Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a havi bevétel ami...

Mi az a havi bevétel ami szerintetek jó már egy gyerekkel?

Figyelt kérdés

Most állunk gyermekvállalás előtt, de még csak pár éve dolgozunk én is és a párom is, nem keresünk olyan hú de jól. 380-400e max kettőnk bevétele.

Szerintetek mennyi fizetés jó havi szinten, amivel egy gyerekkel meg lehet élni jelenleg itthon? Úgy hogy van albi vagy lakáshitel is. Főleg olyanok véleménye érdekel ahol már picit nagyobb gyerek van, tehát nem baba, hanem már min bölcsis ovis, de persze minden vélemény jöhet.

2021. márc. 21. 16:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

én ezt a kérdést nem így fogalmaztam volna meg a helyedben. hanem, hogy mennyi kiadás van ilyen és ilyen korú gyerekeknél. merthogy alapvetően változó az életminősége az embereknek, kinek milyen színvonalra van szüksége.. ha van 500ezres havi keret, azt éled fel, ha van 300ezres, akkor azt.

egy bölcsis-ovis gyereknél számolni kell az esetleges étkezési díjjal, ami helyenként változó. bölcsibe a pelenka amivel min. számolni kell kb. havonta 1 csomaggal. oviba gyümölcsnap, csoportpénz, ez-az-amaz. vitamin, betegség esetén gyógyszerek+itt ha táppénzen maradsz vele, az ugyebár jövedelemkiesés is.

otthonra pelenkával eleinte napi 5-6al számolj, minél nagyobb pelenka kell, annál kevesebb van már a csomagban. a popsikrémekből is van ami brutál áron van... de ha az jó a gyerek popójára, nincs mit tenni.

a kajában egy minimális pluszt jelenthet a gyerek, de attól is függ, mennyi zöldséget/gyümölcsöt esztek, és mennyit fog ezen változtatni a gyerek, hogy neki legalább adj, mert egészséges.

kiadás lesz időnként a ruhatárcsere is, hiszen "nő mint a gomba". ha kaptok ismerősöktől, rokonoktól, az tök jó, mert sokat tudsz rajta spórolni, de vannak olyan csoportok is fb-n, ahol használtan lehet venni komplett pakkokat.

a játékok sem olcsók, időnként ezekből is újakra lesz szükség, de ezeket a családdal barátokkal meg tudod majd beszélni szülinapra névnapra karácsonyra mikulásra.. amikor szoktatok ajándékozni. + ezeket is lehet használtan jó állapotban jó áron kapni

a mosószerből is több fog fogyni, hisz a gyerek az gyerek... na meg a folttisztító! eleinte átázik úgy betojik, utána elkezd enni amiből mindenhol is lesz.. aztán a bölcsiben oviban trappol a sárban mert persze megtalálja egyből...

amikor belevágtok, minden felszerelést beszerezni.. persze ezekből is lehet használtan, de itt is repkednek a tíz-százezrek simán, attól függően, hogy mit szeretnétek.

de igazából itt az a lényeg, hogy hogy tudtok bánni a pénzzel. tudatosan, odafigyeléssel könnyebben kijöttök 300ezerből, mint ha nem figyelsz oda és csak szórod a pénzt.

úgy gondolom, hogy ti a bevételetekkel nyugodtan vállalhatjátok a babucit. ☺

2021. márc. 21. 17:14
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
11es vagyok. ja most nézem hogy albi/lakáshitel is számít. az se mindegy hogy mennyi. ha az albi 120+rezsi, az sok. ha csak 80 rezsivel együtt, már jó. lakáshitel ugyanez, nem mindegy mennyi.
2021. márc. 21. 17:15
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
GYED+fizuval 420 épp hogy elég. (+Két kutya, két autó) Most megyek vissza dolgozni, mert így 100 ezerrel több lesz a pénzünk, mivel en keresek jobban.
2021. márc. 21. 18:24
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerek (egyikük fejlesztésre szorul), hiteles kicsi lakás, 0 autó, 4 éve nem voltunk nyaralni és havi 500-ból élünk, ebből fixen elmegy ~350, a maradékból próbálunk előre jutni, de elég lassan megy, mindig kell erre-arra a megtakarítás.

Ha lenne havi 800, akkor könnyebben jutnánk előre és talán elérhető lenne ha nem is Bali, de egy-egy nem önellátós apartmanos külföldi nyaralás.

