Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így is kell fizetnem rokontart...

Így is kell fizetnem rokontartást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő szeptembertől ha felveszik a fiamat, egyetemre fog járni. Évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, csak a gyerektartást fizettem neki és a nővérének. Kérlek ne álljatok neki vádaskodni,hogy én milyen ember vagyok, nem vagyok hibátlan,de főképp nem én vagyok az oka. Jelenleg van egy 9 hónapos kislányunk a feleségemmel,aki gyedet kap utána. Mellette én havi 170.000 ezret keresek havonta. Így kötelezhető vagyok a rokontartásra? Vagy van ennek módja,hogy ez kikerülhessem? Éveken át fizetem nekik a 100.000 ft gyerektartást,úgy hogy sosem hallok felőlük. Mivel az én fizetésemből nem telt volna mindent kifizetni,ezért valamilyen szempontból a páromra szorulok. Persze ez természetes, de már ő is szóva tette,hogy neki már ott a közös kislányunk és kellemetlen neki,hogy a saját gyereke szükségleteit sokszor háttérbe kell helyezze,hogy az én másik 2 gyerekemnek ki tudjuk fizetni a gyerektartást.

2021. márc. 20. 13:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

Utána kell menni! Mondtam, hogy anya lehet rbanc, de ha apa ott van mindig, ott van, mikor kell, mert rohadtul kiharcolja, pereli, rendőrt hivat igen, a gyerekeiért mi a szrért ne hívna rendőrt??? Minden láthatást vègig ül akkor is, ha a gyereke haragszik rá, de ő MeGÉRTŐ!!, TÜRELMES!, SzERETő!, MEGBÍzHATÓ, láthatáson kívül is keresi a gyerekeit, érdeklődik, leveleket ír(tértvivevényest, hogy muszáj legyen átvenni), minden szrt megtesz, hogy legyen kapcsolata a gyerekeivel, azt olyan 10 éves kor körül le fogják venni a gyerekek, hogy apa ott van, apa meghallgat, apa segít, apával nevetünk, apa nem mondja tovább a titkaimat, mert CSAK a szülő felelőssége a jó kapcsolat, egy gyereket sem lehet hibáztatni, mert nem ugrik a nyakába valakinek, akit alig lát, csak mert a spermájából lesz.

Igen, NEHÉZ, de akinek lemondania róluk könnyebb, mert macerás és nem térül meg egyből a befektetett energia, annak sosem voltak fontosak.

Az én apám is azt adta be az új nőjének, amit mindenhol, anyám ellene fordít minket, holott mi könyörögtünk, hogy ne kelljen menni, mert szavakkal megaláz, megszégyenít, a sok régi pofon miatt fèltünk tőle, folyton ordított, h elvitt ètterembe mindent muszáj volt megennünk, kritizàlt hogy eszünk, hogy viselkedünk, folyamatosan szidta anyánkat is, ha elvitt valahova és undok volt, nekünk örülnünk kellett mert elvitt az állatkertbe.. Persze az ő szemszögéből mi fordultunk el, sose volt undok, mogorva, rossz gyerekek voltunk, neveletlenek és utàltuk. Emlékszem 12 éves voltunk, mikor elfelejtettem elvinni a papírt(megint), majd közölte hogy ezért utál, mert anyánk ilyennek nevelt.. De amikor nem mondott ilyeneket ott volt a nyomás, miért nem keressük, miért nem vele akarunk lenni ünnepen, rohadtul soha nem értette, hogy azért, mert ROSSZ vele a Viselkedése miatt. Anyánk se volt normális, teljesen igaza volt, de ő se.

Elvileg az első 2 évben rendes volt velünk, aztán kattant be. A gyerekeivel az első két évben mindig az volt. Aztán jött ez a viselkedés, amit a gyerekek nemtolerálnak.

Tudod te hány apával randiztam az elmúlt 7 évben? Hányat nem lehetett elviselni 10 percig sem a visszataszító szavakkal bántalmazó, kioktató, lekezelő, megalázó stílusa miatt? Tudod mennyi sztorit hallottam, ahol magukat màrtírnak beállítva lassan kibukott, hogy alig foglalkoznak a gyerekeikkel? 25-40ig az összes érettségizett, legalább közepesen kinèzô apával randiztam. Nagyon aktívan programokra megyek(mentem), ott rángatja a síró fiát az apa, miért nem örül. Ott faggatják a gyerekeiket miért nem szaladgál ahelyett, hogy törődnének velük(az anyák se jobbak). Millió sztorim van, felidézni se tudom mindet.

