Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valahogyan lehet módosíttatni...

Valahogyan lehet módosíttatni a gyermekelhelyezési per eredményét ?

Figyelt kérdés

5 éves gyerekem akarta az apja elperelni tőlem, teljes felügyeleti jogot kért,de ezt nem kapta meg,mivel nincs semmilyen indok arra,hogy nincs nálam jó helyen a gyerek.

A bíróság azt az ítéletet hozta,hogy egyik héten 2 délután elviheti a gyereket, másik héten pedig péntektől vasárnapig nála van, ott is alszik.

Sajnos nagyon rosszul jön ez ki a gyereken, ha hazajön az ottalvásokból bepisil este, többször felriad,sír.

Azt is mondta a gyermek,hogy az apuka haverjai ha ott alszanak, vele egy szinten, egy másik szobában szállnak meg, és akkor is fél. (Kislányom van)

Elmondta nekem,hogy egyedül hagyják őt este az emeleten, berácsozva a lépcsőket, este fél, nem tud lemenni az apához,(és a barátnőjéhez). Gyermekem elmondta azt is,hogy már ott is bepisilt egyszer,de nem tudott szólni senkinek, és a sötétben átvette a ruháját ...

Az apának próbáltam jelezni a problémát, a telefont nem veszi fel nekem, egyszer sikerült elérni, akkor undorító, alpári hangnemben beszélt velem, elhordott mindennek, lerakta a telefont. SMS-re nem válaszol, személyesen nem lehet vele beszélni, átadja a gyereket és megy is, nem hallgat meg.

Mit lehet tenni az ügyben?????:(

Gyámügyre gondoltam,de ők csak akkor segítenek,ha már megtörtént a baj, ilyen problémákkal hiába próbálkozom..

2021. febr. 28. 20:05
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
77%
mikor volt az elhelyezési? mert csak 2 évente lehet változtattatni (persze ha van pl. pszichológustól papír, hogy árt a gyereknek, az más)
2021. febr. 28. 23:43
 12/52 anonim ***** válasza:
22%

8!

Sosem értettem, miért szól hozzá valaki egy témához, ha nem ért hozzá. A szülői felügyeleti jog és a gyermekelhelyezés két egymástól majdnem teljesen független dolog. A szülői felügyeletünkig azt jelenti, jogid van a gyereked életéről donteni: hova járjon iskolába, hol éljen, mit egyen reggelire, stb. Együtt élő szülőknél ez alap. Külön élő szülőknél ez kicsit más. Ha a gyerek anyával el, mert a bíróság nála helyezte el, apróságokban ő dönt. Apának továbbra is beleszólási és döntési joga van a nagyobb dolgokban. Tehát anya eldöntheti, míg eszik a gyerek otthon, apa eldöntheti, hogy nála mit eszik, közösen meg eldöntik, hova megy a gyerek iskolába. Kizárólagos felügyeleti jog eseten ha a gyereket az anyánal helyezték el, az apának a világon semmibe nincs beleszólási joga és az esetek 99,9%-ban kapcsolatot sem tarthat a gyerekkel.

2021. márc. 1. 06:12
 13/52 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy akik itt azt tanácsolják hogy beszéljék meg meg mediátor meg bátorítsa a kislányt... Ti bele se gondoltok abba mi van ha az a gyerek úgy nő fel hogy amikor az apjánál van az esetleg piál a haverokkal a kislány meg csak kolonc? Mi van ha tényleg igaz hogy fel van zavarva az emeletre aztán esetleg egész éjjel sír a takaró alatt mert retteg hogy bemegy hozzá valami idegen fószer? És ha később ne adj isten ezek a haverok bepiálnak és molesztálni is kezdik akkor is mediációt fogtok javasolni, mert hát ugye a gyereknek kell az apja, minden esetben... Látszik hogy itt a legtöbb ember rózsaszín szemüvegen át nézi a világot. Biztos azoknak az apáknak akik megverik vagy ne adj isten megölik a gyereket is csak mediáció kellett volna...
2021. márc. 1. 07:21
 14/52 anonim ***** válasza:
36%

13!

Na és mi van, ha egy szó sem igaz az egészből? 5 éves. Otthon az anyjánál kb biztos, hogy körülötte forog a világ, az apjánál meg nem. Anyuka bátoríthatná azt a gyereket. Nekem nem világos, mitől fél. A történet meg amúgy is kusza: a gyerekkel egy szinten alszanak a haverok, akiktől fél de ezzel nem mer lemenni az apjához mert be van rácsozva a lépcső....

2021. márc. 1. 07:34
 15/52 anonim ***** válasza:
68%
Ha nem sáros az apa akkor ezt mért nem mondja el a kérdezőnek?
2021. márc. 1. 07:43
 16/52 anonim ***** válasza:
67%

15!

Mit nem mond el neki?

2021. márc. 1. 07:56
 17/52 anonim ***** válasza:
83%
Hogy mégis mi a helyzet valójában? Helyette rácsapja a telefont meg kiabál vele
2021. márc. 1. 08:01
 18/52 anonim ***** válasza:
6%

17!

Hát nem is tudom....Ugyan miért lehet.... Képzeld el a következő helyzetet: apuka a világon semmi rosszat nem tesz. A gyerek találja ki az egész mesét. Anyuka felháborodva hívogatja apukát. Eszébe nem jut, hogy a gyerek hamukál, mert a gyerek szent, ugye. Akkor is, ha egyértelműen osszeviszsza beszél. Hát, tudod, lehet én is rávágnám a telefont.

2021. márc. 1. 08:11
 19/52 anonim ***** válasza:
77%
Hát én meg elmondanám az én szemszögemből hogy mi is a valóság. De hát embere válogatja
2021. márc. 1. 08:22
 20/52 anonim ***** válasza:
78%
Ja persze, hamukál meg direkt bepisil az ötéves, hogy bemártsa a fatert, nem? Majd mindjárt jön, hogy még a pszichológust is átveri, meg az anyja tanítja be. Hagyjuk már. Nem lehet az apával kommunikálni, a gyerek pedig nyilvánvalóan fél. Gyámügy és pszichológus. Hátha ez megoldja apuka nyelvét is végre.
2021. márc. 1. 08:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!