Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy házasságban...

Lehetséges, hogy házasságban élő párnak csak az egyik tagját kérjük fel keresztszülőnek?

Figyelt kérdés
És hogy kérjük fel úgy, hogy világos legyen a feleségének, hogy őt nem akarjuk keresztanyának, csak keresztapát szeretnénk?

2020. aug. 25. 13:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon illetlen dolog.
2020. aug. 25. 13:58
 2/17 anonim ***** válasza:
76%

Elsőnél a pont. Plusz még veszekedést is csinálhatsz köztük, ha mondjuk a nő nem akarná, hogy a férje vállalja..

Ezt inkább érdemes elkerülni.

2020. aug. 25. 14:04
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Miért ne lehetne?!

Valószínűleg sértődés lesz belőle, de ez sem biztos.

Nálunk a tesóm a keresztapa, és a férjem testvére a kereszranya (mindketten házasok)

Am8 esetünkben nem volt sértődés ebből!

Most az unokahugom lesz a keresztanya, és a férjem fiú tesója a keresztapa. Utóbbi élettársa vérig van sértve.

Én meg letojom 😁

2020. aug. 25. 14:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Pisti, szeretnénk téged felkérni keresztapanak. A keresztanya a Mucika lesz.
2020. aug. 25. 14:05
 5/17 anonim ***** válasza:
96%
A férjem családjában is szokás külön külön felkérni a kereszt szülőket, az egyik az anya rokonságából, a másik az apa rokonságából. Így pl a férjem keresztapa, de én nem vagyok keresztanya. Engem nem zavar. Ugyanúgy meghívást kapunk mindenhova, ugyanugy szeretnek.
2020. aug. 25. 14:07
 6/17 anonim ***** válasza:
56%
Engem a bácsikámék felkértek keresztanyának, úgy hogy az unokabátyám a keresztapa. Tök rosszul esett, hogy nem a páromat kérik fel, 9 éve együtt vagyunk, ismerik őt is. A bácsikám tudta jól, hogy nemet fogok mondani, meg is értette. Azt nem értette h a párja miért nem együtt kér fel minket.
2020. aug. 25. 14:15
 7/17 Derjaderja ***** válasza:
100%

Olyankor tudom ezt elkèpzelni, ha pl a pár egyik tagja régi barát, a másik felületes ismerős. Én nem sértődnék meg.

Nálunk pl a nővérem nagyon szeretett volna keresztanya lenni, a párom pedig a gyerekkori legjobb barátját szerette volna.

Végül nem lett keresztelő amúgy, de nem emiatt.

Szerintem érdemes esetleg egy vendégség során világosan, kedvesen elmondani ezt, megkérdezni udvariasan az illetőt, hogy reméled, nem haragszik, és érvelni valamivel.

Pl hogy szeretnéd ha 2 külön családban is lenne keresztszülő, mert amúgy kicsi a család /nincs nagyszülő vagy hogy az xy barátnőddel már ezer éve megbeszéltétek, hogy ha lesz gyereked, ő lesz a keresztanya vagy a nővérednek mincs saját gyereke és ez jólesne neki.

Ha amúgy jó a viszony, kiegyensúlyozott ember az ilyesmiből nem csinàl presztízs vagy érzelmi kérdést.

2020. aug. 25. 14:30
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk több két keresztapa és anya volt mindkét gyereknél. Ezzel lefedtük a tesóinkat és nem volt sértődés az anyósok részéről.
2020. aug. 25. 14:49
 9/17 anonim ***** válasza:
91%

Nem akarok megbántani senkit,de szerintem butaság ilyenen megsértődni.

Nálunk sokszor előfordul a családban,mert mondjuk tesókat kérnek fel. a mi babáknak férjem öccse lesz az én noveremmel a keresztszülője. Amikor felkéred akkor megmondod hogy a másik keresztszülő xy. Senki nem csodálkozik rajta.

2020. aug. 25. 14:51
 10/17 anonim ***** válasza:
92%
elképesztő mitől kapnak hisztirohamot elvileg felnőtt emberek... anyám is úgy keresztanyja a másodunokatesójának, hogy apa nem a keresztapja, pedig akkor már hosszú ideje képben volt. de nem őt választották, hanem egy hozzájuk sokkal közelebb álló embert, most nem tudom mit kellett volna ezen durciznia. attól hogy valaki együtt jár vagy már össze is házasodott valakivel, az nem fog évtizedes kötelékeket felülírni...
2020. aug. 25. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!