Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a havi bevétel ami...

Mi az a havi bevétel ami szerintetek jó már egy gyerekkel?

Figyelt kérdés

Most állunk gyermekvállalás előtt, de még csak pár éve dolgozunk én is és a párom is, nem keresünk olyan hú de jól. 380-400e max kettőnk bevétele.

Szerintetek mennyi fizetés jó havi szinten, amivel egy gyerekkel meg lehet élni jelenleg itthon? Úgy hogy van albi vagy lakáshitel is. Főleg olyanok véleménye érdekel ahol már picit nagyobb gyerek van, tehát nem baba, hanem már min bölcsis ovis, de persze minden vélemény jöhet.

2021. márc. 21. 16:26
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem, ha a lakáshitel, rezsi és minden fizetnivaló után marad legalább 300.000 forint kajára és egyéb nem rendszeres kiadásokra. Mi most megyünk fogorvoshoz pl a gyerekkel, 36.000 forintot fogunk otthagyni. De minden hónapban van valami plusz költség. Szerintem a 300 elmegy simán.
2021. márc. 21. 16:30
 2/26 anonim ***** válasza:
58%

Én 280 ezret keresek 6 órában, a férjem meg 330 ezer körül.

A havi kiadásunk lakáshitellel, kajával, rezsivel, mindennel együtt simán van 300 körül. 310 körül marad meg de abból is mindig megy el valamire :(

Nekem ez a minimum, de megmondom őszintén már néha ezt is szűkösnek érzem. Egy bölcsisem van. Szerintem ez a minimum, ez alatt nem tudom hogy jönnénk ki, régen sokkal kevesebbet kerestünk, nem is értem hogy jöttünk ki akkor is.

2021. márc. 21. 16:36
 3/26 anonim ***** válasza:
63%
Ezt a kérdést rossz helyen tetted fel. Az itteni válaszadók szerint nem vállalhatsz gyereket nettó 5-600 ezres fizetés nélkül. Ha nem marad zsebben legalább 2-300-ad hó végén, akkor jobb, ha elásod magad és nem szülsz.
2021. márc. 21. 16:48
 4/26 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk férjem 450-500 körül keres én 6 órában 180 ezret. Hitelünk nincs, de van egy életszínvonal amit megszoktunk és szeretnénk a gyerekünknek is biztosítani így most ott tartunk, hogy ha véget ér a járvány, akkor keresek egy jobban fizető állást és ha ott már véglegesítenek, akkor elgondolkodunk a gyerekvállaláson. De még azt is meg kell gondolnunk, hogy ha esetlegesen akarnánk kettőt, akkor ez a lakás szűkös lenne, szóval ezen még azért van mit átgondolni.
2021. márc. 21. 16:50
 5/26 anonim ***** válasza:
67%
3as miért az a jó, ha itt rinyáltok, hogy mikor jön már a családi pótlék, mert nincs mit enni hó végén?
2021. márc. 21. 16:54
 6/26 anonim ***** válasza:
70%

Nem rinyálok, kényelmesen megélünk a fizetésünkből, félretenni is tudunk mindkét gyereknek, de ami itt szokott menni ebben a témában az nagyon irreális és távol áll a valóságtól.

Meg azt se felejtsük el, hogy nem mindenkinek igénye 2 autó, 300 négyzetméteres családi ház és évi 2 külföldi nyaralás. De tudom, akkor már nem is kéne gyereket vállalni, mert szerencsétlennek milyen szar élete lesz, ha nem jut el 3 évesen Balira

2021. márc. 21. 16:58
 7/26 anonim ***** válasza:
28%

3.os sulis a fiam. Havi 800körül keresünk, plussz céges autó, amibe a benzint is fizetik korlátlanul és max összeg mindkettőnknek szépkártyára.

Így épp hogy kijövünk, úgyhogy havi 50et félre rakunk fixen.

A gyerek alapítványi suliba jár és 3 magántanára van ( zene). Havi kb 200ezer ami a gyerekre minimum elmegy.

2021. márc. 21. 16:59
 8/26 anonim ***** válasza:
84%

#3 Az a baj, hogy itt sokan azt hiszik hogy mondjuk havi 610e ft bevétel is ami nekünk van hú de rengeteg. Holott mai árak mellett szerintem ez nem egy elrugaszkodott összeg sőt.

Lakáshitelünk 90e ft, semmi luxus palota, durvák az ingatlanárak. Villanyszámla 10e, gáz a fűtés miatt jelenleg kb 40 ok ez jó időben nincs, telefonok 10, víz 6000, benzin kb 25000, internet tv 8000, bevásárlás minimum 100e nem hiszem el hogy valaki 3 főre normális kaját pelenkát stb kihoz 100e alatt egy hónapban. Ez 290. Plusz mindig van valami plusz, súlyadó, kommunális adó, szemétdíj, biztosítások stb. 350 úgy elmegy egy hónapban, hogy még egy cipőt se vettél vagy nem mentél el sehova.

Ha még a gyereket akarod ruházni is, vitamint venni neki, néha venni neki egy könyvet, kozmetikumot, bölcsibe dolgokat, ezt azt simán elmegy erre is vagy havi 30.000

Már 380 ezernél tartunk kapásból.

Mi azért szeretünk elmenni ide oda, ok most covid miatt nem lehet de amúgy szeretnék élményeket adni a gyereknek, plusz azért felnőtteknek is kellhet néha egy kabát egy cipő, normális helyen dolgozunk mindketten nem lehet igénytelenül járni. Mi pl se cigi se kávé nem veszünk, sokan költenek arra is.

És akkor még nem tettél félre vésztartalékra, nem tettél félre egy festésre, egy felújításra, nekünk is autót kellene cserélnünk mert 18 éves autónk van..Nem tettél félre a gyerekednek 5000 ft-ot se a jövőjére semmi. Még ha valaki ilyesmiket is szeretne akkor aztán pláne semmi ez a pénz..

Szóval igen lehet gyereket vállalni minimálbérre is, de nem lesz egyszerű élet mindig számolgatni.

#2 vagyok

2021. márc. 21. 17:00
 9/26 anonim ***** válasza:
64%
6-os hát a 300 maradékból (ebbe a kaját is beleértettem meg a plusz kiadásokat) nem igen megyünk Balira, max a Balcsira.
2021. márc. 21. 17:01
 10/26 anonim ***** válasza:
74%
De nem tudom hol éltek, nálunk baromi drágaság van. (Bp)
2021. márc. 21. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!