Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akar öltözni, fésülködni....

Nem akar öltözni, fésülködni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 és fél éves a lányom.

Reggelente kész cirkusz megy, mert nem akar öltözködni:(

Frizurát csinálni is kész kataszrófa neki.

Van valami ötletetek, hogyan lehetne gördülékenyebbre venni a reggeleket?

2010. aug. 22. 15:51
 1/3 anonim ***** válasza:

A lányom most 5éves és vele is hasonlógond létezik (ugye így kell írni?)

Én úgy vettem rá, hogy mondtam neki kap valamit, vagy elmegyyünk sétálni játszunk, ha türelmes és nem hisztizik.

Utána sütöttünk sütit, vagy rajzoltunk esetleg kapott egy csokit.. Nálunk javul a helyzet!

2010. aug. 22. 16:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Kislanyod a kiskamaszkorban van. Kutya kotelessege ellenkezni - nekunk meg szetrobbanni az idegtol.

Nekem nem sajatom csak kolcson gyerekem az akirol irok. 16 honapos kora ota toltom vele minden napomat, mert az Anyukaja dolgozik.

Lehet ezert megkovezel vagy koveznek masok, de en igazabol nem szarakodom. Szolok egyszer, ketszer es aztan felteszem a kerdest csinalod, vagy en csinaljam. ...es inkabb csinalja mert kb 2x elofordult, hogy megprobalt nem hallgatni a szep szora es en erovel feloltoztettem.

Ha megprobalta letepni magarol a ruhat nagyon erosen raszoltam, hogy meg ne probald es valami csoda folytan mukodik a dolog. Sokszor van, hogy az Anyuja velem "fenyegeti" ha nem csinalod, akkor majd Annie megcsinaltatja veled.

Mi felnottek nem is ertjuk mire jo ez az orokos hiszteria es ellenkezes, hiszen csak az idot viszi. En sokszor megdicserem -de csak modjaval- ha ugyes volt, ha hiszti jon akkor emlekeztetem, hogy milyen ugyes volt legutobb is es nem kellett osszevesznunk...es o is tudja, jobb nem veszekedni. O ebben jo partner szerencsere.

Engem sokszor nem erdekel a haja ha sikerul megfesulni, ugy all ahogy all...de azutobbi idoben rajott, hogy zavarja ha belefujja a hintan a szel a szemebe...szoval engedi, hogy csatot rakjak bele vagy az en hajgumimat.

Mellesleg tavasszal mikor a 3-at kototte, volt olyan, hogy nem akart kabatot felvenni es meg hideg volt...fogtam es kivittem kabat nelkul. Konyorgott, hogy hadd vegye fel!

2010. aug. 22. 17:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem előző este együtt válasszátok ki a ruhát, amit másnap viselni szeretne. Reggel pedig versenyezzetek, hogy ki öltözik fel először (az lesz a királynő). Nálunk ebben a korban volt egy papír a falon, és minden hiszti-mentes reggel napocska került rá, hiszti esetén felhő. Hú, azt utálta, ha felhő került rá...

Most 6 éves a kislányom, a fésülködés nálunk is gáz. Reggelente jön a "nem akarok fésülködni" nóta. Ilyenkor előveszem a hajnyírót, amivel öcsi haját vágjuk, és közlöm, hogy öcsinek nem kell fésülködni, mert le van vágva a haja, szívesen levágom az övét is... 3 másodperc múlva a kezében van a hajkefe. Sok sikert és kitartást!

2010. aug. 22. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!