Leendő keresztfiúnknak mit ajándékozzunk keresztelőre? Ötletek?
Amennyiben vallási okból keresztelik, a hagyományos keresztelő ajándék Biblia és ezüst kanál vagy ezüst evőeszköz készlet szokott lenni.
Ha divatból, akkor lehet valami játék, babahinta, betétkönyv.
Ajándékutalvány bababoltba.
Ezüst evőeszközkészlet. (Édesanyámé még mindig megvan.)
Babának kötvény a nevére, amit 18. éves koráig fizetsz.
Én ajándékcsomagot készítenék, hasznos dolgokkal mint pl. pelenka, attól függően, mekkora baba, és használnak-e (és tudod, milyet használnak), pl. tápszer, valami gyümölcspüré, tennék bele valami kisebb játékot, pl. csörgőt, valami ruhafélét, akár kiszoknit, ilyesmit. Ha tényleg vallásosak, és a keresztelő nem csak divatozás, akkor mehet a gyerekbiblia is.
Vagy mondják meg konkrétan mit akarnak, ha pénzt, ékszert nem.
Bibliát.
Ha meg nem vallásosak, akkor nem mennék el. Nem asszisztálok a képmutató majomkodásokhoz, mint pl. divat keresztelő, divat templomi esküvő.
Szerintem is bibliát kéne adni, a keresztszülő feladata, hogy megismertesse a gyerekkel a vallás tanításait, és a keresztény életmódra tanítsa. Mégis szerintem a legtöbb családban csak pislognának ha valaki bibliát adna ajándékba...
Ez ma már csak arról szól hogy legyen egy plusz ajándék a gyereknek minden alkalomkor. Nálunk rokonságban van ahol azt is elvárják hogy a keresztszülő állja a beiskolázást. Karácsonykor, szülinapkor le van adva a rendelés mit szeretne a gyerek kapni. Napjainkban tehát a tanító szerep helyett marad a fejőstehén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!