Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztelés keresztszülők nélkül?

Keresztelés keresztszülők nélkül?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nincs senki, akit felkérhetnénk keresztszülőnek, de szeretném megkereszteltetni a babám. Szerintetek lehet így is? (református)
2019. máj. 12. 20:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Ha valóban vallásos lennél, tudnád.
2019. máj. 12. 20:53
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Nekem anyukám lett a keresztanya. Én és a párom is egykék vagyunk,és anyukámon kívül nem találtam senkit sem alkalmasnak. Anyud vagy anyosod nem johet szoba?
2019. máj. 12. 20:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Kedves első, szerencse, hogy te legalább az vagy, itélkezés nélküli, megértő hithű ember. :) A nagyik szóbajöhetnek végülis.
2019. máj. 12. 20:58
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Esetleg a gyülekezetből valaki?
2019. máj. 12. 20:59
 5/14 anonim ***** válasza:
56%
Igaz én már 27 vagyok, de engem is keresztszülő nélkül kereszteltek meg. Nem tudtak eljönni vagy valami ilyesmi... Szintén református templom volt, bár nem vagyunk vallásosak.
2019. máj. 12. 21:18
 6/14 anonim ***** válasza:
56%

3, egy szóval nem írtam, hogy hívő lennék, de ha ilyen véleménnyel vagy a vallásosságról, miért is akarod megkeresztelni?

Inkább bíznád rá...

2019. máj. 12. 21:18
 7/14 anonim ***** válasza:
75%
5, a nem tudtak ott lenni, nem egyenlő azzal hogy nincsenek
2019. máj. 12. 21:19
 8/14 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó de tényleg nincsenek. :) Nem tudom akkor mi volt az ok, még kicsi voltam, nem értettem belőle semmit, de az tuti, hogy nincsenek.
2019. máj. 12. 21:23
 9/14 anonim ***** válasza:
81%

Legalább egy szülő és egy keresztszülő kell a református keresztséghez (akik szintén reformátusok), ha gyermekkeresztségről van szó. Ők a keresztelés során fogadalmat is kell, hogy tegyenek. Ha egy keresztszülő nem tud megjelenni (bármilyen okból), max. tiszteletbeli keresztszülő lehet a család előtt, de egyházi értelemben véve nem lesz keresztszülő, az anyakönyvbe sem írják be.

Válasszatok olyat, aki nem rokon!

Ha olyan sincs, akkor beszéljétek meg a lelkipásztorral, hogy még vártok a keresztelővel. Nem muszáj babaként kereszteltetni.

2019. máj. 12. 22:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Kedves egyes, te mégis miről beszélsz? Milyen véleménnyel vagyok? Fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok én, de máris jobban tudsz mindent.
2019. máj. 13. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!