2021. márc. 21. 18:33
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ezt megválaszolni mert a bevétellel az esetek többségében együtt nőnek az igények is. Mikor az első gyereket vállaltuk, 300 alatt volt az összbevételünk, pontosan nem emlékszem már, de talán 250 körül. Viszont alig volt kiadás, se hitel, se lakbér (pici lakás, anyámék tulajdona, odaadták, hogy lakjunk benne). Jól kijöttünk belőle igazából, félre is rakosgattunk, bár nyilván nem nagy összegeket. Ez 6 éve volt. Azóta sok minden változott, a mi bevételünk átlagosan 6-700 ezer között mozog havonta (egyikünk fizuja se teljesen fix), viszont sokkal drágább minden, mint 6 éve, meg sok kiadásunk is lett. Pl hitel, mert vettünk egy házat, lett autónk, lett még egy gyerekünk, kutyánk, sokkal több a rezsi, fizetnivaló. Eleve a hitel + számlák 200-at elvisznek. Sokkal könnyebben megveszünk ezt-azt, és mivel tavaly költöztünk be a házunkba, folyamatosan csinosítjuk, költünk rá. Így meg simán feléljük ezt összeget (egy százas megtakarítás fixen megy minden hónapban, ha marad még, akkor több), pedig pár éve eszméletlen soknak hittük, és azt gondoltuk, hogy aki ennyit keres, az milyen gazdag. Hát nem, nem gazdag, bár azért sírni se kell, hogy alig lehet belőle kijönni. Az azért erős túlzás.
2021. márc. 21. 18:58
 16/26 anonim ***** válasza:
47%

Ezt lehetetlen megmondani.

Milyen igényekkel

Milyen lakhatásokkal

Hol

??????

Nálunk:

Tehermentes ház, de rakunk félre rá, mert új tetőt akarunk

2 autó, mert 0 tömegközlekedés, férj autóval jár melózni, így nekem is kell.

Évente egy nyaralás.. nem nagy dolog

Horvàto

Balcsi

Tisza

Épp ami

1-2 wellness 2 éjjel

Tehát semmi extra igények.

Nem cserélünk évente telefont, de van iphone, ipad mindenkinek,

Férjem hobbija költséges, de nem vásárol gyakran

Így most szűkös, mert 2 gyerekkel vagyok itthon, hiába kerestem akkor jól, amikor eljöttem, nem voltam bejelentve / már nem akartam húzni az időnket váltással, a korom miatt, előtte meg gyakori volt a válság után/

Így kapok 105e gyedet, 26e gyes 26e csp

320-350e a férjem, ha bemegy 7 végén akkor majdnem 400e

Plusz

40e adókedvezmény

Nyugdîjra rakunk el 35e/ hó 6-7 éve

2021. márc. 21. 20:36
 17/26 anonim válasza:
100%
Én pótlékostól teljes állásban kapok nettó 165-öt (gimnáziumi tanár vagyok), egyedül nevelem az 5 éves kislányomat ebből. Az a szerencse, hogy a gyerek apjának az egyik lakásában élhetünk, csak rezsit kell fizetnünk (cserébe nincs gyerektartás), így is folyamatos nélkülözés az életünk.
2021. márc. 21. 23:51
 18/26 anonim ***** válasza:
78%
17 hat ez durva. Sajnálom 😢 nincs lehetőséged valami jobb melora? Multinál vagy ilyesmi?
2021. márc. 21. 23:57
 19/26 anonim ***** válasza:
45%

Hiába mondják, hogy ne vállalj gyereket minimálbérre, a legtöbb embernek nincsen más választása, nem mindenki keres nettó 3-400 ezret. Marha ritka ebben az országban az, aki 200-250 ezernél többet keres, szóval nem kell ennyire a talajtól elrugaszkodni. Eladó, postás, vasutas, pék, tanár, rendőr, tűzoltó, soroljam még, ki nem keres sokat és ezek miatt megy az ország, nem az IT menedzser miatt, aki 900 ezret keres? Nem mindenki lehet egyetemet végzett, nem mindenkinek úgy alakult az élete, nem mindenkinek volt lehetősége tanulni, nem mindenkinek van hozzá esze, szóval ennek lenne egy emberi oldala is, amit marha kevesen néznek. Jaj szar kuli munka, mégis be vagytok hisztizve, ha nincs nyitva a bolt. (Nem vagyok eladó) Örök életre sem lehet várni a gyerekvállalással. Amúgy meg van, aki 200 ezerből meg tud élni, van, akinek 600 ezer is kifolyik a keze közül. (élő példa)

Szóval számolj utána, hogy a jelenlegi fizetésetekből most mennyi marad hónap végén, számold ki úgy, hogy te GYED-en, GYES-en vagy. Szerintem ha pár 10 ezer marad úgy, hogy mindenre költöttél, akkor már jó vagy. Nekünk például nem kell cigi, nekem meg kozmetikumok, máris kevesebb az igényünk, mint a szomszéd Marcsinak meg Lacinak 31 évesen, 2 gyerekkel.

2021. márc. 22. 08:40
 20/26 anonim ***** válasza:
58%
Ha marad pár 10 ezer forintod, akkor mit csinálsz ha a gyereket el kell vinni magánrendelésre, fogorvoshoz, kell egy új cipő, vagy valami rendkívüli kiadás lesz? Komolyan kérdezem.
2021. márc. 22. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!