Milyen az anyaság?

Figyelt kérdés

Amikor kiderül, hogy terhes vagyok nagyon megörültem, mert nagyon régóta próbálkoztunk és végre sikerült :)

De most kicsit ingatag az érzés bennem, olyan félelem és aggodalom.

Félek, hogy nem fogok tudni megadni neki mindent, ami kell.

Hogy nem leszek jó anya.

Nem tudom, hogy hogyan neveljem, szigorúan, elnézően.

Csak ezeken jár az eszem, ahelyett, hogy boldog lennék, hogy végre terhes vagyok és egy igazi boldogság növekszik bennem.

A férjemet halálosan szeretem, és ezzel próbálom nyugtatni magam, hogy a férjem gyereke lesz :)

De néha előjönnek ezek az aggodalmak!

Most kicsit terelem a gondolataimat, mert költözünk és ez sokat segít!

De ti, anyukák, nektek nem voltak ilyen gondok az első csöppségnél?

Hogyan csináltátok, hogy ne stresszeljetek fölöslegesen?

Én 24 párom 27

2021. ápr. 15. 11:46
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
73%
Egyet kell értsek a 9-essel. Imádom a gyerekem, de minél nagyobb, annál nehezebb és annál stresszesebb. És még csak 2 éves, bele sem merek gondolni mi lesz később... Egyes helyzetekben nehéz higgadtnak maradni. Ráadásul minden az én nyakamba szakad és még csak levegőt venni sem állhatok meg. Nekem nem egy álom ez az anyaság. Én a terhességet is utáltam végig.
2021. ápr. 15. 13:03
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Ez az anyaság amit érzel, öröm és boldogság és aggodalom és kétségek. Folyamatos ambivalens érzés, alig várod hogy lefekudjon és nyugi legyen aztán a képeit nezegeted és várod a reggelt.

Ez az anyaság, hogy hogy neveljem, így úgy, jól csinálom, mimdegy hogy a szomszéd hogy csinálja nekem más a gyermekem, bízok magambam és benne. Nekem a legszebb. Óvom és bátorítom.

Stb

2021. ápr. 15. 13:10
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Amit a 12-es ír, nagyon igaz, én is alig várom, hogy aludjon végre, hogy végre legyen egy percem magamra, aztán ha egy óránál tovább alszik, már hiányzik az a cuki feje.

Nem könnyű, és ahogy nő, tényleg egyre nehezebb, megvannak a módszerek, hogy mivel tudom "hatástalanítani", pl játszótér, de nincs mindig kedve ahhoz az embernek.

Szerintem a lényeg hogy valamilyen módon oldd meg, hogy ki tudj kapcsolódni egyedül, és akkor nem fogsz beleőrülni. Egyik nap áthívtam anyukámat, mert már nem bírtam úgy dolgozni, hogy itt őrjöngött a fejembe a kicsi (nincs bölcsi most), ez segített valamennyit. Annak ellenére hogy amúgy anyukámat nem lehet bármikor ugrasztani, nincs állandó segítségem, sőt, többnyire tök egyedül vagyok. De néha valahogy muszáj megoldani a segítséget, különben nagyon nehéz kibírni ép ésszel :)

2021. ápr. 15. 13:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
13as vagyok. Anyukás facebook csoportokba semmiképp ne lépj be, néha itt gyakorin is túl erőszakosan akarják megmondani, hogy mit tegyél, vagy bizonyos embereknek jól esik a sok frusztrációját itt levezetni, hogy ismeretlenekbe jól belerúgnak egyet. Szóval csak nagyon mértékkel az ilyen fórumokkal, semmit se vegyél magadra amúgy, ide tényleg sokan csak feszültséget levezetni járnak.
2021. ápr. 15. 13:20
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
14: ja-ja, ugyanezt javasoltam én is a #4-ben. :)
2021. ápr. 15. 13:20
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
Csodás dolog! Nem könnyű, de megéri. A lényeg, hogy ne aggódd túl, ne másoknak akarj megfelelni. Mindent úgy tegyél, ahogy ösztönösen érzed, ahogy a babádnak jó. Még a baba születése előtt pihenj sokat, olvass kismama könyveket, utána nem lesz rá időd. Szerintem jó, ha belépsz Facebook csoportba, különösen ha hasonló korú babák anyukái vannak ott, hasznos lehet a tapasztalatcsere, segítséget kaphatsz, de ahogyan előttem is írták, csak óvatosan, nem kell mindent elhinni. Boldog babavárást! :)
2021. ápr. 15. 13:35
 17/22 anonim ***** válasza:
42%
Jó dolog az anyaság, értelmesebb, mint bármi, amit előtte csináltam. Kislányom van, nagyon jó gyerek. Amíg kisbaba pláne nem nagy dolog megtanulni, hogyan kell ellátni. Ami nekem nehéz, nem csinálhatom azt, amit szeretnék, apja csak este van itthon, de covid miatt úgysem tudnék hová menni. Amúgy ilyeneken sosem gondolkodtam, mint te. Miért ne lennél jó anya? Én nagyon rosszul voltam terhesen, nem volt erőm ilyeneken filózni.
2021. ápr. 15. 13:35
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező te meg picit alomvilagbam elsz es nincs ezzel semmi baj. Majd a tuloldalrol megerted es megmosolygod ezen soraidat. Igen is cseled munka hiszen heti 168 oraban fogod csinalni. Karacsonykor szulinapodon betegen folyamatosan!

Meglepoen koran el kell kezdeni oket nevelni majd latni fogod. 2 es fel evesen olyan dolgokat is csinal amire azt hittem 5 evig van idom. Pl nem lehet mar barmikor mehpuszilni öt becsukja a szobaja ajtajat es tarsai.

Nehez lesz a legnezebb dolog amit valaha csinaltal. De egyben a legjobb szemelyisegfejlesztes is es en meg ennyire nem szerettem senkit.

De nem rózsaszín es nem olyan mint a filmekben látod

2021. ápr. 15. 13:40
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy milyen lesz nagyban függ a gyereked temperamentumátől is.

Ha csak a kisebbemet nézem tök jó az egész, ha a nagyobbat, borzalmas! Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék arra, hogy milyen jó lenne világgá menni, de a kisebb miatt maradok

2021. ápr. 15. 14:02
 20/22 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon úgy fest, te rózsaszínű cukármázba burkolt csillámpóniként tekintesz az anyaságra. Hát, nem az.

Arccal sosem merném bevallani senkinek, mert máglyára vetnének azonnal, de én tudod mikor kezdtem "élvezni" az anyaságot? Értem ezalatt, hogy boldogsággal töltött el, ha a gyerekre néztem. Nem teherként tekintettem rá, és nem csak a túlélés volt a cél.

10 éves kora körül. Ez van egy éve. Ez van.

2021. ápr. 15. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!