Ezek közül a nevek közül szerintetek melyik vállalható?
Nem az a kérdés, hogy melyik tetszik, mert ízlésről vitatkozni nem lehet. 😊
Az a kérdés, hogy ha nem is tetszenek ezek, szerintetek melyik az, amelyik viselhető, nem nevetséges vagy kínos.
Betegesen vonzódom a hosszabb és nem nagyon gyakori nevekhez, de azért kiszúrni sem szeretnék a gyerekkel. 😀
Lánynevek:
Amélia, Auróra, Genovéva, Georgina, Glória, Grácia, Franciska, Heléna, Jusztina, Jusztícia, Letícia, Magdaléna, Psziché, Otília/Ottilia, Stefánia, Viviána
Fiúnevek:
Alfonz, Alvin, Aurél, Ferdinánd, Kond, Konrád, Konstantin, Lázár, Ludvig, Medárd, Pongrác, Valér, Vencel
Azért nem szavazást írtam ki, mert ott csak egyet lehet választani, de szeretném, ha az összeset leírnátok, amelyik szerintetek nem gáz. 😀
Köszönöm szépen előre is.
Lány: Auróra (Rori), Georgina (Gina), Heléna (Léna),
Fiú: Konrád (Koni)
Nekem ezek azok amik a várható becézéssel is tetszenek.
Ami szerintem oké: Amélia, Auróra, Georgina, Glória, Heléna, Letícia, Magdaléna, Otília
Ami semmiképp ne legyen: Grácia, Jusztícia, Psziché
többi nem olyan gáz, vállalható
Fiú neveknél nehezebb, ott nincs ennyire egyértelműen semmiképp ne add neki kategória, de én nagyon sokat nem tudnék elképzelni rendes névnek.
Ami szerintem oké: Alvin, Konrád, Vencel
Köszönöm szépen mindenkinek. 😊
Az a gáz, hogy a lánynevek közül pont a Jusztícia a kedvencem. 😀 Egy másik, megszokottabb keresztnévvel együtt adva is gáznak tartjátok?
Nekem is nagyon tetszenek az ilyen nevek. Szerintem sokkal elegánsabbak és kreatívabbak, mint a mai, vakkantás-szerű Nara, Zara, Lana divatnevek.
Egyedül a Psziché az, amit kicsit megmosolyogtató a többivel összevetve.
Ha pszichológus vagy pszichiáter lesz a gyerekből, akkor valóban találó 😅, ellenkező esetben, ha ő lesz a kezelt, akkor is jogos a “nomen est omen”.
Gondolom Jusztinak becéznék, ahogy a Jusztinát is. Ezzel még együtt tudnék élni, ha csak ennyi a probléma a névvel.
Ami szerintem okés:
Lánynevek:
Amélia, Genovéva, Georgina, Heléna, Jusztina, Jusztícia, Letícia, Magdaléna, Otília/Ottilia, Stefánia
Fiúnevek:
Alfonz, Alvin, Ferdinánd, Lázár, Vencel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!