Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy vágtatok bele a gyerekvál...

Hogy vágtatok bele a gyerekvállalásba? Volt saját otthonotok, stabil bevételetek, segítségetek?

Figyelt kérdés
Nincs saját otthonunk, viszont talán mondhatom hogy az átlag felett keresek, párom még nem dolgozik (tanul). Komolyak a szándékaink, együtt tervezünk mindent a későbbiekben is.
2021. ápr. 27. 17:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

28 évesek voltunk a férjemmel amikor bevállaltuk az első babát. A házunkon nem volt hitel, mivel a szüleim segítettek minket anyagilag, de persze a nagyobbik felét mi fizettük. Mindketten dolgoztunk ekkor már, stabil megélhetésünk volt.

Nekem ez alap volt egy gyerekvállaláshoz. 24 évesen házasodtunk össze, már ekkor kérdezgették hogy mikor jön a baba. Akkor még épphogy elkezdtünk dolgozni, albérletben éltünk, konkrétan nem volt semmink.

Pont elégszer láttam, ahogyan a boltba anyuka próbálta elmagyarázni a gyerekének, hogy nincs pénzük túró rudit venni. Én nem akartam ugyanezt átélni a saját gyerekemmel.

Azóta született még egy babánk, de többet már nem vállalunk.

2021. ápr. 27. 19:25
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
Hitelmentes ház, két hitelmentes autó és havi ossz nettó 600.000 fizu. Ekkor vágtunk bele.
2021. ápr. 27. 20:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Saját otthon még nincs, sajnos hiába keresünk átlag felett, még nem tudtunk venni. Viszont a szüleink segítenek, amiben tudnak. Így vállaltuk a babánkat, nem bántuk meg.
2021. ápr. 27. 20:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Volt otthonunk, autónk.

9 év kapcsolat 5 év házasság után lett tervezetten,( tehát előtte védekeztünk.)

A fenti anyagi javak, pedig a kapcsolat 3. Évétől megvoltak.

Stabil munkahely hibádzott nekem.

2021. ápr. 27. 20:47
 15/18 anonim ***** válasza:

Mmint bevételem volt jócskán, csak gyedem nem lett volna....

( vállakozással próbálkoztam, meg nem rendesen voltam bejelentve hogy csesznék meg.. aztán eseti megbízás.. volt minden.. erre nem lehetett hosszútávon alapozni)

2021. ápr. 27. 20:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Mi Ausztriában élünk albérletben és most várjuk az első babánkat.

Van két saját autónk,félretett pénzünk amihez lehet nyúlni és biztos munkahelyünk.

Nekünk ezek voltak a feltételeink.

Segítségről én azt gondolom,hogy szuper dolog,de ez nem befolyásolta a döntésünket.

Nagyszülők messze vannak,de "SOS" helyzetekben itt vannak a barátnőim és a húgom is.

Persze ha segítség alatt erre gondoltál.

Anyagilag nem segített nekünk senki,sőt inkább mi segítjük a szüleinket,ahogy tudjuk.

2021. ápr. 27. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem volt saját lakásunk. A pénzünk megvolt egy felújjítandó házra, de nem találtuk még meg az igazit.

Jó keresetünk volt (stabilnak mondható munkahely)

Segítségünk viszont nem volt. 150 kmre laknak a szüleink. Csak a munkatársainkat ismertük

2021. ápr. 27. 21:36
 18/18 anonim ***** válasza:
61%
Pont ugyan igy voltunk/vagyunk,mint ti. Most mult 4 honapos a fiunk. :)
2021. ápr. 27. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!