SOHA sem a gyerek hibája, ha egy kapcsolat rossz! Akkor se, ha a gyerek tini!

Áh, akit nem bírnak a gyerekei, azért MiNdIG a szülő felelős! Legkésőbb 12 éves korra kijött volna a törődés eredménye, ha mindig ott van, ahogy lennie kellett volna.

Mennyiszer hallottam hogy anyuka nem engedi a láthatást, de apuka nem skypeol, nem telefonál NAPONTA 2x Se, videóhívás az nem olyan, meg ott nyafog hogy ő most utazzon oda 150 kmre? IGEN kvara utazzon a gyerekéhez bsszameg.

Ha meg be kell húznia a nyakát, mert az anya zsarnok, akkor néha húzza be a nyakàt a gyerekeiért! Pl egyeztessen telefonról, egyeztessen óráról egyeztessen minden szr megvásárlós cuccról Az én gyerekem is kapott most nagypapától egy 35 ezres 12 kilós bringàt, bszott az olcsóbbat(a jobb minőségűt, könnyebbet, a gyerek kedvenc színében megvenni, mikor szóltam neki), és levágta a hattyú halálát, hogy 35 ezret költ az unokájára, én meg nem vagyok hálás és az olcsóbb bringát venném meg neki. Ugyanolyan gerinctelen, mint volt. 2-3 kiló meg a kedvenc szín sokat számít egy 18 kilós 6 évesnek.

Akit nem bírnak a gyerekei, okkal nem bírják!

2021. márc. 21. 11:05
 32/38 anonim ***** válasza:
17%

31 neked olyan szinten nincsen a valósággal kapcsolatos, hogy nem foglal győzködni. Utálod az apad. Ok. De amit te itt nyomatsz az egy teljesen más téma amit nyilvánvaló pazichologussal kell megbeszelned. Senki nem egyik napról a másikra tűnik el. ÉVEK alatt történnek. ÉVEKIG küzdött a ferjem is. És nagyon nagy a szád de amíg nem próbálod ki, hogy “végig ülsz minden lathatast” (amihez hozza se jutsz) addig ne nyilvánítsa kérlek véleményt. És meg egyszer megkérdezem, szerinted mit csinál a rendőr ha kihívás? Elárulom újra. Semmit. Max felvesz egy jegyzőkönyvet. Nem fogja kirángatni a gyereket és nem töri rá anyucira az ajtót, aki mondjuk ilyenkor eleve otthon sincs. Ne okoskodj! Amíg nem lesznek ebben az országban normális törvények addig az apák szívnak ha az ex hülye.

Ne félj ha az lenne hogy akadályozva van a lathatas abban a hónapban nincs gyerektartas, esetleg anyukat meg pénzbüntetésre is ítélik mellette, nem lenne ilyen. De amíg ezt törvénybe nem iktatják addig ez van.

2021. márc. 21. 11:13
 33/38 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen az apád és sajnálom azt is,hogy így bántak veled. Viszont ez nem azt jelenti,hogy én és sok más apa is ilyen. Soha eszembe sem jutott,hogy a gyerekek megalázzam,megszégyenítsem vagy bármit rájuk erőltessek,amit ők nem szeretnének. Az anyjukat sem szidtak sosem, mert ők nem tehetnek semmiről. De azért te is megértheted,hogy egy kicsit érdekes abszurd lenne egy felnőtt gyereknek havonta 100.ezret fizetni,úgy hogy azt sem tudom mi van vele,mivel semmire nem reagál. Az utolsó jól irta addig nem lesznek komoly változások,míg a törvény nem mondja ki,hogy gyerektartás sem jár azoknak az anyáknak,akik megtagadják a láthatást. A másik meg.... mit gondolsz a kisgyereknek az milyen lelkileg,hogy állandóan azzal kell szembesülni,hogy rendőrt kell hívni és balhézni? Szerintem meg ez teszi tönkre a gyereket.... nem hinném,hogy bármelyik gyereknek előnyére válna,hogy állandóan a balhét látja...ráadásul ha belegondolsz, az ember úgy működik,hogy minél inkább kényszerítik valamire,annál inkább ellene van...ezért nem latom sok értelmét a kikényszerített láthatásnak.
2021. márc. 21. 11:32
 34/38 anonim ***** válasza:
30%

A gyereket az teszi tönkre, ha azt hiszi nem szàmít! Az nem, ha mindkét szülő harcol érte, mert akkor érzi, hogy fontos, az kevésbé viseli meg. Konfliktuskerülés a könnyebb utat választani a saját kényelmed érdekében, feláldozva a gyereked, mert macera pereskedni, meg sokáig tart, meg pénzbe kerül.

