Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan vagyok mérges (babakel...

Jogosan vagyok mérges (babakelengye kérdés)?

Figyelt kérdés
4en vagyunk tesók, 3 lány és az öcsém. mivel nincs köztünk sok korkülönbség nagyjából egyszerre jött el a gyermekvállalás ideje, az elmúlt 10 évben több baba is született. mivel a nővérem szült elsőnek ő megvett minden dolgot anno(babakocsi, kiságy, pelenkázó, ruhák, plédek, meleg zsákok, picibaba játékok, hordozó, autós ülés ráadásul nem is a legolcsóbbat). ezek olyan dolgok, amik nem használódnak el , kiszolgálnak több babát is, ezért valahányszor született egy baba ezek a dolgok úgymond körbe jártak a családban. persze mindenki tett hozzá valamit(új ruhákat, nappali hálós kiságyat, modernebb autós ülést, lett véve egy új babakocsi stb). aki épp szült mindezeket megkapta és szépen eltette, míg újra szükség nem lett rájuk valahol. szerintünk nagy praktikus rendszer. legutóbb az öcséméknél született babó, így oda került minden. most azonban én már 8 hónapos terhes vagyok és hát felhívtam az öcsém feleségét minap, hogy valamikor elmennék a dolgokért. tudta, hogy mi hogy szoktuk, náluk is a második baba, az első babónál ugyanígy kapott ő is mindent, akkor vissza is adta(épp a húgomnak). erre közli velem, hogy mivel már úgy gondolta a családban már senki sem vállal gyereket, így is sokan vagyunk meghát a kor(38 vagyok), ő azt már elosztotta a barátnői között. nagyon mérges lettem, számítottam azokra dolgokra, nem is biztos, hogy ilyen rövid idő alatt mindenre lesz pénzünk, hiszen nemsokára szülök. megmondtam neki, hogy ez nagyon nem volt szép, azok a mi családunk dolgai voltak és nagyon kellemetlen helyzetbe hozott, nem is szólt, pedig tudta, hogy terhes vagyok. erre annyit válaszolt, hogy én miért nem kérdeztem meg, meg most mit hisztizek, nyilván nem kér vissza senkitől semmit(nem is mondtam, hogy kérjen vissza bármitis), kénytelen leszek megvenni. erre letettem a telefont. iszonyatosan mérges vagyok. anyukám persze a béke híve, szerinte felfújom, ne is foglalkozzak vele. de akkoris! szerintetek is csak felfújom? legszívesebben nem beszélnék vele többet.
2010. aug. 20. 14:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Kicsit felemás érzésem van a kérdéseddel kapcsolatban.

Én vagyok a "másik" oldal, az öccs párja:)

Ezért utálom a kölcsön cuccokat. Én is kaptam egy halom ruhát meg játékot a férjem nővéreitől, a 99%-a szépen összecsomagolva hever a szekrényben. Én tuti nem fogom használni, hogy aztán itt irogassanak ki kérdéseket, hogy pl szemét vagyok-e, amiért foltosan adtam vissza.

Egyébként a sógornődet olyan szempontból nem értem, hogy mi a francnak ajándékozta el a cuccokat, szinte kihívta maga ellen a sorsot, mintha szántszándékkal provokálna. NEm jó köztetek a viszony, igaz?

Nekem személy szerint ez a két sor volt bántó: " tudta, hogy mi hogy szoktuk" és "azok a mi családunk dolgai voltak"

mert ezzel kerek perec közölted vele, hogy ő nem tartozik a családhoz. Biztos van köztetek súrlódás, de velem is folyton ezt éreztetik a párom nővérei, tudod, milyen sz@r érzés?

Egyébként igazad van, legalább megkérdezhette volna, hogy kölcsönadhatja-e a cuccokat másnak.

Azt még hadd kérdezzem meg, az előző baba mikor született? nem lehet, hogy már évek óta náluk voltak a dolgok, és tényleg nem számítottak új babára?

2010. aug. 20. 15:49
 12/27 A kérdező kommentje:
a mi családunk kifejezésbe őt is beleértettem. szóval hogy azok mi négyünk, a négy tesóé. ő ugyanúgy mindent megkapott, mikor szüksége volt rá. az utolsó baba most 3 éves, de ez nem mentség, előtte is 3 év volt a két baba között, a húgom mégsem osztogatott el semmit. amúgy a babaruha olyan, hogy néha nyilván foltos lesz vagy ilyesmi, ez normális szerintem, emiatt szerintem senki sem lenne mérges.
2010. aug. 20. 16:00
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:49

És már elnézést lérek de najd a sógornő eldönti hogy a családban ki mikor szül gyereket? ez nem igy műkodik. Meg ez a : nem gondoltuk volna hogy a csalában lesz még gyerek...neki nem gondolkoznia kellett volna hanem kérdezni!!! Nem kérdezés nélkül tuladni a cuccokon. Ennek semmi köze a jó viszonyhoz! Ha nem vagyok jó viszonyban a sógornőmmel akkor is alap hogy megkérdezem (ha már családtag!).

