket milyen megkülönböztetés ér a mindennapi életben más anyukáktól?

Figyelt kérdés
Játszótéren, oviban, suliban, boltban stb. Máshogy kezelnek titeket, gyerekeiteket?
2021. máj. 4. 12:24
 1/7 anonim ***** válasza:
98%
Én csak örülök, hogy rajtunk nem látszik. Nagyon fájna, ha emiatt húzódnának el tőlünk, pedig teljesen normálisak vagyunk. Így nem ér megkülönböztetés. Viszont olyan helyre járunk játszótérre, ahová a többi roma nem nagyon, mert képmutatás lenne, ha nem engedném velük játszani a gyereket, de nem akarom. Nem tudom jól kezelni ezt a dolgot magamban, kerülöm a lehetőséget is.
2021. máj. 4. 13:08
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Na lehet mondani,hogy fajgyűlölő magyarok meg stb,de amikor a normális cigány ember is elhúzódik tőlük,akkor az már jelent valamit.
2021. máj. 4. 14:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is ismerek normális cigányokat, akik megszólják a "mocskosakat".
2021. máj. 4. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy megszóljuk őket, mert miattuk ítélnek el minket is. Anyaként a legrosszabb érzés a világon, ha egy kalap alá veszik a gyermekedet az olyanokkal, akik nem szépen élnek. Persze, sehol sem a gyerek tehet arról, hogy hova születik és ártatlan, de sajnos azt viszik a legtöbben tovább amit otthon látnak.
2021. máj. 4. 18:48
 5/7 anonim válasza:
100%
Rajtam sem latszik, es mi is keruljuk az alja fajtat. apam, emlekszem meg az iskolai rendezvenyekre sem volt hajlando jonni, de meg az iskola kozelebe sem mikor gyerek voltam, nehogy ezert masok bantsanak
2021. máj. 4. 19:21
 6/7 anonim ***** válasza:
92%

Nem vagyok roma, de tanítóként az osztályomba járnak roma tanulók, így van tapasztalatom a témában.

Az egyik tanuló nagyon problémás családból jön. A gyerek gyakorlatilag nem tud beilleszkedni évek óta. Anyuka meg problémázik mindenért. Azonban az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy már az osztálytársak is rasszisták, pedig még alsósok. De már konkrétan "cigányoznak". Szinte hallom a gyerekek szavai mögött a szülők gondolatait, mert ekkora gyerekek nem maguktól szedik ezt.

Én a gyerekeket sajnálom. Ilyen előítélet egy kisgyerek felé nem jogos! Ráadásul önbeteljesítő jóslatként is működhet.

2021. máj. 4. 19:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Rajtam látszik, vagyis barnabőrű sötéthajú vagyok. Nyilván a viselkedésem, öltözködésem más és emiatt gyakran néznek külföldinek. Mondjuk én ezt egyáltalán nem szégyellem. A gyerekem apja magyar, és így a lányom is fehérebb bőrű lett. Szóval annyira nem tűnik fel rajta, de azért észrevenni, hogy "keverék".:D

Nem hinném, hogy eddig másképp néztem volna ránk emiatt. Sőt, mindenkinek tetszik a kislányom. Bájos, beszédes, barátságos, tisztelettudó kis 3 éves.

2021. máj. 4. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!