Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok mérges (babakel...

Jogosan vagyok mérges (babakelengye kérdés)?

Figyelt kérdés
4en vagyunk tesók, 3 lány és az öcsém. mivel nincs köztünk sok korkülönbség nagyjából egyszerre jött el a gyermekvállalás ideje, az elmúlt 10 évben több baba is született. mivel a nővérem szült elsőnek ő megvett minden dolgot anno(babakocsi, kiságy, pelenkázó, ruhák, plédek, meleg zsákok, picibaba játékok, hordozó, autós ülés ráadásul nem is a legolcsóbbat). ezek olyan dolgok, amik nem használódnak el , kiszolgálnak több babát is, ezért valahányszor született egy baba ezek a dolgok úgymond körbe jártak a családban. persze mindenki tett hozzá valamit(új ruhákat, nappali hálós kiságyat, modernebb autós ülést, lett véve egy új babakocsi stb). aki épp szült mindezeket megkapta és szépen eltette, míg újra szükség nem lett rájuk valahol. szerintünk nagy praktikus rendszer. legutóbb az öcséméknél született babó, így oda került minden. most azonban én már 8 hónapos terhes vagyok és hát felhívtam az öcsém feleségét minap, hogy valamikor elmennék a dolgokért. tudta, hogy mi hogy szoktuk, náluk is a második baba, az első babónál ugyanígy kapott ő is mindent, akkor vissza is adta(épp a húgomnak). erre közli velem, hogy mivel már úgy gondolta a családban már senki sem vállal gyereket, így is sokan vagyunk meghát a kor(38 vagyok), ő azt már elosztotta a barátnői között. nagyon mérges lettem, számítottam azokra dolgokra, nem is biztos, hogy ilyen rövid idő alatt mindenre lesz pénzünk, hiszen nemsokára szülök. megmondtam neki, hogy ez nagyon nem volt szép, azok a mi családunk dolgai voltak és nagyon kellemetlen helyzetbe hozott, nem is szólt, pedig tudta, hogy terhes vagyok. erre annyit válaszolt, hogy én miért nem kérdeztem meg, meg most mit hisztizek, nyilván nem kér vissza senkitől semmit(nem is mondtam, hogy kérjen vissza bármitis), kénytelen leszek megvenni. erre letettem a telefont. iszonyatosan mérges vagyok. anyukám persze a béke híve, szerinte felfújom, ne is foglalkozzak vele. de akkoris! szerintetek is csak felfújom? legszívesebben nem beszélnék vele többet.
2010. aug. 20. 14:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Szánalmas egy sógornőd van! Ha valami hiányzik akkor a turit tudnám ajánlani, mert nagyon jó cuccok vannak nagyon jó áron!

Dühöngd ki magad, aztán zárd le az ügyet, de ha legközelebb esetleg segítség kéne neki akkor ez jusson eszedbe!

Sok szerencsét a továbbiakban!

2010. aug. 20. 19:47
 22/27 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok. szerencsére a költségesebb dolgok megvannak, a maradékot meg majd megveszem használtan, annyi azért kerülni fog.

szép estét mindenkinek!

2010. aug. 20. 19:52
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
A kommentjeidet is végigolvasva, hát ez elég siralmas eset, sajnálom, hogy megtörtént Veled. Én nem szítanék a helyedben haragot, nem hiszem, hogy neked most erre lenne szükséged. Nálunk is így volt egyébként, hozzám került negyedikként a babakelengye, de szinte rögtön adtam is vissza a tesómnak, mert érkezett még hozzájuk egy kései meglepetés. Amikor a legkisebb gyerkőc kezdett cseperedni, a nővérem körbetelefonált mindenkit, hogy várható-e még kisbaba a családba mert ha nem, akkor túladna a babaholmikon. Szerintem nálatok is ez lett volna a korrekt.
2010. aug. 20. 20:27
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezért mondják, hogy közös lónak túrós a háta.

Egyébként nem semmi, ami szöveget levágott a sógornőd. Azt mondjuk nem értem, hogy ha olyan az@rok a cuccok, miért ajándékozta tovább. MEg hogy miért nem tudnak vigyázni a cuccokra. Leöntötték festékkel? nagyon gáz.

Én írtam, hogy kaptam a párom testvéreitől ruhákat. Itt áll 3 zsák babaholmi, amit nem használok, mert 1. nem tetszenek 2. félek, hogy tönkretennénk. A fiam a negyedik gyerek, aki hordaná, szóval okvetlenül sérülnének, és akkor ugye pótolni kellene, de most vegyek új ruhákat ahelyett, amik lemállanak a gyerekről?

Úgyhogy most minden bedobozolva, zacskózva áll...alig várom, hogy visszaadjam. Foglalja a helyet. De soha, álmomban nem jutna eszembe, hogy szétosztogassam, nem az enyém, nem rendelkezem felette.

Sajnálom, hogy így alakult, de nem idegeskedj. Könnyű szülést, szép babázást!

2010. aug. 20. 21:59
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jogos.

Sógorom felesége is ezt csinálta, csak ő nem elajándékozta, hanem eladta...

Mi meg vettünk meg mindent, anyósom és sógornőm meg sajnálja, mert régi szép holmik voltak, és emlékek ráadásul.

És az öcséd egyébként erre mit mondott?

2010. aug. 21. 11:33
 26/27 anonim ***** válasza:
Ja bocs, látom a választ öcsédről.
2010. aug. 21. 11:33
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért ehhez a megmozduláshoz vastag bőr kell...

Hozd el a holmikat a férjeddel. Egyedül ne menj, mert képes lesz neked ugrani és balhézni, legyen veled valaki, aki leállítja, te ne idegesítsd fel megad (nagyon).

Ha valami nagyon sz@r, azt nyugodtan hagyd ott.

Ha pattog, valóban kérdezd meg, akkor neki miért volt jó, ha annyira tróger minden cucc?

Nézd meg a turikat a ruhákért, esetleg keress itt:

[link]

+ teszvesz, vatera.

És kerüld el nagy ívben a sógornőt, viszont anyukád, mint anyós nyugodtan kioszthatja az öcséddel együtt. Elvégre egy család és a béke nem azt jelenti, hogy mindenki lenyel valakitől mindent, hanem értelmesen lerendezni a konfliktusokat.

Persze nem mindenkivel lehet, az én sógorom felesége is egy "fekete lyuk" nekem.

Nagyon sajnálom a helyzetet.

2010. aug. 21. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!