Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így is kell fizetnem rokontart...

Így is kell fizetnem rokontartást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő szeptembertől ha felveszik a fiamat, egyetemre fog járni. Évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, csak a gyerektartást fizettem neki és a nővérének. Kérlek ne álljatok neki vádaskodni,hogy én milyen ember vagyok, nem vagyok hibátlan,de főképp nem én vagyok az oka. Jelenleg van egy 9 hónapos kislányunk a feleségemmel,aki gyedet kap utána. Mellette én havi 170.000 ezret keresek havonta. Így kötelezhető vagyok a rokontartásra? Vagy van ennek módja,hogy ez kikerülhessem? Éveken át fizetem nekik a 100.000 ft gyerektartást,úgy hogy sosem hallok felőlük. Mivel az én fizetésemből nem telt volna mindent kifizetni,ezért valamilyen szempontból a páromra szorulok. Persze ez természetes, de már ő is szóva tette,hogy neki már ott a közös kislányunk és kellemetlen neki,hogy a saját gyereke szükségleteit sokszor háttérbe kell helyezze,hogy az én másik 2 gyerekemnek ki tudjuk fizetni a gyerektartást.

2021. márc. 20. 13:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
53%

A kötözködös válaszolóval nem érdemes törödni, mert egyrészt hülyeségeket ír, másrészt meg az egyetlen célja téged szidni!

Ami meg a kérdést illeti: add be minél elöbb a kérvényt, 18 éves kortól nem jár gyerektartás, hanem rokontartás, ami nem jár, ennek feltételei vannak. A te esetedben böven elég, hogy kevés a kereseted és a mostani családod ellátására elég csak.

A rokontartás megszüntetése attól érvényes, amikor beadod a keresetet, szóval nem vesztegesd az idödet!

2021. márc. 20. 18:36
 22/38 anonim ***** válasza:
60%

170 ezerre akarsz második gyereket az új asszonytól???

Normális vagy?

Ez még úgy is lópikula, ha leveszik rólad az első kettő gyereked tartásának terhét!

Ez még egy gyerekkel is felelőtlenség.

2021. márc. 20. 18:42
 23/38 anonim ***** válasza:
38%

22-es: honnan tudod, mennyi KETTEJÜK jövedelme? (Ha kicsit gondokodsz, akkor rájöhettél volna, hogy ha a kérdezö EDDIG havi 100 ezer FT gyerektartást fizetett, akkor nem csak az ö jövedelméböl élnek!)

Meg egyébként is semmi közöd ahhoz, ogy a kérdezö hány gyereket akar és miböl fogja eltartani öket!

2021. márc. 20. 18:51
 24/38 anonim ***** válasza:
50%
Tehát eddig a 2 gyerekre fizettél havi 100 ezret. Most az egyik gyerekre már nem kell, a másiknak meg adsz havi 40 ezret, ő is tud tanulni, meg neked is marad 60 ezerrel több. Nem a gyerek tehet róla, hogy te távol voltál, nem a gyerek tehet róla, hogy az anyja elhagyott, nem a gyerek tehet róla, hogy nem jó a kapcsolatotok. Egyszer már megszívta 2 gyerek, hogy nem tudtad eltartani őket, és tönkrement a család. Erre vállaltál még egy gyereket, akit szintén nem tudsz normálisan eltartani.
2021. márc. 20. 18:54
 25/38 anonim ***** válasza:
42%

23, azert nem atomfizika. A nő gyeden van. Annak van egy maximuma. ~175 ezer, +csp, +adókedvezmény, nagyon maximum nincs 200.

Azaz a legesleg optimistább számítás esetén is max. 270-ük volt a 100 leadása után.

De tudod melyik max. gyedre jogosult nő jönne össze egy ilyen trógerrel, aki szarul keres és vén is és óriási csomagot cipel? Semelyik.

Elmondása szerint se tudnak már most megadni minden szükségest a gyereknek. Valószínűbb, hogy max. 200-zuk van összesen.

2021. márc. 20. 19:13
 26/38 anonim ***** válasza:
62%
25 jelen. Max gyedre vagyok jogosult, többet keresek a férjemnel mindig is így volt. 12 évvel idősebb, szóval vén és csomagja is van. Lehet en nem pénz és külsőségek alapján választottam part? Lehet.
2021. márc. 20. 19:18
 27/38 A kérdező kommentje:
25-ös válaszolónak üzenem,hogy abszolút nem írtam semmit az életkoromról. Fiatalon lettem apa, bár a munkám miatt távol voltam a gyerekektől,miattuk csináltam. Most már amióta szétváltunk újra történelem tanárként dolgozom, igen sajnos ilyenek a magyar pedagógusbérek. De becsületes munkát végzek. A feleségem gyermekneurológus orvos, elég magas gyedet kap. Tehát nem csak az én jövedelmemből élünk. De köszi nem vagyok kíváncsi a kötözködésedre.
2021. márc. 20. 22:47
 28/38 anonim ***** válasza:
19%

Annyira rühellem az ilyen embereket..

