Mi alapján választjátok a keresztszülőket?
Jelenleg nem áll fent a "probléma", nincs útban sem a gyerkőc. De elgondolkoztam már, hogy ha jönne, kit/kiket kellene keresztszülőnek felkérni... csak 1 gyereket tervezünk.
van egy bátyám, aki stabil kapcsolatban van, házas. a férjemnek van egy húga, akinek élettársa van, az is stabil kapcsolatnak tűnik. ilyen esetben, ha nem házasok, azt hiszem csak egyikőjüket kérnénk fel, bár az ember el is válhat, nincs garancia...
szóval mindkettőjükkel jó a viszony, ugyanolyan vallásúak vagyunk, templomba egyikünk sem jár túl gyakran.
barátokon is gondolkoztam, de azt hiszem nem annyira mély a viszony, hogy már-már családinak mondjam.
az is felmerült, hogy bátyám és sógornőm legyenek, de nem akarom, hogy a gyerek később majd a keresztanyu keresztapu szóból egy párnak gondolja őket.
gondoltam, ha esetleg valamelyiküknél előbb jönne a baba mint nálunk, akkor már könnyebb lenne mert csak "visszahívjuk" őket, de a családi kapcsolatokat ismerve, valószínű mindkettőjüknél mi leszünk a keresztszülők - hacsak nem barátokat hívnak, bár kétlem hogy annyira mély barátság lenne.
ti milyen szempontok alapján választottatok? nem volt sértődés? van valami "íratlan szabály" rá hogy ki legyen a keresztszülő?
Én a családi rokonságból nem választottam. Ők rokonok, úgyis részei lesznek a baba életének. A lányom keresztapja egy általános iskolai barátom és a felesége lettej. Igazából azért ők, mert az ő egyik gyerkőcének is mi vagyunk a keresztszülei, így alap volt, hogy visszahívjuk őket. A fiam keresztszülei pedig egy családi barátnő és a párja lett, nagyon jó a viszonyunk, imádják a gyerekeinket.
Sértődés nem volt, vagy legalábbis nem tudunk róla.
Pedig ez csak a cirkusz miatt van, semmi másért.
Nem kell ehhez látni a Facebookodat.
Mikor lépted át a templomküszöböt utoljára?
Akkor most minek mész? Legyél vallásos otthon és ne csinálj cirkuszt abból, ami másnak sokat jelent. Ha eddig nem kellett a ház, akkor ezután se kelljen, gyakoroljátok a konyhában a vallásodat vagy a nappaliban, ahogy eddig!
"mert valaki nem jár templomba, még lehet vallásos, hívő. szerintem ez nem ebben nyilvánul meg."
Jó, csak a keresztény vallásnak többek között a rendszeres templomba járás is a része és a vallás nem úgy működik, hogy kiválogatom, ami tetszik belőle, a többit meg kihagyom. Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy buddhista vagyok, de nem meditálok soha, mert szerintem anélkül is lehetek buddhista, csak mert békére törekszem, holott náluk meg a meditáció az eredeti vallási gyakorlat része.
Ez nem úgy megy, hogy "szerintem" hogy van a vallás. Vagyis de, manapság a látszatkeresztényeknél pont így megy, csak annak meg mi értelme? :D és egyébként honnan tudod, hogy a gyereked szeretne keresztény lenni?
Nem tudom miért praktikai szempont az, hogy olyan embert választok a gyerekeim keresztszülőjének, akik részesei tudnak lenni a baba életének, napi kapcsolatban vannak és kölcsönösen szeretik egymást.
Válasszak olyat aki megfelel a vallásos nevelésnek, de szarik a gyerekekre?
"azért, mert valaki nem jár templomba, még lehet vallásos"
- nem, aki vallásos, az minden vasárnap elmegy a templomba, és a gyerekét is azért kereszteli meg, mert vallásos nevelésben szeretné részesíteni olyan keresztszülők által, akik világnézete és vallásos gyakorlata egyezik a saját -és házastársáéval.
Én 15 évig jártam misére, katolikus iskolába irattak, 12 évet tanultam hittant, hozzáteszem, ateista vagyok, csak ennyi tanulmány után tudok egyet s mást a kereszténységről.
Az a baj, hogy ma már többek között azért sincs semmi jelentősége egy keresztelőnek, vagy egy templomi esküvőnek, mert a hozzád hasonló divatmajmok, akiknek semmi mögöttes tartalom nincs benne, csak egy jó kis buli, kisajátítják maguknak.
18!
Az egész családom hisz Istenben, imádkozunk és próbálunk megfelelő életet élni. Templomba viszont nem járunk, csak ünnepeken. Nem hiszem, hogy Istennel csak a templomba lehet kapcsolatba kerülni.
Na akkor mi mik vagyunk? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!