Ha közeli ismeretségi körben baba születik kinek illik
javasolni a baba meglátogatását?
Figyelt kérdés
A szülôk szoktak meghívni ha ùgy èrzik már elég nagy a baba ahhoz, hogy látogatòt fogadjon, vagy nekünk kell, illik jelezni, hogy szeretnénk menni megnèzni.
általában szoktam jelezni a szülőnek, hogy szeretnénk meglátogatni őket, mikor lenne jó nekik.
volt olyan barátoknál, hogy szóltam szeretnénk menni, amire az volt a válasz, hogy ne, majd egy mindenkinek (baráti körben) jó időpontban tartanak egy bababulit, akkor 3-4 hónapos volt a pici:)
2021. márc. 28. 09:49
2/23 anonim válasza:
Én nem tudtam azzal foglalkozni, hogy mindenkit megkérdezzek, hogy szeretne-e jönni látogatni, ezért annak örültem ha rákérdeztek, azaz inkább felajánlották, hogy ha már úgy érezzük akkor szívesen jönnek, szóljak ha mi is szívesen fogadnánk őket. Nekem ez így jó volt. Úgyis azt mondtam hogy persze jöjjenek.
Amikor én voltam a látogató, akkor ugyanígy mondtam, hogy amikor úgy érzik, hogy eljön az idő, én szívesen megyek.
2021. márc. 28. 09:50
3/23 anonim válasza:
Igen, szerintem is inkább a látogatónak illik jelezni, hogy szívesen meglátogatja a családot, és akkor a családnak van lehetősége időpontot mondani, vagy akár nemet. Én nem szóltam senkinek, hogy jöjjön, mert mi van, ha nem is kíváncsiak ránk? :D ne érezze senki úgy, hogy muszáj minket körbeajnároznia.
2021. márc. 28. 09:58
4/23 anonim válasza:
Én mindig úgy voltam vele, hogy aki akar jön, ne nekem kelljen hívni.
2021. márc. 28. 10:12
5/23 anonim válasza:
Még legjobb barátnőmnél is úgy csináltam, hogy amikor gratuláltam neki (sms-ben persze, mert épp megszületett a baba, ne velem telefonáljon már akkor), akkor odaírtam, hogy "majd szólsz, ha meglátogathatlak".
Mondjuk mivel a legjobb barátnőm, ezért a hazaérkezése másnapján felhívott, hogy menjek már át, mert segítség kell.
2021. márc. 28. 10:20
6/23 anonim válasza:
Szerintem nem szokás hivogatni. Eddig ahová elmentem, oda jeleztem, hogy mikor alkalmas. Szàmomra ciki lenne valakit "meghívni" Olyan mintha elvàrnàm, hogy hozzon valamit, nyilván üres kèzzel nem megyünk. Aki úgy érzi, hogy vagyunk annyira jó viszonyban az eljön.
2021. márc. 28. 10:21
7/23 anonim válasza:
Szerintem is aki menne, annak illik kimutatni, hogy érdeklődik. Ha nem akarnak meghívni, úgyis hárítani fogják.
2021. márc. 28. 10:34
8/23 anonim válasza:
Szerintem jelenlegi helyzetben pont nem kellene látogatni egy újszülöttet és frissen szült anyukát.
2021. márc. 28. 10:44
9/23 anonim válasza:
Szerintem se, én nem vállalnám be, de kérdezzenek rá, aztán majd a szülők eldöntik.
2021. márc. 28. 10:46
10/23 anonim válasza:
Nálam, aki jelezte, hogy majd jönne, annak szóltam, hogy mikor lesz aktuális (4hetes, egyelőre nem látok szívesen akárkit).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!