Hányszor fordultál BÍRÓSÁGHOZ láthatásért?

Játszod itt az áldozatot, de te nem tettèl meg mindent, és te várod a gyerekeidtől, hogy keressenek! Dolgoztál kint, de videóztál velük? Írtál üzeneteket nekik?

Két gyerekre 100 nem kevés, csak ha ilyen keveset keresel.

Nevetségesnek tartom, hogy egy gyerekre van kb 300atok, amiből sajnálod a másik gyerekre azt az 50et, ami megilleti(mert meg fogja illetni), rokontartás címen.

Az emberek etikai érzéke nem függ össze a képzettségükkel. Apám doktorált illetve mellé másik szakból mesterdiplomàt(Ma) szerzett. A 3. gyerekét nem látogatja, minket párszor durván megvert, félelemben tartott és megalázott sokszor, engem molesztált is, most jön a negyedik gyereke megint új nőtől, aki részben tud a dolgokról, és szintén MAt végzett, kétdiplomás.

Van egy kokainista szülész-nőgyógyász ismerősöm, akivel egy barátok mindig együtt áll be, így szokott munkába is menni a nő néha.

A képzettség nem ér semmit, ha arról van szó, milyen ember is vagy valójában.

Aki összeáll olyan apával, aki nem látogatja a gyerekeit(gyerekét) és nem tesz meg mindent azért, hogy kapcsolatot tartson vele, az egy utolsó rohadék. De biztos kényelmesebb kifizetni azt a pártízezret, hogy lemossa a lelkiismeretfurdalást, amiért nem ismered a gyertekeidet és már soha sem fogsz apaként szerepelni az életükben.

Aki meg halomra pusztítja a körülötte lévő dolgokat, majd újba kezd, hogy azt ne tegye tönkre, gyáva, és sosem voltak neki fontosak annyira a szétrombolt dolgok, hogy benne legyen a javítás iránti vágy.

Rokontartást kell majd fizetned, de a kissrácnak kell majd ezért folyamodnia. Az lenne a minimum, hogy szólsz nekik előre mire számíthatnak anyagilag!

Továbbá elhiszem, az anyjuk lehet egy rbanc, de erről sosem a gyerekek tehetnek, ha ott lettél volna mellettük x évig, leesett volna nekik, hogy kellenek neked. De sosem kellettek.

2021. márc. 21. 07:31
 29/38 anonim ***** válasza:
75%

28 en meg azokat ruhellem akik azt képzelik a mikroszkopikus agyukkal hogy egy KIPERELT és KÉNYSZERÍTETT gyereklathatas barmit ér. Ha a gyerekek nem mennek az apjukhoz, aki amúgy keresi őket (Szóval nem arról beszélek, amikor leszarja a gyereket) ott az anyuka hosszú, évekig tartó aknamunkája látható. Befolyásolassal, lelki zsarolással a gyerek fele. Tudom. Mert az en ferjem perelt ki lathatast. Semmi értelme nem volt. Egyrészt ugyanúgy nem tartottak be, másrészt meg amikor véletlen sikerült kicsikarni az is mintha a gyerek fogat húztak volna. Kapcsolat nem lett belőle a gyerekkel, szinten most lesz 18. Mindezt amúgy úgy, hogy kb 1-2 év alatt zajlott le anyuka teljes rombolása. Mivel előtte járt a gyerek, mentünk vele mindenfele, mozi, satorozas, kirándulás stb stb. Aztan amikor anyuka megtudta, hogy összehazasodunk, jól el is marta a gyereket. Pedig ekkor ok már 10 éve elváltak és meg véletlenül se miattam, mert en évekkel később ismerkedtem meg a férjemmel.

Mit csinálsz te nagyon okos? Elmegy a ferjem és nincs otthon a gyerek meg az anyja sem. Rendőrt hivsz? És?! Mi lesz? Ja semmi. Írsz a gyámhatóságnak? Le se szarjak, ha nincs veszélyeztetve a gyerek. (Tapasztalt, mert mi ezeket végig jartuk). De tegyuk fel, hogy tesznek érdemben valamit. (Nem fognak egyébként). Azt is ÉVEKIG tartó pereskedés után max. Addigra a gyereket már buktad, hiszen eleve ha nem lehetne befolyásolni, akkor pl felvenne a telefonját vagy válaszolna az üzenetekre. Stb. De nem. Na tegyuk fel hogy rendőrt hivsz és az kirangatja a gyereket az otthonából (nyilván nem fogja), áruld már el mi a loszart érsz el vele? Imádom az ilyen okoskodókat, akik sose éltek át hasonlót.

