7 és fél hete szültem természetes úton, mikor fog megjönni?
tudni kell, hogy nem szoptathatok az elejétől fogva(betegség miatt):(, 5-6 hétig véreztem/vérezgettem, már voltam a 6 hetes kontrollon is. kaptam fogamzásgátlót, és várom, hogy megjöjjön, hogy elkezdhessem szedni(eddig nem így védekeztünk). nektek mikor jött meg szülés után(főleg annak, aki nem, v csak alig szoptatott)? és ugye ha a vérzés első napjától szedem a gyógyszert 1 hét múlva már abban a ciklusban is védett vagyok? az orvosom ezt mondta, és sok helyen ezt olvastam. máshol viszont azt, h 2 hét után csak(mért pont 2?:D), máshol meg, hogy 1 hónap után(ezt értem).
köszi előre is.
a hüvelyi folyás a ciklus alatt ugyebár változik.
Nagyon sok nőnek van "fehér" folyása. Tulajdonképpen ha nem jár viszkető érzéssel,vagy nem párosul nagyon kellemetlen szaggal, vagy nem erősen sárgás a színe akkor talán nincs is probléma. A menstruációs ciklus során - ami a menszesz első napjával indul és a következő menszesz megjövetele előtti napon fejeződik be - meghatározható milyen az állaga és színe.
Folyás főleg a ciklus második szakaszára a jellemzőbb.
Peteéréskor vagyis normál hosszúságú 28 napos ciklus esetében a 14. napon (-1,2 +1,2 nap) a folyás átlátszó, tojásfehérje szerű. Van akinél közben peteéréskor kisebb barnás maszatolás is jelentkezik, de ez kevesebb nőnél jellemző. Aztán a következő napokban sűrűsödik és sárgásfehérré válik, míg az azt követő napokban egészen sűrűvé és fehérré válik. Közvetlen a következő menstruáció előtti napon ismét áttetsző lesz, vagy esetleg eltűnik és szárazság érzés jelentkezik.
Ha szokatlan színű, vagy szokatlan állagú esetleg szokatlan szagú az már valamilyen kezelésre szoruló betegségre, fertőzésre utalhat, ekkor már érdemes sürgősen nődokihoz fordulni.
(forrás: [link]
a tojásfehérjeszerű folyáson már túl vagyok, tegnap még sűrűbb és nagyon halvány sárgás volt, most pedig sűrű és fehér, tehát már nincs sok hátra ezek szerint.:)
tegnap jött meg, szóval kb igazad volt!
köszi még1x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!