Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így is kell fizetnem rokontart...

Így is kell fizetnem rokontartást?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő szeptembertől ha felveszik a fiamat, egyetemre fog járni. Évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, csak a gyerektartást fizettem neki és a nővérének. Kérlek ne álljatok neki vádaskodni,hogy én milyen ember vagyok, nem vagyok hibátlan,de főképp nem én vagyok az oka. Jelenleg van egy 9 hónapos kislányunk a feleségemmel,aki gyedet kap utána. Mellette én havi 170.000 ezret keresek havonta. Így kötelezhető vagyok a rokontartásra? Vagy van ennek módja,hogy ez kikerülhessem? Éveken át fizetem nekik a 100.000 ft gyerektartást,úgy hogy sosem hallok felőlük. Mivel az én fizetésemből nem telt volna mindent kifizetni,ezért valamilyen szempontból a páromra szorulok. Persze ez természetes, de már ő is szóva tette,hogy neki már ott a közös kislányunk és kellemetlen neki,hogy a saját gyereke szükségleteit sokszor háttérbe kell helyezze,hogy az én másik 2 gyerekemnek ki tudjuk fizetni a gyerektartást.

2021. márc. 20. 13:41
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
97%
170 ezerböl biztosan nem kell 100-at fizetni. Én úgy tudom, hogy ha tanul még akkor kell fizetned.
2021. márc. 20. 13:51
 2/38 anonim ***** válasza:
94%
Mikor megszületett a közös gyermek, miért nem mentél a bíróságra, csökkentést kérni?
2021. márc. 20. 13:53
 3/38 anonim ***** válasza:
95%
Rokontartás kevesebb, egyébként a fizetésed után, nem kell ilyen.magas öszeget fizetni, főleg, hogy már 3 gyereked van, eleve csak a fél fizetésed harmadolódik. Tehát eleve olyan 56 ezret kéne odafizetni..
2021. márc. 20. 13:54
 4/38 anonim ***** válasza:
39%
Nem, egészen biztosan nem kell rokontartas fizetned. De kérelmezd a gyermektartásdíj megszüntetését mielőbb.
2021. márc. 20. 14:10
 5/38 anonim ***** válasza:
88%
Mármint mielőbb azt jelenti, amint nagykorúak lesznek a gyerekeid.
2021. márc. 20. 14:11
 6/38 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm az értelmes válaszokat! Igen,a feleségem is ezt mondta,hogy szerinte sem járna nekik ennyi,viszont elméletileg az anyjuk elvált a férjétől,ezért albérletbe kényszerültek.Így a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy fizetjük nekik a havi 100.ezret,mert mégiscsak a gyerekeim,viszont megértem a feleségem is,hogy ez tényleg kellemetlen,hogy a 9 hónapos kislányunkat sokszor háttérbe kell helyezni,hogy nekik kifizessük az összeget. Megértem,hogy egyetemre szeretne menni a fiú,viszont a képzése 6 év lenne és szeretnénk vállalni néhány év múlva még egy közös gyermeket. Mielőtt valakitől olyan kommenteket kapok,hogy minek vállalok gyereket,ha őróluk sem gondolkodom,számukra megjegyezném,hogy igyis azért halasztottuk ilyen későre a közös gyermekünk vállalását,hogy a masik kettőnek megadjuk,ami jár és ami szükséges. Viszont erre nem számítottam,hogy egyetemre szeretne menni a fiam, és meg legalább 6 évig fizetnem kell.
2021. márc. 20. 14:13
 7/38 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nem kellnutana fizetned. Eleve a fokoztatásnál már életbe lép az érdemtelenség lehetőségemárpedig ah a fiad nem tartja veled a kapcsolatot, érdemtelen.

De amúgy is a rokontartas alapfeltétele hogy se a saját, se a kiskorú gyermekeid eltartását én veszélyeztesse, így ha megítélik is max pár ezer forintos összeg lehet

2021. márc. 20. 14:16
 8/38 anonim ***** válasza:
100%

Rokontartást nem vagy köteles fizetni, több okból sem.

Egyrészt ha nem tartják veled a kapcsolatot, akkor emiatt érdemtelenek erre.

Másrészt a rokontartás csak akkor járna, ha ezzel a saját, vagy a családod megélhetését nem veszélyezteted, a jelenlegi kövedelmed mellett egyértelmüen nem jogos a kérés.

A bíróságon add be a tartási kötelezettség megszüntetésére irányuló kérelmet, a határozat birtokában nem vagy köteles semmit sem fizetni.

2021. márc. 20. 14:19
 9/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszaitokat! Az érdemtelenség akkor is fenn áll,ha már én sem keresem őket? Ugyanis régebben gyakran kerestem velük a kapcsolatot,azonban állandóan kudarcba fulladt a dolog.
2021. márc. 20. 14:34
 10/38 anonim ***** válasza:
34%

"Az érdemtelenség akkor is fenn áll,ha már én sem keresem őket? "

Ezt a részt én nem erőltetném, nem szeretik a bíróságon. Főleg mivel szimplán csak a te viselkedésed következménye, hogy nem keresnek téged. Miért keresnének, amikor rég feladtad?

Szimplán add be csökkentés iránti kérelmed és kész.

2021. márc. 20. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!