Az fair, hogy egy nőt azért nem vesznek fel, mert kisgyereke van?
Nem fair, de aztán az sem mikor havonta egy hétig gyapon van a kisgyerekes nő, vagy mindenkinek hozzá kell igazítani a szabijat meg ilyenek...
Szóval az üzlet az üzlet, de szerintem ahova ezért nem veszik fel oda jobb ha nem is megy.
Nem fair.
De te melyik első osztályba iratnád a gyerekedet, abba, ahol a tanítónő egy öt és egy három éves gyerek mellől most megy vissza dolgozni, vagy oda, ahol a tanító néni serdülő gyereket nevel?
Persze nem mindig jön be a számítás. Mikor én a GYES után dolgozni kezdtem, a kisfiam alig volt beteg. Talán a nővérei által hazahurcolt kórokozóktól edződött meg, vagy a hosszú szoptatás segített, mindenesetre tényleg alig mentem miatta táppénzre. Ugyanabban az évben a másik kolléganő a 10 éves kisfiával heteket töltött otthon. Beteg lett a gyerek, aztán megkapta tőle az anyuka, majd pár hét után kezdődött elölről az egész.
Az önéletrajzból is kiderül, illetve simán rá is kérdeznek interjún. Nem érdekes a GDPR, ha kell az állás az anyukának, úgyis megmondja.
Ha meg nem, elég csak megkeresni a Facebookon, valószínűleg lesz ott annyi nyilvánosan elérhető családi kép, amennyiből be lehet lőni, mennyi idős a gyerek. Kevesen veszik a fáradságot, hogy az adatvédelmi beállításokkal foglalkozzanak, ráadásul sokaknak szokásuk fotókkal telefosni a profiljukat, ha kell, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!