Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gáz ikreknek közös ajándékot...

Gáz ikreknek közös ajándékot venni?

Figyelt kérdés

Unokatesó ikergyerekei, olyan ajándékot vettem, amivel lehet egyedül is meg közösen is játszani (pl. mint a formabedobó). Férjem szerint viszont ez gáz, illene külön-külön ajándékozni... én úgy gondolom, tök felesleges mindenből kettőt venni... oké, mondjuk színezőből megvenném a 2db-ot mert azt ugye egyszerre nem tudják, ez rendben is van... most gondoltam pont erre, hogy veszek akkor 1-1 színezőt mellé ceruzákkal, mert azokat "eszik", de még mindig nem tudom, kinek van igaza.

Nem ez a legnagyobb problémám, mielőtt valaki megkérdezi, csak gondoltam kikérem a nagyközönség véleményét

2021. márc. 10. 00:01
A kérdező szavazást indított:
gáz
nem gáz
52 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tárgyfüggő a dolog. Mondjuk egy társasjátékkal úgyis együtt játszanak, abból nem kell két egyforma.

Viszont közös ajándék mellé legyen valami apróság is, ami csak az övék - úgy vettem ki, még kisgyerekek, ők még nem tudják értelmezni úgy a közös dolgokat, mint az idősebbek.

2021. márc. 10. 00:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ebben nem lehet szerintem 100%-ig ,,megmindani a tutit" , mint ahogy màsban sem. Egyszer jó tippet olvastam, bar az nagyobb ajàndèkokra vonatkozott: hogy bizonyos rèszeiből legyen külön, a fő egyseg közös. Pl. bàbparavànhoz külön bàbok, babakonyhàhoz külön edènyek.

Abba azèrt gondolj bele, hogy nem iker testvèreknek ugyanùgy közös ajàndèkot vinnèl? Azèrt, mert együtt voltak az anyamèhben, mèg különböző emberek. Nem egy pàr kèt fele, hanem kèt küönàllò emberpalànta.

2021. márc. 10. 00:07
 3/8 A kérdező kommentje:
ha korban közel vannak egymáshoz, simán kapnának közösen pl. babaházat is. Csak nyilván ritkább, hogy szimpla testvérek ekkora korban olyan közel legyenek egymáshoz, hogy egyazon játék lefedje mind a két korú gyerek érdeklődését. De aztán lehet én gondolom rosszul. Mindenesetre veszek valami "saját" ajándékot is mellé, az a biztos
2021. márc. 10. 00:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Több dologtól függ. Például attól, hogy milyen életkorúak (van-e már saját külön személyes terük, személyes dolgaik stb.), vagy hogy mennyire eltérő az érdeklődésük. Nekem ugyan nincs ikrem, de 1,5 év van köztünk tesómmal, és amikor nagyon kicsik voltunk, volt, hogy közösen kaptunk ajándékokat. De egyébként nagyobb gyerekeknél is vannak olyan tárgyak, amit lehet több gyereknek közösen ajándékozni, pl. egy társasjáték. Szóval tárgyfüggő is.
2021. márc. 10. 00:40
 5/8 Derjaderja ***** válasza:
68%
Színező és formabedobó? Ez milyen korosztály?
2021. márc. 10. 01:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1 év van a gyerekek közt, már amikor 1 és 2 évesek voltak, tudtam közös ajándékot kitalálni. Mi úgy szoktuk egyébként, hogy amikor mindketten kapnak valamit (karácsony pl.), akkor kapnak valami szóló apróságot és egy nagy közöset (babakonyha, kerti játszótér, ilyesmik).
2021. márc. 10. 02:33
 7/8 A kérdező kommentje:
5, ezek példák voltak
2021. márc. 10. 08:53
 8/8 anonim ***** válasza:
83%

Attól függ, pl egy trambulinból nyilván egyet vennék, vagy egy társasjátékból, de van amiből meg nem. Így nem lehet megmondani.

Nekem bár ikrek nincs, de testvérpár rokon gyerekek vannak, én úgy szoktam hogy ha közös ajandek van hogy legyen azért valami külön külön is.

Pl most karácsonyra kaptak egy nagyon drága , 7000 ft-os mesekönyvet, abból nyilván nem vettem kettőt, minek 2 egyforma drága könyv, majd közösen mesélnek nekik belőle, de kaptak mellé külön külön még 1-1 leggingst meg 1-1 ilyen körömlakk gyerekeknek való szettet.

Szóval attól függ mit veszel tényleg.

2021. márc. 10. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!