Lehetséges, hogy házasságban élő párnak csak az egyik tagját kérjük fel keresztszülőnek?
Elsőnél a pont. Plusz még veszekedést is csinálhatsz köztük, ha mondjuk a nő nem akarná, hogy a férje vállalja..
Ezt inkább érdemes elkerülni.
Miért ne lehetne?!
Valószínűleg sértődés lesz belőle, de ez sem biztos.
Nálunk a tesóm a keresztapa, és a férjem testvére a kereszranya (mindketten házasok)
Am8 esetünkben nem volt sértődés ebből!
Most az unokahugom lesz a keresztanya, és a férjem fiú tesója a keresztapa. Utóbbi élettársa vérig van sértve.
Én meg letojom 😁
Olyankor tudom ezt elkèpzelni, ha pl a pár egyik tagja régi barát, a másik felületes ismerős. Én nem sértődnék meg.
Nálunk pl a nővérem nagyon szeretett volna keresztanya lenni, a párom pedig a gyerekkori legjobb barátját szerette volna.
Végül nem lett keresztelő amúgy, de nem emiatt.
Szerintem érdemes esetleg egy vendégség során világosan, kedvesen elmondani ezt, megkérdezni udvariasan az illetőt, hogy reméled, nem haragszik, és érvelni valamivel.
Pl hogy szeretnéd ha 2 külön családban is lenne keresztszülő, mert amúgy kicsi a család /nincs nagyszülő vagy hogy az xy barátnőddel már ezer éve megbeszéltétek, hogy ha lesz gyereked, ő lesz a keresztanya vagy a nővérednek mincs saját gyereke és ez jólesne neki.
Ha amúgy jó a viszony, kiegyensúlyozott ember az ilyesmiből nem csinàl presztízs vagy érzelmi kérdést.
Nem akarok megbántani senkit,de szerintem butaság ilyenen megsértődni.
Nálunk sokszor előfordul a családban,mert mondjuk tesókat kérnek fel. a mi babáknak férjem öccse lesz az én noveremmel a keresztszülője. Amikor felkéred akkor megmondod hogy a másik keresztszülő xy. Senki nem csodálkozik rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!