Van olyan gyerek, aki nyugodt, szépen eljátszik akár egyedül is, ha éppen dolgozni kell, akkor hagyja a szülőket dolgozni, csendben létezni?
Van, de ez nem olyan, hogy legyártanak X darabot és te leemeled a polcról, hazaviszed, és akkor úgy fog a tiéd is viselkedni, mint az enyém.
Tehát az "igen" válaszokból nem fog következni, hogy a te gyereked is hasonló specifikációkkal fog rendelkezni, a kérdés így értelmét veszti.
Ideig - óráig igen. Hangulatfüggő nála.
Mivel ebéd előtt hazahozom oviból, mert még éjfélkor se alszik, ha ott rákényszerítik az intézménybe, így sokszor még dolgoznom kell ebéd után is, ha marad munka.
Ilyenkor elkézműveskedik, ragasztgat, gyurmázgat, vagdos, autózik, kb egy órát el van. De ehhez sok gyakorlás kellett és türelem, tavaly tavasz óta vagyok home officeba, hozzá kellett szoknia.
Az már nehezebb volt, mikor nincs ovi, és úgy van home office, akkor szabival és délutáni munkavégzéssel oldottam meg.
Van. Az első gyerekem 4 éves koráig meg voltam győződve arról, hogy mennyire frankó, menő szülők vagyunk, hiszen álom gyerekünk volt. Mindent a nagykönyv szerint csinált, hallgatott, ha kértük, elvolt magában.
Aztán megszületett a testvére, és rájöttünk, mekkora mázlink volt az elsővel.
Én kislányom ilyen :) Persze vannak hisztik, rosszabb napok, de ez mindenkinél előfordul, nem ő az egyetlen.
Múltkor egy online konzultáción kellett részt vennem, szóltam neki hogy nagyon hálás lennék, ha kb fél óráig nem zavarna, próbálja meg addig csendben, egyedül elfoglalni magát. Kb 10 perc múlva serényen mutogatott az ajtóba, de direkt nem szólalt meg, mert megkértem hogy legyen csendben. Csak jelezni akart, hogy az öcsije felébredt :)
Persze, van ilyen, hogy nektek milyen lesz, azt nem tudni.
Másrészt nem 10 évig ilyen egy gyerek
Pl kislányom
1-4 hóig kB evett, aludt
4-10 hóig játszott, mászott, elvolt csendben
Utana mikor már járni kezdett is simán elvolt, de
Most 1,5 évesen elkezdett kicsit hisztisebb lenni, nem érti még, hogy nem ülhet az ölembe mikor laptopozok, nem nyomkodhatja az ipadet.
Ezzel elmegy elég sok idő 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!