Így is kell fizetnem rokontartást?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövő szeptembertől ha felveszik a fiamat, egyetemre fog járni. Évek óta nem tartjuk a kapcsolatot, csak a gyerektartást fizettem neki és a nővérének. Kérlek ne álljatok neki vádaskodni,hogy én milyen ember vagyok, nem vagyok hibátlan,de főképp nem én vagyok az oka. Jelenleg van egy 9 hónapos kislányunk a feleségemmel,aki gyedet kap utána. Mellette én havi 170.000 ezret keresek havonta. Így kötelezhető vagyok a rokontartásra? Vagy van ennek módja,hogy ez kikerülhessem? Éveken át fizetem nekik a 100.000 ft gyerektartást,úgy hogy sosem hallok felőlük. Mivel az én fizetésemből nem telt volna mindent kifizetni,ezért valamilyen szempontból a páromra szorulok. Persze ez természetes, de már ő is szóva tette,hogy neki már ott a közös kislányunk és kellemetlen neki,hogy a saját gyereke szükségleteit sokszor háttérbe kell helyezze,hogy az én másik 2 gyerekemnek ki tudjuk fizetni a gyerektartást.2021. márc. 20. 13:41
11/38 anonim válasza:
És a nővére is egyetemre jár? Utána is fizettél rokontartást?
12/38 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen ikrek,de a kislányom született elsőként. Mivel ő idén szakmát szerez,így neki nem jár már. Egyébként persze,hogy feladtad,nektek is megváltozna a véleményetek,ha éveken át tehetnél,hogy jóba legyetek,de ők még eg, üzenetre sem írnak vissza.
2021. márc. 20. 15:48
13/38 A kérdező kommentje:
Augusztusban lesz a születésnapjuk. Ha kérem a gyerektartás megszüntetését, és mondjuk meg is szüntetik, de szeptembertől egyetemet kezd a fiam,akkor később kötelezhető vagyok a rokontartásra?
2021. márc. 20. 15:50
14/38 anonim válasza:
A fiadnak kell érte pert indítania. De megegyszer: a rokontartas nem gyerektartas. Csak akkor itelik meg, ha nem veszélyezteti sem a te, sem a kiskoru gyermekeid megélhetését. Plusz nem egy magas osszeg. Még a 20 ezret se fogja elérni, ha megítélik.
15/38 anonim válasza:
De, még fogják szüntetni, mert korábban is elindíthatja a pert, augusztusra kérve a megszüntetést. A gyermeknek ha nem tetszik, indíthat saját jogon pert a rokontartasert.
Mindenesetre nem lesz az 100e, max 20e
16/38 anonim válasza:
16, nem fogják. Apám is beadta anno ahogy leérettségiztem. A bíróság értesített, be kellett küldenem a felvételi papírt és el is utasítottát a kérelmét.
17/38 A kérdező kommentje:
A 15-ös válaszolónak üzenem,hogy ne ítélkezz,amíg nem tudod mi van a háttérben. 12 évvel ezelőtt külföldön dolgoztam,hogy meglegyen mindenünk,havi 1x jártam haza. Mire hazaértem az exem elköltözött a gyerekekkel egy másik férfihoz,akivel viszonya volt. Éveken át güriztem,tepertem,hogy jóba lehessek a gyerekekkel, de abszolút az anyjuk befolyása alatt voltak. Úgy gondolom,hogy ilyen idősen már ők is kereshetnének engem. Szóval légyszíves ne vádolj azzal,hogy elhagytam őket,amikor semmit nem tudsz az életemről.
2021. márc. 20. 16:22
18/38 anonim válasza:
Ilyen idősen? Miért te keresnéd azt, aki egész gyerekkorukban máshol volt?
Miért mentél külföldre? Már a válás előtt se voltál apa. Még hétvégi apa se. Güriztél de nem értük, hanem a pénzért.
A mostani családodról ne így gondoskodj majd.
Egy kisgyereknek az apja kell, nem a drága cipő.
19/38 A kérdező kommentje:
Már ne is haragudj, de hidd el,én lettem volna a legboldogabb,ha minden áldott nap a családommal lehetek. De sajnos az exem nem dolgozott, rajtunk most a lakás és autókölcsön. Muszáj volt ezt választanom,hogy kiteremtsek nekik mindent. Abban igazad van,hogy a gyereknek az apja kell,nem a drága cipő. De ha nem tettem volna anno így,akkor eltartani se tudtam volna őket.... tudom,hogy nem a pénz a legfontosabb,de anélkül semmi nem működik.
2021. márc. 20. 16:40
20/38 anonim válasza:
Ha meg is ítélnek valamennyit nem lesz egy olyan túl nagy összeg. Egy felnott embert már nem vagy köteles eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!