Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igénybe fogjátok venni az...

Igénybe fogjátok venni az iskolai / óvodai ügyeletet? Vagy hogyan oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Akik otthon tudnak maradni home office-ban, tudtok gyerek mellett dolgozni?
2021. márc. 6. 18:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
Itthon vagyok, a kisebbik gyerekünk 11 hós, a férjem is itthon van november óta home officeban, élvezi, hogy itthon lehet, lazára veszi, és a kicsivel is tud sokat foglalkozni, a nagyobbik gyerekünk másodikos, tudunk vele tanulni, nálunk lesz még 1-2 gyerek akiknek a szülei nem tudnak otthon maradni, már le van szervezve.
2021. márc. 6. 22:17
 12/29 anonim ***** válasza:
45%

Nem. És most lehet nagyon utálni érte, de azt gondolom, hogy ennek így semmi értelme nem lesz.

Értem, hogy vannak, akiknek tényleg létkérdés, hogy tudjanak dolgozni, pl. az eü-sök, bár például épp a covid-osztályon dolgozó barátnőm érdekes módon meg tudja oldani, hogy ne vigye ügyeletbe a gyerekét. De most majd beküldi boldog-boldogtalan, mert a főnöke nem örül, ha szabira megy, mert otthonról nem tud dolgozni a gyerek mellől, meg a jolly joker "jaj, úúúúgy kell a gyereknek a társaság." Az unokahúgom oviját idén többször bezárták, mert annyi volt a covidos, a sógornőm meg - akit egyébként szeretek -, minden alkalommal beküldte az ügyeletbe azzal az indokkal, hogy annyira szeret a kislány oviba járni. Pedig nem dolgozik. Így aztán soha az életben nem fog visszatérni az élet a normál kerékvágásba, csak a népesség felelősségteljes része szívja meg.

2021. márc. 6. 23:08
 13/29 anonim ***** válasza:
76%

Mi nem, de sajnos a mi ovinkban 3-4 olyan család van velünk együtt, akik teljesen otthon tartják a gyerekeket. Mindenki más viszi, függetlenül attól, hogy anyuka otthon van-e a kisebbel, dolgozik-e...

Egyik óvónéni a középiskolai osztálytársam volt, néha beszélünk pár szót és tegnap mondta, hogy náluk szabályosan lincshangulat volt, mikor a szülők mentek a gyerekekért délután, hogy mit csináljanak ők otthon a gyerekükkel két hétig, meg akkor az óvónők adják oda nekik (a szülőknek) a fizetésüket, mert mire fel veszik fel, ha csak a lábukat lógatják otthon. Tavaly ilyenkor, mikor leállt minden, több szülő felhívta őket, hogy arra esetleg nincs-e lehetőség, hogy házhoz vigyék a gyerekeket, mert nem bírnak velük otthon. Értitek, otthon vannak az óvónők gyerekei, férjei és még Marika, meg Juliska és még ki tudja, ki odaviszi a 3-4 évesét egész napra... :D

Nyáron is végig nyitva volt az óvoda, papíron ügyeletként. Mondta a barátnőm, hogy szinte egész nyáron full létszámmal mentek, mert hogy a gyerekek annyira szeretnek bejárni a szülők szerint, és otthon nem tudnak velük mit csinálni...

Szomorú ez. :(

2021. márc. 6. 23:20
 14/29 anonim ***** válasza:
34%
És ezek miatt nem lesz ennek soha vége. :( Elhiszem, hogy mindenki fáradt, én is, de nálunk a körzetes kórház Covid-osztálya már 120 százalékon van, nincs ágy, nincs orvos, nincs semmi. Erre most az a legnagyobb gond, hogy Jancsika unatkozik otthon, mert anyukájának megoldhatatlan feladat két hétig foglalkozni vele.
2021. márc. 6. 23:39
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

Egyrészt egyetértek, másrészt sok anyukának megoldhatatlan foglalkozni velük - teljes állás mellett. Itt a szomszéd közgazdász-jogász anyuka is teljesen kivan a 4 éves mellett hajtás van a cégnél, állandó online megbeszélések, időre, nem tilitoli munkahelye van.

Persze otthon tartják a kislányt, de azért ez nem könnyű.

2021. márc. 6. 23:53
 16/29 anonim ***** válasza:
78%
Én csak remélni tudom, hogy idén is az lesz, ami tavaly, hogy bekérnek olyan munkáltatóit, amin az áll, hogy a szülőnek be kell járni dolgozni (tehát nem home office), és nem bemondásra vesznek be mindenkit, mert azzal az erővel akár minden maradhatna is nyitva.
2021. márc. 6. 23:55
 17/29 anonim ***** válasza:
80%

Mi nagyszülőkkel megoldjuk. Kis falu, kis létszám, tavaly is egy-egy szülő kérte csak az ügyeletet.

Szerintem sincs értelme, ha 23-ból 20 ott van. Én is munkáltatóihoz kötném. Bár ez sem fekete vagy fehér, valószínűleg van olyan munkakör amit szinte lehetetlen otthonról végezni egy kisgyerek mellett.

2021. márc. 7. 08:01
 18/29 anonim ***** válasza:
42%

Csakhogy ez most egy olyan időszak, amikor mindenkinek rugalmasabban kellene a dolgokhoz állni szerintem. Higgyétek el, tudom, miről beszélek, tavaly két alsóst tanítottam otthonról gyakorlatilag nulla pedagógus segítséggel - kiküldték a feladatot, aztán visszakérték, és ha nem volt meg délutánig, reklamáltak -, miközben a főnököm egy igazi s@ggfej volt, megállás nélkül gyötört és kritizált (már nem dolgozom ott szerencsére). Embert próbáló volt, rémálmaimban ne jöjjön vissza.

Viszont így is azt gondolom, hogy ez még a kisebbik rossz volt. Lehet itten vírusszkeptikusnak lenni, de attól még, hogy nem mutatják a Híradóban, iszonyatos állapotok uralkodnak már most a kórházakban, és egyre fiatalabbak, 40 körüliek kerülnek be. Ismerek olyan családot, ahol a kislány hazavitte a covidot az oviból, végigment a családon, és apuka belehalt. Inkább szívok a gyerekeimmel itthon pár hétig, és inkább kiborulok időnként, de nincs kedvem egy lepusztult kórházban fuldokolni hetekig, vagy 36 évesen feldobni a talpam.

2021. márc. 7. 08:11
 19/29 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem munkaltatoihoz fogjak kotni es csak nagyon indokolt esetben lehet ugyeletbe vinni a gyereket.
2021. márc. 7. 08:25
 20/29 anonim ***** válasza:
84%
Nem, halisten meg tudjuk oldani. Én vállalkozó vagyok, itthonról dolgozva amúgy is, a férjem ügyeleti rendszerben jár, úgyhogy egy 24 órás munka után 2-3 napot itthon van. A 2 éves kicsi amúgy is itt van, az 5,5 éves nagy most örül, hogy nem kell oviba menni. Azért mondjuk erősen összeteszem a kezem, hogy még nem iskolás.
2021. márc. 7. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!