Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Huszonéves gyermektelen nőnek...

Huszonéves gyermektelen nőnek van lehetősége petevezeték elköttetésre?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam, hogy megvan határozva, hogy bizonyos kor felet (azt hiszem 35-40) 3. gyermek után van erre lehetőség. Na most van aki azt mondja nem így van, hanem egy fiatalabb gyermektelen nőnek is van erre lehetősége. Megkérdezhetném hogy is van ez pontosan?

2021. márc. 28. 14:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön van rá lehetőség, pl Szlovákiában.
2021. márc. 28. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
én nem tenném... lehet, hogy úgy gondolod, sosem akarsz gyereket bizonyos okokból, de nem tudhatod, mikor kit ismersz meg, aki miatt szeretnél gyereket vállalni. egyébként úgy tudom hogy nincs rá lehetőség.
2021. márc. 28. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Nem valakiért kell gyereket vállalni, hanem azért, mert akarsz.
2021. márc. 28. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

A 2. Úgy értette, hogy ha megtalálod az igazi társad akkor megjöhet a kedv a gyermek vállaláshoz. Nem azért hogy megtartsa, vagy hasonló. Illetve gyerekvállalási kedv korral is megjöhet.

Én pl 20 as éveimben fix 7 éves kapcsolatban voltam, együtt terveztük a jövőt mégis féltünk attól hogy gyermek becsúszik. Aztán egy megváltozott élet helyzet kapcsán rájöttünk, hogy már mindent megéltünk együtt, már nincs szerelem, és békében elváltunk.

30 évesen megismertük a jelenlegi párjainkat és mind a ketten vágytunk a gyermekre a jelenlegi párunkkal.

2021. márc. 28. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
96%

Nem az volt ám a kérdés hogy javasoljátok-e a kérdezőnek hogy elköttesse magát, hanem hogy lehetséges-e.

Magyarországon családtervezési célból nem lehetséges, csak ha elmúltál 40 vagy szültél három gyereket. Ebben a törvényben van meghatározva: [link]

Viszont ennek nem orvosi oka van, ugyanannyira lehetséges és ugyanakkora kockázatú a műtét 42 évesen három gyerek után mint 27 évesen gyerek nélkül.

Több környező országban, például Szlovákiában vagy Ausztriában nincs is ilyen módon korlátozva, bármelyik nagykorú cselekvőképes ember elvégeztetheti a műtétet ha meg tudja fizetni. Magyar állampolgárként is megoldható, az ottani klinikával kell egyeztetni, ki lehet utazni. Senkit nem fog érdekelni hogy magyar vagy, attól még elláthatnak.

2021. márc. 28. 16:16
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Ha pedig az elkötés után mégis meggondolod magad, szerintem lombik babád még mindig lehet. Sőt, tudtommal lehet próbálkozni a petevezető helyreállításával is, legalábbis olvastam ilyenről.
2021. márc. 28. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig valóban volt lehetőség bármely nagykorú állampolgárnak (férfinak és nőnek is) a művi meddővé tételre, függetlenül a gyerekszámtól. Pár éve viszont ezt suttyomban megszüntette a kúrmány, sőt,még a réginél is szigorúbb lett a mostani.

Így jelenleg való igaz, hogy - hacsak nincs speciális orvosilag indokolt problémád - csak külföldön végeztetheted el. Szlovákiából eddig mindenki elégedetten jött haza, javaslom, jár utána.

(Ha véééééletlenül mégis megbolondulsz 20 év múlva és szülni szeretnél, akkor lombikkal természetesen megoldható a terhesség).

2021. márc. 29. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!