Nem kettő gyerekre fizetsz összesen százat? Vagy eddig a 170ezres fizetésből fizettél 200at a két gyerekre?

Keresd KEDVESEN, ŐSZINTÉN, hogy rohadtul megbàntad, hogy nem harcoltàl jobban éveken àt, de fontos neked, szereted, és többet akarsz róla tudni.

Írj TÖBB rohadt szívhezszóló őszinte levelet, amiben nem mentegeted magad. Meg fogja találni az utat hozzá, ha valóban jónak hiszed magad, hiszen a gyereked.

Az én apám itt bőgött két hete, hogy mennyire aggódott értem 3 évesen, mikor allergiás reakcióm volt és majdnem meghaltam. Őszinte volt, de semmit sem ért az elmúlt évekhez képest, mert folyamatosan bántott, pedig lett volna lehetősége máshogy hozzámállni. Úgy éreztem utoljára akkor voltam fontos neki.

Ha te nem bántottad a gyerekeid szavakkal és tettekkel, és nem menteget magad, akkor valami ilyesforma sztori biztos betalál náluk és kialakulhat a jó kapcsolat.

Amúgy igen, vegye fel a jegyzőkönyvet, egy alkalommal több lesz, amit fel lehet használni a perhez. Senki sem mondta, hogy könnyű, de meg lehet oldani, hogy kapcsolatod legyen a gyerekeiddel. Az én gyerekem is van, hogy duzzog vagy haragszik, de meg tudom oldani, fel tudom dolgozni. Ha valaha olyan helyzetben lennék, hogy nincs velem, akkor is végigülném az összes làtogatást, mert nekem nem csak akkor felel meg a gyerekem, ha ajnároz.

És az apámnál jobban zavar a többi férfi(mind apa) 100feletti lètszámmal, akik között nem sikerül párt találnom, mert a saját gyerekeikkel sem bánnak úgy, ahogy az enyémmel szeretnèm, ha tennék.

Egy gyerekre rokontartásnak a 100 fele teljesen korrekt összeg, ha nappalin tanul, plàne ha osztatlan képzés, jogász vagy doki vagy tanár, igazán büszkének kellene rá lenni és tovább tomágatni, szerencsére a törvény is így gondolja és erre kötelez.

A vagy 100ezer vagy semmi ugyanolyan önző kompromisszumképtelen megoldás, ami azt jelzi, hogy a másik nem is fontos. Nem arról szól a kérdés, hogy csökkentenéd, hanem megszüntetnéd a felnőtt gyerekeid támogatását. Én a helyedben magamba néznék mélyen, mert ahogy viselkedsz, nem azt mutatja, mennyire fontosak neked.

2021. márc. 21. 12:01
 35/38 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem írtam,hogy havi 200-at fizetek, 100-at fizetek a kettő gyermekre. Viszont az exem azt mondta,hogy szeptembertől is kb. ennyit kell fizetnem,mert a gyerek albérletben fog lakni és nem tud diákmunkát sem vállalni. Kérdezem én,hogy a fiam után fizetek pl. Havi 100ezer forintot,hogyan tegyem meg,hogy a lányomnak nem adok semmit,csak mert ő már dolgozik....ilyet nem lehet tenni és még szóba sem ejtettem a 9 hónapos kislányomat.
2021. márc. 21. 12:29
 36/38 anonim ***** válasza:
14%

"Kérdezem én,hogy a fiam után fizetek pl. Havi 100ezer forintot,hogyan tegyem meg,hogy a lányomnak nem adok semmit,csak mert ő már dolgozik..."

Ennek értelme sincs.

Mit gondolsz, innentől csak a fiadra fordítaná az exed a 100-at, csak mert a másik dolgozni fog? Ez onnantól áll csak meg, ha a másik el is költözik, teljesen önálló lábra áll és nem fogad el semmit.

De te eleve 0-ra akarod csökkenteni a hozzájárulást, nem felezni.

2021. márc. 21. 12:35
 37/38 A kérdező kommentje:
A rokontartást a felnőtt gyereknek kell fizetni, nem az anyjának!!!
2021. márc. 21. 12:41
 38/38 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem szarakodsz a módosítással, akkor ugyanúgy az anyjának kell.
2021. márc. 21. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!