Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit költötök az ajándékokra?

Mennyit költötök az ajándékokra?

Figyelt kérdés
Jönnek az ünnepek és nagyon szorít már az idő. A sajátjaim mellett még 4 gyereknek kell ajándékot vennem. Megbeszéltük, hogy nem ajándékozunk de mégis vettek az én gyerekeimnek is így viszonoznom kell. Az egyik rokon 30ezerért vett neki ajándékot. Pont azért beszéltük meg mindnekivel azt, hogy ne legyen idén ajándékozás mert most fejeztül be a lakásfelújítást és igencsak kiment a pénzünk sajnos. Nem értették meg. Mindig viszonozzátok az ilyen drága ajándékot ugyanolyan árban vagy a pénztárcátokhoz méritek? Nem érzitek kellemetlennek ha a drága ajándék helyett egy olcsóbb játékot vennétek neki?
2020. dec. 9. 11:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem érzem kellemetlennek. Ha olyan árfekvésben tálalok valamint, ami nekem belefér anyagilag és úgy gondolom, örülne neki az ajándékozott, azt veszem meg.

Te meg elmondtad, hogy most nem fér bele, őt meg senki nem kényszerítette 30ezerér venni .

2020. dec. 9. 11:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Mindig azt veszem, ami megtetszik. Másnak meg mindig olyat mondok, amire úgy érzem szüksége van a gyereknek. Nyilván ésszerű határok között, de nem értékben határozzuk meg ajándékot.
2020. dec. 9. 11:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én már megvettem az ajándékokat, de minden évben olyan 20-30k körül mozog. .
2020. dec. 9. 12:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán honnan tudod mennyiért vett? Ha ő dicsekedett vele, akkor az ő dolga.
2020. dec. 9. 12:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ kinek. A szűk családban magasabb a keret, ilyen 50k körül, ez a férjemnek, nekem és a gyerekeknek fejenként, sokszor már augusztusban elkezdünk vásárolni. A tágabb családban 15-25k attól függ de elsösorban nem érték alapján vásárolok hanem személyreszabottan lesz amennyi lesz. Egyszer-egyszer teljesen oké ha valaki nem annyiért viszonoz vagy nem olyan volumenben.

A tesóm szokása pl hogy ameddig ő mindenkitől úgy kap ahogy a többiek, tehát nagyobb vagy személyesebb dolgot addig ő ad egy pár mikulásos zoknit vagy valami hasonlót, meg sem erőlteti magát, idén pl már most tudom, hogy ugyanazt adja mint tavaly, egy batikolt pólót, na az úgy kínos főleg, hogy évek óta ezt csinálja. De az, hogy ha te csak fele annyiért veszel valamit aminek ugyanúgy örülnek szerintem nem gáz főleg akkor nem ha kivételesen van így. Stresszes a karácsonynak ez a része miközben nem is erről szól, engedd el szerintem.

2020. dec. 9. 12:41
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Sose vegyek senkinek semmit sem külön, a szükséges családon kívül. Minden család kap egy ajándékcsomagot. Süti, szaloncukor, gyümölcs, bor. Ennyi. Nem fogom szétstresszelni magam.
2020. dec. 9. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
10.000Ft/gyerek. Nálunk 1 gyerek van, mi is 4-nek veszünk ajándékot.
2020. dec. 9. 13:33
 8/13 anonim ***** válasza:

Felnőttek hùzunk egymàs között szűk csalàdban, mint suliban. Tàgabb csalàdban pedig nem ajàndèkozunk.

Gyerekeknek pedig közösen nagyobb ajàndèkra összedobunk kb. 5- 10 000/fő èrtèkben.

2020. dec. 9. 13:50
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
A párom 5ezer/gyereknél húzta meg a határt, rokon gyereknek muszáj venni sajnos, neki talán 2000ért (ők elég jómódúak, mindig többért kapunk, csak ott az apuka gyárigazgató, míg az én párom gyári munkás...)
2020. dec. 9. 14:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Huh hàt mi sem ajàndèkozunk egymàsnak, de a gyerekekre ez sosem vonatkozik. Ha mi megyünk sose mennèk rokon gyerekhez karàcsonykor üres kèzzel, valami aprósàgot akkor is illik vinni ha amugy megbeszèltètek hogy nem.
2020. dec. 9. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!