Keresztelés keresztszülők nélkül?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs senki, akit felkérhetnénk keresztszülőnek, de szeretném megkereszteltetni a babám. Szerintetek lehet így is? (református)2019. máj. 12. 20:46
1/14 anonim válasza:
Nem. Ha valóban vallásos lennél, tudnád.
2/14 anonim válasza:
Nekem anyukám lett a keresztanya. Én és a párom is egykék vagyunk,és anyukámon kívül nem találtam senkit sem alkalmasnak. Anyud vagy anyosod nem johet szoba?
3/14 A kérdező kommentje:
Kedves első, szerencse, hogy te legalább az vagy, itélkezés nélküli, megértő hithű ember. :) A nagyik szóbajöhetnek végülis.
2019. máj. 12. 20:58
4/14 anonim válasza:
Esetleg a gyülekezetből valaki?
5/14 anonim válasza:
Igaz én már 27 vagyok, de engem is keresztszülő nélkül kereszteltek meg. Nem tudtak eljönni vagy valami ilyesmi... Szintén református templom volt, bár nem vagyunk vallásosak.
6/14 anonim válasza:
3, egy szóval nem írtam, hogy hívő lennék, de ha ilyen véleménnyel vagy a vallásosságról, miért is akarod megkeresztelni?
Inkább bíznád rá...
7/14 anonim válasza:
5, a nem tudtak ott lenni, nem egyenlő azzal hogy nincsenek
8/14 anonim válasza:
Utolsó de tényleg nincsenek. :) Nem tudom akkor mi volt az ok, még kicsi voltam, nem értettem belőle semmit, de az tuti, hogy nincsenek.
9/14 anonim válasza:
Legalább egy szülő és egy keresztszülő kell a református keresztséghez (akik szintén reformátusok), ha gyermekkeresztségről van szó. Ők a keresztelés során fogadalmat is kell, hogy tegyenek. Ha egy keresztszülő nem tud megjelenni (bármilyen okból), max. tiszteletbeli keresztszülő lehet a család előtt, de egyházi értelemben véve nem lesz keresztszülő, az anyakönyvbe sem írják be.
Válasszatok olyat, aki nem rokon!
Ha olyan sincs, akkor beszéljétek meg a lelkipásztorral, hogy még vártok a keresztelővel. Nem muszáj babaként kereszteltetni.
10/14 A kérdező kommentje:
Kedves egyes, te mégis miről beszélsz? Milyen véleménnyel vagyok? Fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok én, de máris jobban tudsz mindent.
2019. máj. 13. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!