Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha közeli ismeretségi körben...

Ha közeli ismeretségi körben baba születik kinek illik javasolni a baba meglátogatását?

Figyelt kérdés

A szülôk szoktak meghívni ha ùgy èrzik már elég nagy a baba ahhoz, hogy látogatòt fogadjon, vagy nekünk kell, illik jelezni, hogy szeretnénk menni megnèzni.

Nálatok hogy volt?

2021. márc. 28. 09:32
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a vàlaszokat!

Egyszer már jeleztem, de azóta 5 hónapos, ezèrt merült fel bennem a kèrdès, hogy lehet, hogy most, hogy nagyobb ismèt szòlnom kellene, talàn akkor nem is voltam eleg nyomatèkos, csak annyit írtam, hogy “ jò lenne màr látni”.

Ez a jelenlegi helyzet is teljesen bekavar, tudom nagyon fèltik, nàlunk ovis korù gyerekek vannak...

Testvèrem gyereke ràadásul.

Nem szeretnèk sèrtôdèst, de tolakodò sem szeretnèk lenni.

2021. márc. 28. 10:56
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezz rá újra. Mert ha nem, akkor meg abból lehet sértődés.
2021. márc. 28. 10:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm irt, hogy megszületett a kislánya en meg írtam neki, szóljon, ha mehetünk meglátogatni és mondja meg mi hiányzik meg a kelengyebol, mit vigyünk.
2021. márc. 28. 12:05
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Testvéred gyereke és még nem láttad? Ez tök fura😳
2021. márc. 28. 12:42
 15/23 anonim ***** válasza:
28%
14 azért most nem fura szerintem. Sokan nem mennek sehova babával és nem fogadnak senkit. Meg van a másik véglet amikor apa, anya, babakocsi vidáman rója a tescot. Ha engem kérdezel az utóbbi sokkal gazabb.
2021. márc. 28. 13:08
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az megint egy másik véglet! Senki nem beszélt arról!

Mi a testvéreimmel sokkal közelebbi kapcsolatban vagyunk ennél. Elképzelhetetlen lenne, hogy ne találkozzunk közel fél évig. Maximum ha más országokban élnénk, bár magunkat ismerve az sem lenne akadály.

Mind a két gyerekem születésénél jöttek azonnal, ahogy haza értünk a kórházból. Az elsőnél a kórházba is bejöttek, a másodiknál most nem lehetett, de alig várták, hogy haza érjünk.

De persze ha nem olyan a kapcsolat akkor valamilyen szinten érthető. Bár nekem a közel fél év akkor is sok.

2021. márc. 28. 13:35
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen nekem is fura, hogy 5 hónapja nem talàlkoztak. Tudom vírus stb, vigyàzunk magunkra, betartunk mindent, de azért a közeli csalàddal találkozunk. Ha nekem ilyet irna a testvérem, hogy jó lenne làtni, azt vàlaszolnàm gyertek. Nyilván betegen nem mennènk, vagy ha kèri maszkban, pár percre mennènk, de szerintem mindent meglehet oldani. Egy éve èlünk így, bele ràzódtunk
2021. márc. 28. 13:40
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is furcsa, hacsak nem laknak nagyon messze, hogy nem láttad még élőben a tesód 5 hónapos gyerekét. Javaslatként el lehet kísérni őket valami parkba maszkban egy sétára, amikor beleillik a napirendjükbe, és mehetsz akár csak te is, ha szertelenebb nagyoktól tart. Erre csak nem lesz kifogásuk.
2021. márc. 28. 13:51
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

ha a tesód gyereke, szerintem kicsit őszintébb is lehetnél vele. tesómat kerek perec megkérdezném, hogy mikor mehetünk, vagy egy sétára becsatlakozhatnánk-e, vagy inkább halasszuk ha jobb lesz a covid helyzet?

unokatesónál, barátoknál óvatosan jelezném újra, hogy szóljon majd ha mehetünk babalátogatóba

2021. márc. 28. 14:30
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ahogy ír róla a kérdező, “ismeretségi kör”, meg “egyszer már jeleztem”, biztos nem olyan jó és közvetlen a kapcsolat, mint normál esetben.

Én a helyedben akkor is megkérdezném kerek perec, hogy elmehetnék e.

Bár szerintem már nekik is rosszul esik, hogy nem vagy kíváncsi a gyerekükre (nekem nagyon rosszul esne).

2021. márc. 28. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!