Az fair, hogy egy nőt azért nem vesznek fel, mert kisgyereke van?
8!
Amíg nem vesz fel, hivatalosan nem tud róla. Ha felvesz, kiderül, hiszen a gyerekek után jár a plusz szabadság, illetve a családi adokedvezm3ny.
Nem
De megértem
Az sem fair hogy kisgyerekesek állandóan táppénzen vannak, helyettük a többi nyomja a melót
/ 2 kisgyerekes anyukaként írtam/
14 nyilván nem tudsz mit csinálni, de azt megertheted ha a céget/ munkatarsakat zavarja.
És szolidaritásbol senki se vásárol olyan boltba ahol minden drágább mert extra alkalmazottak vannak arra az esetre ha Juli és Vera gyerekei betegek, leegyszerűsítve.
14
Nyilván nem
De a munkáltatónak ez nagy kiesés
13
"Hadd kérdeztem már meg azokat, akik szerint "nem fair", hogy otthon marad valaki a beteg gyerekével, hogy akkor mit csináljak vele? Tegyem fel a polcra munkaidőben?"
NEM AZ nem fair, hogy otthon marad valaki a beteg gyerekkel, hanem AZ, hogy közben nem végzi el a munkáját, másra marad.
A munkatárssal szemben nem fair, hogy hiába van elvileg két ember a munkára, neki kell túlórázni, mert a másik nincs ott a munkahelyen.
A munkatársnak teljesen mindegy, hogy te a gyerekedet ápolod otthon vagy nyaralsz valamerre, ö issza meg a levét annak, hogy nem végzed el dolgod.
Ez olyan dolog, hogy elméletben mindenkinek igaza van, csak nem mindenkinek felel meg a helyzet.
Egy munkaadó azért vesz fel inkább olyan valakit, akinek nincs kisgyereke, azaz nem hiányzik annyit, mert így a többi dolgozója nem lesz elégedetlen.
Ennyi erővel az sem fair ha elüt egy autó és hetekig nyomja valaki a kórházi ágyat, vagy csak kisebb egészségügyi problémája van ami miatt nemtud bemenni. Vagy netán elmegy nyaralni vagy csak simán szabadságra... Ember, de azért a gyereket szülni kell..
17 es, egyetértek veled! Vicc a köbön!
Nyilván tudom vannak olyan munkahelyek ahol a gyerek léte nem kizáró ok, vagy negatív tényező de az a kevesebb sajnos.
Egyébként külföldön is így kezelik ezt a dolgot? Tudja valaki?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!