2010. aug. 20. 16:19
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Megrugdosnám az szent...és kényszeríteném,hogy szerezze vissza a cuccokat...még ő pattog?nem gondolta amikor terhes lettél,hog esetleg akarod a cuccokat és szólni kéne?pfff fordulna fel...
2010. aug. 20. 16:19
 15/27 anonim ***** válasza:
52%
4 gyerekes családban nálunk lesznek az első unokák, épp az ilyenek miatt nem fogok senkinek se semmit sem átadni. Vegye meg mindenki szépen magának ami kell. Kb. 500.000 ftot költöttünk babacuccokra, nekem is baromi sokba került és legalább egy részét visszakapom ha eladom használtan. Nekem se segített senki sem.
2010. aug. 20. 17:08
 16/27 anonim ***** válasza:
22%

"azok a mi családunk dolgai voltak"

mert ezzel kerek perec közölted vele, hogy ő nem tartozik a családhoz.

Most már nem is!

2010. aug. 20. 18:09
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez tenyleg durva!!!

Tenyleg allj a sarkadra es kenyszeritsd,hogy visszaszerezze legalabb egyreszet.Ez pofatlansag volt tole,foleg,hogy tudta,mi a szokas a csaladba.

2010. aug. 20. 19:11
 18/27 anonim ***** válasza:
82%
Mondd neki, hogy kérje vissza a cuccokat! Ha megteszi és nagyjából már minden összejött, akkor vegyetek újat mindenből, hogy lássa, mit érdemel: égjen csak a pofája!
2010. aug. 20. 19:32
 19/27 A kérdező kommentje:

őt is a család tagjának tartom, a mi családunk kifejezésbe tényleg beleértettem őt is és azért így fogalmaztam, mert ő nem családtagoknak adta tovább a dolgokat(komolyan még ha lenne testvére és neki adja esküszöm még nem is hisztizek, de vagy 3 barátnőjének osztogatta szét). eddig soha súrlódás nem volt közöttünk. sosem szerettem túlságosan, mert megvallom őszintén eléggé rongyrázó és anyagi helyzetről panaszkodó típus, de jól megvoltunk, már ahányszor találkoztunk, eléggé messze lakunk. szerintem azért is csinálta, amit, mert ezzel demonstrálta a barátnői előtt, hogy ő milyen nagyvonalú, ő ezt simán megtehti.

amúgy a válaszaitok után felhívtam és elmondtam neki, hogy nem fogok dühöngeni, sőt nem szítok családi veszekedést, de nagyon szépen kérem, hogy amit tud, azt kérje vissza, mert nincs pénzem másra és nem jogosan ajándékozta el. mivel ő is tudja, hogy nem szép amit tett közölte, hogy rendben, de ne számítsak semmire.

kb fél órája hívott, hogy a kiságyat, a babakocsit(szerecsére nem azt látta az öcsém, nem az van leharcolva) és az etetőszéket visszaadták a barátnői, amúgyse igen használták, mert mind szar, nem felelt meg az igényeiknek és és a ruhák zöme is megvan, mert az mind csupa viseltes darab, a barátnői nem adták rá a gyerekeikre(ja és hozzátette, hogy a barátnője azt a pincéjükben tartotta egy zsákban és nem garantálja, hogy nem dohos szagúak, de ha ennyire nincs pénzem, majd ő kimossa nekem). viszont a hordozó sajnos eltörött és az autós ülést leöntötték festékkel, mert a garázsban tartotta valamelyikőjük. mindezt így szó szerint. és a végén hozzá tette, hogy a barátnői azt mondták, hogy ha mégvalami hiányzik, akkor nyugodtan menjek át hozzájuk és túrjam át a dolgaikat, hátha megtalálom, amit keresek.

köpni-nyelni nem tudtam. annyit mondtam csak, hogy szóljon, ha megvannak a dolgok és a párom elmegy értük. odabökte, hogy jó és letette.

nem tudom, hogy dühös legyek vagy letört, mert nagyot csalódtam benne. amiket nem kapok vissza majd megveszem, egyszerűen nincs erőm azon hisztizni, hogy vegye meg vagy ilyesmi.

2010. aug. 20. 19:39
 20/27 anonim ***** válasza:
77%

Ritka egy ocsmány sógornőd van! Semmi gond a cuccok vissza és inentől kezdve nem kell vele szóba állni!

Azért majd egy következő alkalommal megkérdezheted hogyha ennyire szarok a cuccok akkor Ő minek fogadta el és minek adta tovább???

Ha ennyire nem kell senkinek??

Csak egy jó tanács a jövőre nézve: lehetőleg miden kapcsolatot kerülj vele szemben!

Amugy meg ügyi voltál!

2010. aug. 20. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!