Lehetséges, hogy házasságban élő párnak csak az egyik tagját kérjük fel keresztszülőnek?
Figyelt kérdés
És hogy kérjük fel úgy, hogy világos legyen a feleségének, hogy őt nem akarjuk keresztanyának, csak keresztapát szeretnénk?2020. aug. 25. 13:52
11/17 anonim válasza:
Senki nem kap ettől hisztirohmot, de a meglátásom szerint is bunkóság.
12/17 anonim válasza:
Öcsém a keresztapja, legjobb barátnőm pedig a keresztanyja a lányomnak. Nem sértődött meg egyikük párja sem.
13/17 anonim válasza:
Igen, lehet, de szerintem sem szerencsés.
Nálunk férjem a testvére gyerekének a keresztapja, a keresztanya pedig egy másik nő, engem nem zavart ez a döntés, de biztosan több programot csinálnánk a keresztgyerekkel, ha nekem is lenne egy ilyen kötelezettségem felé.
14/17 anonim válasza:
7es valaszoloval ertek egyet. Ugy tudnam elkepzelni, h a par egyik fele rokon, ezer eves barat stb. de a parja meg nagyon friss, nem stabil a kapcsolat stb. Szerintem stabil, hosszu, jo kapcsolatban elektol ilyet kerni egyszeruen bunkosag.
15/17 anonim válasza:
Keresztapám anyám testvére (nős ember volt a keresztelő idején), keresztanyám apám nagynénje, szintén házas az időpontban. Semmiféle sértődés nem volt belőle. Mondjuk sok értelme nem volt az egésznek, kizárólag a családnak és a falusi társadalomnak való beteges megfelelési kényszer miatt lettem megkeresztelve, egyébként mindkét keresztszülőmtől gyakorta hallom a k. isten kifejezést.
16/17 anonim válasza:
Mi illetlenség van benne konkrétan? Házassághoz tanúnak se egy párt kér fel az ember, hanem egy embert.
17/17 anonim válasza:
Lehetséges persze. Sok olyat ismerek, hogy pl. a keresztanya az egyik szülő oldaláról van, a keresztapa meg a másik oldalról. És van amúgy házastársuk.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a keresztszülőségnek vannak feltételei, és ha mondjuk ennek a pár egyik tagja nem felel meg, akkor hivatalosan nem is fogják bejegyezni keresztszülőnek. Az persze más kérdés, hogy családon belül kit hogyan hívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!