Külsejükre az átlagnál kicsit jobban adók! Mennyit foglalkoztok magatokkal?
Érdekelne, hogy nálatok hogyan alakultak a dolgok, miután anyák lettetek.
Napi, heti szinten mennyit foglalkoztok a külsőtökkel (pl.: smink, edzés, külön főzés magadnak, öltözködés, fodrász/kozmetikus/műköröm).
Ha valakire ezek egyáltalán nem voltak jellemzőek a gyerek előtt sem, azokat kérem, hogy ne írjanak sértő kommenteket! Ne bántsuk egymást!
Egy gyermekem van, 10 honapos, 3 honapos koraig magammal nem tudtam torodni, csak egy laza sminket feldobni, ha mentunk valahova. Utana konnyebb lett vele, azota ezeket betartom:
Heti 3x 40 perc torna
Reggel smink,minden nap sminkelek, ha nem megyunk sehova akkor is, en mar meztelennek erzem magam nelkule, ugy megszoktam.
2 naponta hajmosas reggel
Havonta hajfestes otthon, sajna fodraszhoz meg nem sikerult eljutnom.
Nem fozok magamnak kulon, ferjem is megeszi a sima zoldsegkoretet, en meg a porkoltet, szoval ebben teljes a kompromisszum. Magunknak 2 naponta fozok. Gyereknek meg kulon keszitem naponta.
Ruha mindig tiszta.
11vagyok, regen mindig volt mukormom, most meg nem rakatok, egyelore nem is keszulok, de festem a kormeim.
Rendszeresen szortelenitek.
Persze vannak az embernek gyengebb napjai is neha :)
#3 hogy csináltattad meg a szőrmentességet ha mem titok?
Reggel este szokásos rutin alapos arctisztitás, hidratálás 5per. Heti kétszer maszk+peeling. haj napi 5 perc (jók a hajam adottságai így nem kell vele sokáig szarakodni, persze ha valami különlegeset szeretnék akkor egy órába is bele telik).
Ha megyünk valahova laza smink dd krém, szemöldök, szempilla, pirositó, szájfény 5-10 perc
2-3 hetente gyantázás. Ha magamnak akkor min 1,5 óra (sokat pepecselek), ha kozmetikusnál 30 perc.
Köröm-heti1* manikűr + pedi 30 perc ha gél lakkal festem +1 óra és 2-3 hetente csinálom.
Haj - kb 6 havonta vágatom (hosszú). Természetes színe van. Amíg nincs ősz hajszálam nem szeretném tönkre tenni a festéssel. Mosás, szárítás 3 naponta, szárítás 15-20 perc.
Kozmetikus ált. 3 havonta arctisztítás 1,5 óra. Van hogy ritkábban igényli a bőröm. Szemöldök formázás hetente magamnak 30 perc.
Sport hm jelenleg legtöbbször a gyerekkel sétálok jó nagyokat + gerinctorna, kiamama torna (mert úton a következő lurkó)
Gdm miatt legtöbbször külön főzök magamnak napiszinten
2 gyerekem van, egy 4 éves és egy 4 hónapos.
Minden reggel kisminkelem magam, de csak mert én így vagyok elégedett magammal. Ez nem nagy smink, csak egy kis korrektor, púder, szemceruza, szempillaspirál.
Edzeni itthon szoktam, maximum fél órát, többre nem jut időm. Ilyenkor vagy apa vigyáz a gyerekekre, vagy ott vannak velem.
Külön sose főztem, ugyanazt eszem mint bárki más.
Fodrászhoz 3 havonta megyek, körmöshöz és kozmetikushoz havonta, mivel a körmösöm kozmetikus is, szóval egy időben letudom a kettőt.
Nekem ezek a szolgáltatások jelentik az én időmet, ezekről nem vagyok hajlandó lemondani. A gyerekek kicsi kora óta mentem és mily meglepő, sosem történt baj azalatt az másfél-2 óra alatt amíg oda voltam.
13
Ipl
szormentes pont hu
Smink:
Nekem is alap, nagyon meztelennek érzem magam.
Nem teszek mondjuk egész vakolatot, mindenhol árnyékolós csodát.
De a szemöldököm és a szemem itthon is enyhén sminkelem.
Öltözést elfelejtettem.
Az válrozott.
Gyerekek előtt 1 túracipőm és egy cipőm edzéshez plusz egy felcipő ami sports belebújós volt plusz egy saru meg a strand papucsok, a többi körömcipő, platform cipő, szandál.
Naponta ruhában, kosztümben jártam.
1 azaz 1 farmerem volt.
Nadrágot ritkán viseltem, de azért volt néhány szivarnadràgom.
Most farmerek
Leggingsek hosszított felsővel, laposcipők, telitalpúak ha magasabb.
Egyszerűen ha elmegyünk valamerre, akkor is nevetséges ha 2 3 év alatti gyerek után a 11 cm sarkú cipőmben megyek.
(Sok ruhám előnytelelen lett,nem láttam értelmét a munkábaállás előtt újat venni.
A közepes méretű mellemből E kosaras lett...)
Igaz ez sok felsőmre is.., közönséges lett.
Azokat újítottam már természetesen.🙃
Szóval stílusváltás,és smink ékszer és frizuraváltás is volt
De foglalkozni magammal ...
inkább az edzés hiányát érzem.plusz, hogy mindennel sietni kell, és bűntudatom van, ha valamitől veszi el az időt.
Én jobban kezdtem foglalkozni a külsőmmel, mint a terhességem előtt :D Rengeteget fogytam a szülés+szoptatással, szóval most meglovagolom ezt a pozitív hullámot és kicsit jobban odafigyelek magamra.
Nyilván napi tisztálkodás, az persze alap. 2-3 naponta borotválkozom (gyantázni is szoktam, de nekem amikor elkezd visszanőni, olyan kiütéses lesz a bőröm, mintha valami pestis-túlélő lennék), hetente 2x hajat mosok, beszárítom. 3-4 hetente festem magamnak, fodrászhoz részben a vírus miatt sem tudtam még eljutni, meg a lányom ha nem éppen kétóránként akar szopizni, akkor szeparációsan szorong, szóval annyira nem volt még lehetőségem, de csak a végét vágnám le most amúgy is. Hetente mani-pedi, körmöm festem. Sminkelni csak akkor sminkelek, ha megyünk valahova (ami nem játszótér vagy ilyesmi :D). Az itthoni öltözködésem is azért mindig összeszedett, tiszta, szerintem jó az összhatás is (leggings+top, nem mondanám kifejezetten csinosnak, de jól nézek ki benne), amikor kimozdulunk esetleg, akkor szép ruha, szoknya, blúz, akármi, magassarkúval. Telitalpú magassarkúban még a gyereket is tudom cipelni, az annyira kényelmes nekem. Heti 3x megyek futni egy fél órát kb.
Főzni én főzök, átlagban minden másnap, ugyanazt eszi a férjem is. Alapvetően egészségesen étkezünk, szóval nem kell külön főzni senkire. A gyerek BLW-s, ugyanazt kapja, mint mi, csak sótlanul, esetleg neki kockák helyett csíkokra vágom a zöldséget/husit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!