Lehet abból hátránya a lányomnak, ha nem lesz megkeresztelve?
Én sem vagyok megkeresztelve,de ugyan úgy éltem az életem,mint más.Gyermekkoromban voltam nyaranta vallási táborban is,és most is elszoktam járni egy baba-mama körbe,ahol a vallás a téma.Egyébként nem járok templomba,vallásosnak sem mondanám magam.
Párom anyja szerint nem maradhat a gyerek pogány,mint én.Mondtam neki,hogy az nincs az emberre írva!
Egyébként a keresztszülő választás is közre játszik..
Nálunk is ez a helyzet.-) Férjem azt mondta, hogy majd a lány eldönti, hogy hova akar-ha akar tartozni:-)
Amúgy régen annyi hátránya volt, hogy pl nem lehetett templomi esküvője, de ma már ez sem igaz.
Tehát semmi hátránya nem lesz.
És szerintem valaki nem attól lesz pogány, hogy nincs megkeresztelve. Attól még nem lesz hívő, hogy átesik egy szertartáson...
Nos, én 16 éves vagyok, és fogalmazzunk akkor így: Pogány. Engem sem kereszteltek meg a szüleim, saját döntésemre bízták, legyen, ahogy akarom. És ez szerintem jó. Nyugodtan barangolhatok a vallások tárházában, bele-belenézhetek a vallási műsorokba, és meglehet a magam véleménye mindegyikről, büntetlenül. Tudom, mi a véleményem a világról, tudom, miben hiszek.
És ez jó, bár annyiban érdekes, mikor mindenki a fúdenagyonjó keresztszüleiről beszél. De nem érdekel, ez vagyok én :D
Ha te sem vagy megkeresztelve es nem erzed ennek szuksegesseget, akkor a gyereket sem kell.
En vallasos vagyok (bar templomba nem jarok nagy suruseggel) es a babam is meg lesz keresztelve. Ez nalam nem is kerdes. Olyan kornyezetben fogom nevelni, ahol pl szoktak imadkozni stb. De ez tenyleg mindenkinek a maganugye. Lehet, hogy egy "pogany" nagyobb erkolcsi ertekekkel rendelkezik, mint egy megkeresztelt temlomba-jaro.
Én nem vagyok megkeresztelve, és a babám sem lesz. Ettől függetlenül lesz "keresztszülője", vagy nevezzük inkább névadószülőnek.
Majd ha már el tudja dönteni nagyobb korában, melyik vallás szimpatikus neki, akkor majd azt csinál amit akar, ezt nem szeretném én eldönteni a babám helyett.
Ebből semmi hátránya nem lesz az életben.
Egy pillanatra kajak azt hittem, hogy a "Megválaszoltjaid"-ra kattintottam, mert az "egyéb kérdések" csupa olyan kérdésből áll, amire már válaszoltam.
NEM, semmi hátránya nem lesz egy gyereknek attól, hogy nincs megkeresztelve, manapság különben sem olyan nagy "divat" már mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!