És hogy miket csinál anyuka? És nemcsak a férjemmel. Egy gusztustalan nőszemély. Pl anyósom vett ajándékot a gyereknek. A következő lathatasra visszaküldte a gyerekkel “hogy az nem kell”. Közben a gyereken látszott hogy majd elbőgi magat. Ha apa vett valamit pl telefont vissza lett küldve hogy az szar, majd anya vett egy másikat “mert bezzeg apad csak azt a szart vette, bezzeg anyuci” (mind a kettő okos telefon volt, értékre is egy kategória, de szépen el lett mondva a gyereknek, hogy apa direkt szart vett neki, bezzeg anya). Apa vett a gyereknek mikulasra 20 ezer Ft-os iroda széket. Azt kérte a gyerek. El lett neki mondva, apa mekkora egy szart vett. Stb stb. Aztan anya akkorra szervezte a látogatást a másik mamahoz, amikor jött (vagy jött volna) a gyerek. Szépen el is mondta neki, szegény mama milyen szomorú lesz, hogy nem láthatja ot. Vagy amikor semmi programja nem volt akkor meg ment, hogy jajjj hogy fog neki hiányozni, otthon fog szomorkodni amíg ő haza nem ér.

Jó?! Tehát ezek mennek az ilyen sztorik hátterében, sajnos több ilyet is ismerek személyesen. Uh nem kell okoskodni meg ítélkezni. Itt vagy az van, hogy egy idő után hagyod a francba az egészet és remenykedsz, ha felnő a gyerek majd átlát a szitán vagy teljesen tönkre teszitek a gyereket a két oldali háborúban és te is elkezded az anyját fikázni minden alkalommal. Ami amúgy nem is hiszem, hogy bármi eredményre vezetne, bár tény, hogy EZT nem próbáltuk.

2021. márc. 21. 10:03
 30/38 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Iszonyat hálás vagyok,hogy ezt megosztottad és főképp,hogy női szemmel is ilyen átfogóan leírtad a tapasztalataidat. Sajnos nálunk is ugyanez szinte a helyzet. Miután szétváltunk, szinte napi szinten hívtam őket, írtam nekik. Ha nagy nehezen(20ból 1 alkalommal) reagáltak rá,akkor is leráztak. Ha láthatásra jöttek, látszott rajtuk a kényszer és mivel érezhető volt,hogy ez senkinek nem jó így,ezért lemondtam arról,hogy kierőszakoljak egy láthatást,ami jóformán kényszer számukra. Ha én mentem hozzájuk,ajtót sem nyitottak, kivéve ha pénzt vagy ajándékot vittem. Mindig tudattam velük,hogy az ajtóm nyitva áll előttük, ha beszélni,találkozni szeretnének mindig elérnek,de nem fogok erőszakoskodni. Évekkel később,amikor megismertem a feleségem, őt is csak állandóan szidták az anyjukkal együtt, pedig ő sosem bántotta őket egy rossz szóval sem. Csupán az anyjuknak nem tetszett,hogy én boldog vagyok. Hívtuk őket nyaralásra,közös programokra,de nem akartak. Én ugyanúgy mint a te férjed,ha bármikor vettem valamit,az volt,hogy apád jól kiszúrta a szemedet.... pedig mindig próbáltam megadni nekik mindent,ami tőlünk tellett. Én abban bíztam,hogy ahogy nőnek,majd megkomolyodnak és jobban átlátják a helyzetet és talán rendeződik ez a dolog. De azóta sem mutatják jelét annak,hogy kapcsolatot szeretnének létesíteni. Csak akkor keres az anyjuk is,ha épp kellene plusz pénz táborra, laptopra, nyaralásra stb. Tudom,hogy erről a gyerekek nem tehetnek,de szerintem egy lassan 18 éves gyereknek lehetne annyi esze,hogy mondjuk amikor apa vesz pl egy laptopot,akkor egy üzenetet dobok,hogy köszi vagy ha megkérdezik,hogy hogy vagyunk,legalabb válaszra méltatok. Úgyhogy az utolsó előttinek üzenem,hogy nem ossza az észt úgy,ha meg sosem jart hasonló cipőben.

2021. márc. 21. 10:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!